Спокойствие и положителни
емоции дори през есента

Не позволявай на следваканционния синдром за помрачи настроението ти.
Разбери как да го запазиш чак до другото лято.

Имунопрофилактика

Решение

Прием

Посрещнете новия работен сезон и новата учебна година здрави и в добро настроение! Дайте свежи сили на имунната си система с Шуслерова сол №3 (по 3 табл. сутрин), Шуслерова сол №6 (по 3 табл. на обяд) и Шуслерова сол №7  (по 3 табл. вечер) в продължение на 1 месец. (По 2 табл. е дозировката за деца). Към тях прибавете Инфлуцид – 3 пъти по 1 табл. на ден. Този прием в продължение на 1 месец осигурява 3 месеца защита срещу грип и настинка.

Следваканционен
синдром

Решение

Прием

С връщането към работен режим всички приятни емоции от лятото изчезват, нивата на допамин и серотонин рязко намаляват или изпитваме това, което психолозите наричат следваканционен синдром. Сутрин взимайте Шуслерова сол №5. На обяд ви е нужна Шуслерова сол №2.  Вечер преди сън се приема Шуслерова сол №7. Приемът е по 5 таблетки от всяка сол.

Антистрес
терапия

Решение

Прием

Стресът води до безпокойство, безсъние, тревожност. Сутрин вземайте Шуслерова сол №5 – солта за стабилна нервна система и психика. На обяд ви е нужна Шуслерова сол №2 – помага при нервност и безпокойство. Вечер преди сън се приема Шуслерова сол №7, която допринася за регулирането на нивата на магнезий в организма, а когато имаме достатъчно количество от него сме устойчиви на стрес. Приемът е по 5 таблетки от всяка сол дневно.

Стрес и безпокойство
в училище

Решение

Прием

Първите септемврийски дни повишават рязко нивата на стреса при учениците. Ранното ставане за училище, бележникът с оценките, родителските срещи с разговори за проблеми в поведението причиняват напрежение. За да държите нивата на стреса под контрол, ще помогне приемът на Шуслерови соли №5 и №7. Необходимо е през първите два-три месеца в училище денят на малкия ученик да започва с 3-5 таблетки Шуслерова сол №5, разтворени в топла вода – основната сол за нервната система. Допълнително към 19 часа давайте 5 таблетки Шуслерова сол №7 в топла вода.

За концентрация
в училище

Решение

Прием

Често срещан проблем при учениците е невъзможността за концентрация. За да я засилите по време на учебния процес, е препоръчително през първите два-три месеца в училище денят на малкия ученик да започва с Шуслерова сол №5. Това е основната сол за нервната система. Давайте 3-5 таблетки, разтворени в топла вода.

Стрес при изпит
в училище

Решение

Прием

За децата контролните и класните работи често са причина за стрес. При някои деца това преминава по-тежко и е придружено от силно безпокойство, сърцебиене, треперене и нарушения на съня. Шуслерови соли №5 и №7 помагат при състояния на тревожност и успокояват нервите. А вечер преди контролни и класни работи давайте 5 таблетки Шуслерова сол №7, разтворени в топла вода.