Възрастна двойка карат колела заедно

Враговете, които неусетно разрушават здравето ни – част втора

Към първа част

Кои са най-големите заплахи за здравето, пред които е изправен всеки от нас, и как можем да ги преодолеем като използваме ефективната подкрепа на оригиналните Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU).

Неправилно хранене – когато прекаляваме с мазни или бързи, преработени храни, пълни с консерванти и оцветители, при завишен прием на захар, злоупотреба с алкохол, нанасяме вреда на баланса на чревната микрофлора. Нейна е грижата да не се допусне свръхрастеж на вредни бактерии, паразити и гъбички в червата и да не се позволи разпространяването им в организма. При липса на нормална, балансирана микрофлора и превес на „лошите” бактерии се появяват редица сериозни проблеми: с храносмилането, кожни или ставни заболявания, затлъстяване, диабет и др. Нещо повече – 80% от клетките на имунната система са разположени именно по чревната лигавица и всеки нелекуван проблем в тази област има сериозни последици за здравето ни.

  • Шуслерови соли за възстановяване на чревната лигавица: соли №2, №4, №9 и №10, по 5 табл. от всяка сол дневно, като могат да се вземат в отделни приеми или по едно и също време, при желание – може и разтворени във вода. Програмата се прилага 2-3 месеца. Шуслерова сол №2 стабилизира клетъчните мембрани, сол №4 регенерира чревната лигавица, сол №9 подпомага обмяната на веществата и сол №10 помага на перисталтиката и детоксикацията.

Инфодемия – това е информационното претоварване (задръстване) с информация от всякакви източници, включително фалшиви новини. Днес получаваме повече информация, отколкото мозъкът ни е в състояние да възприеме и преработи. Това може да доведе до физически и психически нарушения: повишена нервност и тревожност, загуба на съня, влошаване на емоционалните и когнитивни способности (нарушения на паметта и др.)

Пренебрегване на биологичния часовник – при натоварен график често нямаме възможност за сън, почивка и бодърстване в съответствие с нашия „вътрешен часовник“, но циркадните ритми задвижват биологичната активност на клетъчно ниво и когато сме в разрез с тях, рискуваме изтощаване на организма, спад на нивата на енергия и поява на сериозни хронични болести.

Повишена тревожност, депресивни състояния – те водят до нарушения на храносмилателната система, безсъние, отслабване на имунитета, настъпват процеси на преждевременно стареене. Депресията може да засегне хора в младежка и активна възраст и да доведе до невъзможност на човек да се грижи сам за себе си.

Понижен имунитет – всички фактори, изброени дотук, са сред основните врагове, които рушат нашия имунитет. На отслабената имунна защита се дължат множество заболявания: повтарящите се и продължителни респираторни и стомашно-чревни инфекции, алергии (екземи, бронхиална астма, сенна хрема и др.), хронични микози, кандидози, херпеси, автоимунни проблеми и редица други хронични страдания.

Имунна терапия с Шуслерови соли: сутрин сол №3, на обед сол №6, вечер сол №7, по 3 табл. дневно от всяка сол (2 табл. за деца), минимум за 1 месец, при епидемична обстановка може и месеци наред. Комбинацията активизира имунния отговор и  увеличава устойчивостта на организма към болести и инфекции.

 

Виж още:

Стрес – какво да имаме предвид