момиче, което се наслаждава на пролетта

Бързи решения на най-честите за сезона здравословни оплаквания

Тази пролет, толкова дългоочаквана, се оказа и крайно необичайна. Не само заради резките температурни промени – от летни към зимни градуси и обратно, но и заради дългата самоизолация, на която принудително сме изложени в момента.

Когато организмът страда от липса на свеж въздух, на достатъчно движение на открито, когато човек е изложен на хроничен стрес, а вследствие на него се появят и нарушения на съня и/ или небалансирано хранене, се получава срив в имунната защита и по-висок риск от срещата ни с вируси, бактерии и различни инфекции.

Момиче, което работи от вкъщи

Колкото и да слагаме спирачки на социалния си живот, за вирусите ограничения няма и през последните седмици продължават да върлуват типичните за пролетния сезон хреми – от алергичен или инфекциозен произход, настинки, протичащи с повишена температура, но и не само те… Забелязват се повишена тревожност и страхове, повишена раздразнителност, състояния на паника или депресия, умора и отпадналост. И ако пролетната умора е типична за сезона, то другите са свързани с дългата изолация и неизвестността, пред която сме изправени, заради пандемията с коронавирус. И повече отвсякога е важно да се справяме с ежедневните си здравословни оплаквания чрез щадящо лечение, което не натоварва и не интоксикира организма допълнително с тежки медикаменти.

За съжаление, в настоящата извънредна ситуация често сме затруднени с достъпа до лекарска помощ, а за някои хора посещението на лекарския кабинет може да се окаже допълнителен нежелан риск.

Момиче със сърбеж в очите

Шуслеровата терапия разполага с утвърдени в немската натуропатична школа комбинации Шуслерови соли, които могат да ни помогнат бързо и ефективно. Всички те са изключително лесни за приложение и подходящи за цялото семейство, включително бебета, бременни, кърмачки и възрастни хора със съпътстващи заболявания. Още един голям плюс на Шуслеровите соли е, че могат да бъдат прилагани успоредно с всякакви други лекарства и терапии.

При хрема (алергична или инфекциозна)

Най-често хремата е причинена от вируси, а чрез отделяния секрет носната лигавица се изчиства от болестотворните нападатели. Важно е да знаем, че традиционните капки за нос не лекуват хремата, а само свиват кръвоносните съдове на лигавицата на носа и я изсушават, с което допълнително влошават ситуацията.

Мъж с хрема

С помощта на Шуслеровите соли по шадящ и безопасен начин можем да преборим причинителя, да овладеем възпалението и да премахнем симптомите:

Редуват се по 1 табл. от всяка сол на 15 мин. При подобрение – 3-5 табл. от всяка сол дневно до пълно излекуване. В допълнение: намазване около носа и в началото на ноздрите с Шуслеров мехлем №3.

За алегичната хрема – за нейното лечение можем да се доверим на Шуслерови соли №2, №3 и №8. Шуслерова сол №2 връща баланса на организма при алергична реакция. Шуслерова сол №3 стопира острия възпалителен процес на лигавиците, а Шуслерова сол №8, регулира водния баланс, повлиява воднистата хрема и осигурява регенерацията на лигавиците. Солите се редуват с по 1 таблетка на всеки 30-60 мин. За по-бързо овладяване на обилната хрема може също да намажем носа с Шуслеров мехлем №8 – в основата на носа и върху ноздрите. По този начин секретите ще намалеят и раздразнената от хремата кожа около ноздрите по-бързо ще се възстанови.

В подкрепа на имунитета

Комбинацията за стабилен имунитет с Шуслерови соли №3, №6 и №7 е доказано ефективна за защита от вирусите, които кръжат около нас през всеки сезон. Приемат се по 3 табл. от всяка сол (по 2 табл. за деца) дневно, в продължение на 1 месец (сол №3 сутрин, №6 на обед и №7 вечер). Може да се прилага през пролетта, в началото на есенно-зимния сезон, както и винаги, когато се намираме в епидемична обстановка.

При повишена температура

 • При температура до 38,5 градуса: веднага се започва прием на Шуслерова сол №3 – активира имунната защита, спира възпалителния процес в начална фаза, пречи на размножаването на вируси и бактерии. Приема се по 1 табл. през 5-10 мин. до овладяване на температурата.
 • При температура над 38,5 градуса: към сол №3 се добавят соли №5 и №8. Шуслерова сол №5 –извежда от клетките токсините, образувани вследствие на възпалението, и така се постига регулиране на температурата по естествен за тялото начин. А сол №8 – предпазва организма от дехидратация. По 1 табл. от всяка сол се редуват през 5-10 мин. до спадане на температурата.
 • В допълнение: Шуслеров мехлем №3 се нанася няколко пъти дневно в областта на гърба (плешките) и гърдите.

За всеки, който изпитва повишена тревожност и страхове

Утвърдената антистрес комбинация с Шуслерови соли включва:

 • Сутрин – Шуслерова сол №2, по 5 таблетки. Помага при при нервност, стрес, тревожност.
 • Преди обед – Шуслерова сол №5, по 5 таблетки. Стабилизира нервите, психиката, зарежда с енергия.
 • Вечер – Шуслерова сол №7, по 5 таблетки. Действа релаксиращо, помага при безсъние.

Тази комбинация стабилизира психиката и нервите, подкрепя емоционалното равновесие. Препоръчва се при панически атаки, силен стрес, депресивни състояния, страхове, изтощение и др.

Момиче с главоболие

Имунизациите вече са на ход!

След период на спиране на имунизациите поради извънредната ситуация, в която се намираме, отново беше разрешено те да бъдат извършвани.

Шуслерови соли №2, №3 и №4 са ефективно и щадящо средство за превенция на възможните нежелани реакции от поставянето на ваксината: повишена температура, болка и локално зачервяване. Ето как да ги приложим:

 • Три дена преди ваксиниране се приемат по 3 табл. от соли №2 и №3. Таблетките се разтварят в 6 мл преварена вода и разтворът се дава на три пъти през деня между храненията. Шуслерова сол №3 има противовъзпалителен и ефект и предпазва от повишаване на температурата. А сол №2 предотвратява възникване на алергична реакция.
 • В деня на поставяне на ваксината се приемат соли №2, №3 и №4 – по 3 табл. от всяка (в разтвор по същия начин). Шуслерова сол №4 подпомага образуването на антитела и действа детоксикиращо.
 • За още 3 дни след поставянето на ваксината – продължава приемът на соли №2 и №4, по 3 табл. от всяка.

Защо да изберем щадящата грижа за здравето?

Грижата за здравето чрез приложението на Шуслеровата терапия ще ни се отплати не само днес и сега, но и в дългосрочен план, тъй като:

 • Предотвратява натоварването и допълнителното интоксикиране на организма с тежки медикаменти;
 • Укрепва дългосрочно имунитета, без да го активира излишно;
 • Регулира минералния дисбаланс на клетъчно ниво.

По този начин си осигуряваме и превенция срещу най-големите предизвикателства на нашето време – сериозните хронични заболявания, автоимунни процеси и др.

Грижата за здравето започва от минералния баланс на клетките, който ни осигуряват Шуслеровите соли. Когато към него добавим и балансирано хранене, достатъчно почивка и сън, движение и спорт всеки ден, печелим стабилен имунитет и трайно, и устойчиво здраве в годините напред.