рехабилитация

Програма за цялостно възстановяване на организма след COVID-19

Преболедуването на COVID-19 може да причини дългосрочни негативни последици: усещане за задух, остатъчна кашлица, чувство на умора след извършване на кратки и леки физически дейности, силно изтощение и редица други симптоми, типични за коронавируса. Състоянието, вече известно като т. нар. “дълъг Ковид” (long COVID), в немалка част от случаите предизвика дългосрочно влошаване на качеството на живот.

Графиня Ангелика Волфскийл, най-популярният немски натуропат и Шуслеров терапевт, препоръчва следната програма за белодробна рехабилитация и по-бързо и пълно възстановяване на организма след COVID-19.

Първи ден:

Шуслерова сол №3 железен фосфат – 3 табл. сутрин

Шуслерова сол №6 калиев сулфат – 3 табл. вечер

Втори ден:

Шуслерова сол №4 калиев хлорид – 3 табл. сутрин

Шуслерова сол №11 силицея – 3 табл. вечер

Важно: Приемът на солите се разпределя по посочения начин в ден 1 и 2, като се редуват така до края на програмата.

Всеки ден:

Okoubaka D6 – 1 х 10 глобули

Гастритол – 2 х 20 капки, разтворени в чаша вода

При нужда, при по-тежки случаи: Шуслеров мехлем №3 – сутрин, и Шуслеров мехлем №6 – вечер. Нанасят се с масажиране и втриване в областта на белите дробове на гърдите и гърба. Мехлемите могат да се смесват, както и да се направи с тях компрес.

 

вирус

 

Какво е действието на включените в програмата лекарства?

  • Шуслерова сол №3 железен фосфат осигурява транспорта на кислород към клетките, подкрепя кръвотворенето, овладява остатъчни възпалителни огнища. Заедно със сол №6 – двете соли се грижат за пълното усвояване на кислорода от клетките и от тъканите.
  • Шуслерова сол №6 калиев сулфат е също така важна сол за пречистването на белодробната тъкан и подобряването на нейната функция, както и за вътреклетъчната детоксикация.
  • Шуслерова сол №4 калиев хлорид регенерира дихателната лигавица, изчиства остатъчни субстанции от възпалителния процес.
  • Шуслерова сол №11 силицея има особено важна роля в процеса на регенерация на белодробната тъкан. Способства доброто усвояване на витамини и микроелементи и подкрепя имунната система.
  • Хомеопатичното лекарство Окубака D6 отговаря за цялостната детоксикация на организма – особено след продължително лечение и медикаментозно претоварване.
  • Фитолекарството Гастритол (лечебна „горчивка) – съдържа вещества, които подкрепят функциите на белодробния епител, подобряват функциите на имунната система.

Важно: Програмата за белодробна рехабилитация и възстановяване на организма се изпълнява в рамките на 3 до 6 месеца след преболедуване на COVID-19.

Допълнителни препоръки на графиня Ангелика Волфскийл: 

В периода на възстановяване след боледуване от COVID-19 е препоръчително да се избягват кравето мляко и пшеничните продукти.

 

графиня Ангелика ВолфскийлГрафиня Ангелика Волфскийл е един от най-популярните немски натуропати и Шуслерови терапевти, вицепрезидент на Немски биохимичен съюз. Вече 30 години успешно помага на своите пациенти с щадящи организма природни методи. Автор на книги по Шуслерова терапия, две от които са преведени и издадени в България – „Шуслерови соли за деца” и „Хранене и Шуслерови соли според биоритмите”.