Формула на красотата

Формулата за красота се крие в клетките на твоето тяло.
Разбери кои Шуслерови соли и Шуслерови кремове ще помогнат на косата, ноктите и кожата ти във видеото!

Проблеми с кожа,
нокти и коса

Решение

Шуслерова сол №1 2 8 11

Прием

При бръчки, суха кожа, косопад или чупене на ноктите се прилага програма за 2-3 месеца, а при необходимост може и целогодишно. Тя предвижда ежедневен прием на 5 табл. от всяка сол – №1 сутрин, №2 – на обяд, №8 – следобед и №11 – вечер. Таблетките се смучат или се разтварят в чаша топла вода, като течността се изпива на малки глътки с жабуркане. За още по-бърз ефект приемът на таблетките се съчетава с външното приложение на Шуслеровите мехлеми №1 и №11 при проблеми с кожата. В дланта на ръката се смесва по 1 см от всеки мехлем. Нанасят се с леки потупвания с върховете на пръстите, след почистване на кожата на лицето и деколтето, сутрин и вечер.

Отслабване

Решение

Шуслерова сол №5 9 10

Прием

Шуслеровата програма помага за ускоряване на метаболизма, подобряване на обмяната на веществата и разграждане на мазнините. Сутрин се приема Шуслерова сол №10, която стимулира функциите на отделителната система и детоксикацията, на обяд №5, която балансира нервната система, предпазва от преяждане от стрес, зарежда с енергия и добро настроение. Вечер – Шуслерова сол №9, която стимулира метаболизма и подобрява преработването на по-мазните храни. Приемат се по 5 табл. от всяка сол, за период от 2 месеца. Добре е да се правят по няколко курса годишно. Към приема на таблетките е добре да се добави Шуслеров мехлем №10, който ускорява разграждането на мазнините при затлъстяване, като сутрин и вечер се нанася с лек масаж в областта на корема и талията.

Акне

Решение

Шуслерова сол №1 9 11 12

Прием

Приемат се по 3 таблетки както следва: Шуслерова сол №1 и №12 – сутрин, №9 – на обяд, №11 – вечер. Тази комбинация помага за по-бързото изчистване на застойните процеси. Към приема на солите се добавя и външно приложение на Шуслерови мехлеми, които усилват и ускорява лечебния процес: №11 (при закрити гнойни процеси) или №12 (при открити гнойни процеси). Мехлемите се нанасят върху проблемните зони 1-2 пъти дневно. Терапията води до видими позитивни промени още на 3-4 седмица, но тъй като регенерационният цикъл на кожата е 3 месеца, е необходимо повече време за постигане на трайни промени. За да се задържи постигнатият резултат, програмата може да се повтаря 2-3 пъти в годината.

Целулит

Решение

Шуслерова сол №1 4 12

Прием

Шуслеровите соли се приемат по 3 таблетки от всяка сол дневно, разпределени сутрин, обед и вечер. Програмата се прилага в продължение на 2-4 месеца. Препоръчително е да се направят два курса през годината. Вътрешният прием на Шуслеровите соли може да се комбинира с външно приложение на Шуслерови мехлеми, за да може да се постигне още по-бърз ефект. Желателно е да се правят ежедневни масажи на зоните с целулит с Шуслерови мехлеми №10 (има способността да изхвърля от тялото излишните течности, подпомага отделянето на водата от самите клетки) и №12 (стимулира процесите на обмяната на веществата), като се редуват сутрин и вечер.

Менструална
болка

Решение

Прием

Шуслерова сол №7 се прилага като „Гореща 7”: разтварят се 10 таблетки от солта и течността се пие бавно, на малки глътки с жабуркане.  Тази сол е подходяща е за отпускане на нервите и мускулите и има силно болкоуспокояващо действие. Подобрява работата на жлезите и затова е препоръчителна особено в периоди на хормонални пикове и спадове. При оплаквания от предменструален синдром с резки промени в настроението, напрегнатост и главоболие, може да се приемат Шуслерова сол №5 – сутрин и Шуслерова сол №7 – вечер: дозата е по 5 таблетки, които се смучат или се разтварят в чаша топла вода.

Депресия, хроничен стрес,
повишена тревожност

Решение

Шуслерова сол №2 5 7

Прием

Шуслеровите соли се приемат както следва: №2 – сутрин, сол №5 – до обяд, сол №7 – вечер. Необходимото количество е по 3-5 таблетки от всяка сол дневно, които се смучат или се разтварят във вода. Препоръчителният период е 6-8 седмици, като при необходимост може да се приемат и  месеци наред. При повишена тревожност, усещане за страх и напрежение е добре да се добави и външно приложение на Шуслеров мехлем №5, който се нанася два пъти дневно в областта на слънчевия сплит. Тази комбинация помага в период на стрес и депресивни състояния, при проблем като панически атаки и при необходимост от цялостно успокоение.

Недостиг на енергия,
ниско кръвно налягане

Решение

Шуслерова сол №3 5 8

Прием

Сутрин се приема Шуслерова сол №3, №5 – до обяд, №8 – вечер. Вземат се по 5 таблетки като се смучат или се разтварят във вода. Минималният прием е за период от 4-6 седмици. Тази комбинация от соли зарежда тялото с повече енергия, стимулира мозъка при умствено, емоционално и психическо изтощение. В същото време тя подобрява кръвообращението и координира баланса на течности в тялото, което е особено важно при хора с ниско кръвно налягане, когато се намалява кръвотокът и съответно постъпването на кислород и хранителни вещества към клетките. Това е причината за неприятни симптоми като прималяване, световъртеж, замъгляване на зрението, отпадналост, главоболие, студени крайници, изпотяване, прилошаване.

Нарушение
на съня

Решение

Шуслерова сол №7

Прием

Шуслерова сол №7 се прилага като „Гореща 7”: разтварят се 10 таблетки и течността се пие бавно, на малки глътки с жабуркане, тъй като тя се усвоява още в устната кухина. Приема се непосредствено преди лягане, като част от Шуслеровата напитка за сън може да се остави на нощното шкафче до леглото и да се допие при евентуално събуждане през нощта. Шуслерова сол №7 е подходяща за отпускане на нервите и мускулите. Има способността да намалява нервните импулси, които протичат към мускулатурата. Заради отпускащото си и релаксиращо действие е решение при безсъние и тревожност.

Главоболие и
мигрена

Решение

Прием

Шуслерова сол №7 е известна като болкоуспокояващото средство в Шуслеровата терапия. При силно главоболие и мигрена се прилага като „Гореща 7”: разтварят се 10 таблетки от солта и течността се пие бавно, на малки глътки с жабуркане, тъй като тя се усвоява още в устната кухина. При оплаквания от често главоболие Шуслерова сол №7 може да се комбинира с Шуслерова сол №5, от която се вземат по 3-5 таблетки сутрин. 

Вагинални
гъбички

Момиче с вагинални гъбички

Решение

Шуслерова сол №4 9 11

Прием

Вагиналните гъбички са упорит и рецидивиращ проблем. За да бъде решен, е задължително да се спазва строг хранителен режим без захар, млечни продукти и глутен. Забранени са и сладки плодове като диня, грозде, банани. Не се препоръчва и консумиране на оцет. Приемат се: Шуслерова сол №4 – сутрин по 5 табл., сол №11 – на обед по 5 табл., сол №9 – вечер, по 5 табл. за период от поне 3 месеца. Лечението трябва да продължи поне 3 месеца.

Детоксикация

Момиче, което пие вода

Решение

Шуслерова сол №6 8 9 10

Прием

Детоксикацията е нужна на тялото особено в преходните сезони, но може да се прави и по всяко време на годината с цел да се пречисти тялото. Препоръчителна е най-вече в пролетния период и след употреба на силни лекарства. Детоксикацията се прави в рамките на един месец като се приема сутрин Шуслерова сол №10, на обяд – Шуслерова сол №8 и вечер – Шуслерови соли №6 и №9. От всяка сол дневно се слагат по 4 таблетки в 200 мл вода, от която се пие бавно, на глътки.