Враговете, които неусетно разрушават здравето ни – част първа

Продължение към втора част

Как да живеем по-дълго, но и пълноценно през годините? Продължителността на живота се влияе от много и разнообразни фактори. С помощта на Шуслеровите соли можем да се защитим срещу тези от тях, които рушат здравето и ни пречат да запазим младостта, енергията и духа си.

Ето кои са 10-те големи заплахи за здравето, пред които е изправен всеки от нас, и как можем да ги преодолеем, като използваме ефективната подкрепа на оригиналните Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU).

Стрес стресът причинява производството на високи нива на кортизол, а когато това се случва непрекъснато, започват възпалителни процеси в организма. Имунният отговор се потиска и ставаме по-податливи на вирусни и други инфекции. Има пряка връзка между стреса и “Burnout“ синдрома – състояние на физическо или емоционално изтощение. В резултат на всичко това сме застрашени от хипертония, инфаркт или инсулт, диабет тип 2 и др.

  • Антистрес терапия с Шуслерови соли: сутрин сол №5 – стабилизира нервите и психиката, зарежда с повече енергия, на обяд сол №2 – подкрепя при нервност, стрес, тревожност, вечер сол №7 – със силно релаксиращо действие при нервна превъзбуда и проблеми със съня. Приемат се по 5 табл. от всяка сол дневно, може да се прилагат месеци наред при необходимост.

Обездвижване този проблем засяга не само възрастните, но вече и децата. Води до затлъстяване, диабет и метаболитни нарушения, хипертония и риск от сърдечно-съдови инциденти, атеросклероза, атрофия на мускули и стави, ускорено стареене и др. Липсата на физическа активност води до липса на енергия и усещане за радост от живота. За да рестартираме тялото си и желанието си да бъдем активни, както и да имаме повече енергия и сили при активен двигателен режим, можем да се доверим на следните соли:

  • Терапия за енергия с Шуслерови соли: сутрин сол №5, на обед сол №3, вечер сол №7 – по 3 табл. от всяка сол дневно. Комбинацията стимулира кръвообращението в мускулатурата, действа енергизиращо и предотвратява мускулната треска и крампите. Действа подсилващо и енергизиращо и може да се прилага месеци наред.

Наднормено тегло рисковете за здравето от излишните килограми са огромни: диабет, сърдечно-съдови проблеми, астма и сънна апнея, някои видове рак, нарушена репродуктивност, депресия, болки в ставите и много други. Добрата новина е, че дори само 10-15% намаляване на излишното тегло водят до съществено подобрение и ползи за здравето. Можем да се преборим със затлъстяването с подкрепата на солите, които ускоряват метаболизма:

  • Терапия за отслабване с Шуслерови соли: сутрин сол №10, на обед сол №5, вечер сол №9 – по 5 табл. от всяка сол дневно. Комбинацията стимулира отделителната система, ускорява разграждането на мазнините и въглехидратите, дава енергия и предпазва от емоционално хранене при високи нива на стрес. Не забравяйте, че Шуслеровите соли активират процеса на отслабване, но при нормално, разумно хранене.

Безсъние и недостиг на почивка – хроничното недоспиване има опустошителни последици върху тялото – увеличава риска от диабет, инфаркт, инсулт, хипертония. Намалява трудоспособността и води до злополуки вследствие на грешки. Изостря тревожността и нивата на стрес, уврежда когнитивните процеси в мозъка.

  • Терапия при нарушения на съня с Шуслерови соли: сол №7 под формата на „Гореща 7“ – 10 таблетки от сол №7, разтворени в топла вода, която се изпива бавно, на малки глътки, вечер преди лягане. Действа ефективно при трудности със заспиването, неспокоен сън, безсъние, включително под влияние на силен стрес.

Прекомерен прием на медикаменти – въпреки невероятната си способност да се самовъзстановява, черният дроб често бива атакуван от безразборния прием на свободно продавани медикаменти (обезболяващи, антибиотици, антихистамини и т.н.) Не бива да подценяваме възможните странични действия на лекарствата, както и рискът от привикване, интоксикация, антибиотична резистентност, разрушаване на чревната лигавица и нейните защитни механизми при полипрагмазия (свръхприем на медикаменти).

  • Детоксикация с Шуслерови соли при полипрагмазия: сутрин сол №10, на обед Окубака D30, вечер сол №6 – по 5 табл. от всяка сол и по 5-10 глобули от Окубака дневно. Сол №6 стимулира чернодробната функция и ускорява процесите на елиминация и детоксикация. Сол №10 ускорява отделянето на токсини и отстраняването на отпадните обменни продукти от организма. Хомеопатичното лекарство Окубака D30 помага за цялостната детоксикация на организма – особено след продължително лечение и медикаментозно претоварване. Програмата се прилага минимум 1 месец, при необходимост и месеци наред.

Следва продължение

 

Виж още:

Стрес – какво да имаме предвид