Детоксикация и отслабване преди лятото в три стъпки

В ежедневието си обикновено сме твърде натоварени с работа и ангажименти, и жертва на този факт става доброто ни хранене. Така правим не особено здравословни избори, за да спестим време.

Разбира се, ако живеем и в голям град, и мръсният въздух обикновено е наш верен спътник. Все фактори, говорещи, че е време за пречистване. 

Всичко това е следствие на натоварения ни живот, като можем да добавим и учестения прием на медикаменти през зимата, както и заседналия начин на живот. И картинката на натрупващите се токсини се оформя. 

детокс със плодове и зеленчуци

Резултатът обикновено виждаме през пролетта, когато се опитаме да облечем старите си дрехи и се качим на кантара, за да проверим какви са пораженията.

Излишните килограми са резултат от редица погрешни избори, които правим в ежедневието си, а те пък водят и до повишаване на токсините в нашия организъм.

Те могат да бъдат и опасни: като претоварват работата на органите и системите в тялото ни. Понякога дори и честите настинки са резултат от тяхното натрупване,  защото то намалява имунитета ни.

Време ли е да пречистим тялото си?

След преломния момент на сблъсък с реалността, идва и осъзнатото решение за детоксикация.

Защото колкото повече токсини даваме съзнателно и несъзнателно на  тялото си, толкова по-трудно му става да се справи с тях. Задачата е трудна, но не и невъзможна, ако предприемем нужните мерки. 

Как тялото ни сигнализира, че трябва да се изчистим от токсините?

Ако имунната ни система е отслабена, страдаме от умора, главоболие, подут стомах и кожни раздразразнения, то е много вероятно тялото ни да има нужда от детоксикация и да е време да пречистим организма си. 

Откъде да започнем?

Трябва да знаем, че мазнините, от които искаме да се отървем, обикновено са „складът“ на всички токсини, които организмът ни отлага, за да ни предпази.

Когато започнем да топим мазнини, тези токсини започват да се отделят в кръвта и отново се връщат в кръвообращението ни и отиват към черния дроб. Как да ги изхвърлим и да приемаме по-малко от тях обаче?

Има начини да се детоксикираме и да подобрим здравето и формата си едновременно. Не е нужно да се подлагаме на строги диети или да се ограничим изцяло от вкусната храна. Можем да започнем с няколко стъпки: 

1. Повече спорт и движение 

С тях не само ще изхвърлим натрупаните токсини чрез потенето, но и ще изваем формата си. Движението е полезно за всяка една система в човешкото тяло и ще бъдем много по-тонизирани и заредени, за да бъдем в кондиция за работата си и свежи през свободното си време. 

детоксикация със спорт

2. Ограничен до минимум прием на токсини 

Нужно е да се откажем от преработените храни, безалкохолните напитки, пържените картофки и бургери, вафличките и всички други вредни неща, които дебнат от рафтовете на магазина. Трябва да сведем до минимум рафинираната захар, бялото брашно, алкохола и цигарите.

Вместо това трябва да дадем на тялото си пълноценна храна под формата на плодове, зеленчуци, сурови ядки, чисто месо, зърнени култури и вода, много вода. 

Нещо, което пропускаме, но е важно: да обърнем внимание на състава на козметиката, която използваме, като избираме такава с по-изчистен и безвреден такъв. 

3. Детоксикация на тялото с Шуслерови соли

Пролетта е чудесен момент да изчистим организма си от натрупаните токсини от храната и лекарствата, приети през зимата и да влезем във форма за лятото.

Освен с правилно подбрана храна и спорт, можем да си помогнем и с оригиналните Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз. Пречистването се прави в рамките на един месец, като солите се приемат по схема три пъти дневно:

Дозировка: всеки ден от всяка сол се слагат по 5 таблетки в 200 мл вода, от която се пие бавно, на глътки.

Добре е да знаем, че Шуслеровите соли се съчетават и допълват чудесно с хранителни добавки, както и че няма противопоказания за тяхната употреба с други лекарства.  

Ако спазваме стъпките, които изброихме, в края на месеца не само ще бъдем по-здрави, но и кантарът отново ще ни бъде приятел.

Защото пролетта е времето, в което можем да се погрижим за здравето и фигурата си, за да посрещнем лятото уверени и със самочувствие.

 

Виж още:

Отслабване чрез фастинг – какви са ползите?

Здравословно отслабване – какво е важно да знаеш?

Детоксикация – безспорни ползи за здравето

Отслабване: От къде да започна?

Детоксикиращи диети: факти и митове

8 знака, че тялото има нужда от детокс

10 правила за наистина ефективна детоксикация на тялото

Защо есенната детоксикация е повече от задължителна?

Когато тялото крещи: детоксикация!

Главоболието – пренебрегнатата епидемия на 21 век

Изненадващо, но факт: от високата температура има и ползи!

Вагинални гъбички – как да излекуваш проблема, а не симптомите?

10 факта, които грипният вирус НЕ иска да знаеш за него