Жена, която търси помощ за да излекува вагинални гъбички

Как се лекуват вагинални гъбички в две стъпки?

Много жени не знаят как се лекуват вагинални гъбички, защото постоянно се лутат между различни кремове, свещички, глобули и какво ли още не. Това се случва, защото те търсят нещо, което външно да приложат на тялото си, докато решението е точно в обратната посока: отвътре навън… и то в две важни стъпки. 

Както при много други проблеми, решението се намира в нашето собствено тяло, което разполага с достатъчно добри механизми да се справи с неприятните нашественици, стига в този момент да не му пречим, а да му помогнем. 

Как се лекуват вагинални гъбички: първа стъпка

Преди да си отговорим на въпроса какво убива кандида – Candida albicans, основният причинител на вагиналните гъбични инфекции, е добре да научим повече за средата, в която тя живее. Това всъщност е влагалището. 

Ето тази информация изненадва голяма част от дамите. В техните представи, подобно на нахлуващите от заобикалящата ни среда вируси и бактерии, кандидозата, позната още и като млечница, е следствие на попаднали в организма микроорганизми. 

Но всъщност рядко е така. Candida albicans е нормална част от микрофлората на всяка жена, но нейното присъствие не е тревожно, защото то е напълно контролирано от гениалното творение, наречено човешко тяло.

 

Как се лекуват вагинални гъбички при наличие на кандида

 

Нейните “надзиратели” са бактериите на Дьодерлайн (Lactobacillus acidophilus), които са пряко свързани с производството на млечна киселина, от която зависи алкално-киселинният баланс във влагалището. 

Нормалните стойности на pH в интимната област трябва да са между 3.8 и 4.5 пункта. Средата е леко кисела, което прави размножаването на зловредни микроорганизми по-трудно. 

По-високи нива на pH се наблюдават при жените преди поява на менструален цикъл и след менопауза. Същата е ситуацията и при наличие на менструална кръв или сперма във влагалището, които са с по-високи стойности на pH. Друга причина за надвишаване на препоръчителното ниво от 4.5 могат да са инфекциите на пикочните пътища. 

Балансираният алкално-киселинен баланс, който гарантира “нормално съжителство” на добри лактобацили и Candida albicans, лесно може да бъде нарушен при прием на антибиотици, които унищожават и полезните микроорганизми, заедно с останалите, които трябва да бъдат премахнати. Затова появата на вагинални гъбички след антибиотик не трябва да ни изненадва. 

 

Скала за алкално-киселинен баланс, важна при наличие на вагинални гъбички

 

Затова вместо веднага да посягаме към лекарства за влагалищни инфекции, може при често наличие на рискови фактори, които да нарушат нивото на pH в интимната област, първо да се опитаме да намалим киселинността в организма със следната изпитана комбинация от напълно естествените минерални соли, съдържащи се в нашето собствено тяло: 

  • Шуслерови соли №9, №10 и №11 – по 5 таблетки на ден от всяка сол. Желателно е този курс да се прави няколко седмици или месеца, за да може да се постигне добър резултат. 

В допълнение към тази програма с Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз трябва да добавим и консумация на повече алкализиращи храни. 

Как се лекуват вагинални гъбички: втора стъпка 

Както стана ясно, при кандидоза е добре да се подсилят вътрешно-клетъчните процеси, които да балансират тялото и да спомогнат за възвръщане на баланса между микроорганизмите в тялото. 

При наличие на симптоми на интимни гъбички, е добре да започне приемът на минерални соли, които естествено се съдържат в тялото. Те са в състояние да запълнят липсите и да върнат необходимото равновесие. 

Ето и необходимата схема, която дава отговор на въпроса как се лекуват вагинални гъбички с Шуслерови соли

  • Шуслерови соли №4 (сутрин), №9 (вечер) и №11 (обяд) – по 5 таблетки дневно от всяка сол, 15 минути преди или след храна. Лечението трябва да продължи поне 3 месеца. 

 

Клетки в тялото, откъдето започва лечението при вагинални гъбички

 

Докато хапчетата и свещичките за гъбична инфекция действат локално, Шуслеровите соли подпомагат цялостно организма и в частност:

  • помагат на имунната система;
  • улесняват изчистването на токсини
  • алкализират тялото;
  • заздравяват лигавиците, включително и тази на влагалището. 

Комбинирането им с подходяща диета е предпоставка за решаване на проблема в  дългосрочен план.

 

Виж още: 

Вагинални гъбички – кратък справочник

Вагинални гъбички: защо се появяват?

Вагинални гъбички – кога стават хронично оплакване?

Вагинални гъбички: как се лекуват успешно по време на бременност?

Вагинални гъбички – как да излекуваш проблема, а не симптомите?

Вагинални гъбички – лечението им е трудно, но възможно

Натурални и ефективни методи за лечение на вагинални гъбички

Сложи край на упоритите гъбични инфекции