Шуслерови соли при висока температура

Графиня Ангелика Волфскийл разказва как да си помогнем при температура до и над 38.5°C като използваме Шуслеровите соли и мехлеми.

Шуслерови соли при настинка и грип

Чувствате, че сте в бурно море от кашлица, запушен нос, температура… Овладейте го със спасителния пояс на Шуслерови соли.

Първи симптоми
на настинка и грип

Решение

Шуслерова сол №3 мехлем 3

Прием

При първи симптоми на настинка или грип: повишена температура до 38.5°С, хрема с бистър секрет, запушен нос, кашлица, мускулни болки или главоболие, се започва прием на Шуслерова сол №3 – солта за първа помощ на имунната система, която помага за овладяване на възпалителния процес и засилване на съпротивителните сили на организма. При остри състояния: по 1 табл. на 5-10 минути до настъпване на подобрение. След подобрение: по 5 табл. дневно до пълно възстановяване. Може да се нанася Шуслеров мехлем №3 в областта на синусите и слепоочията – при главоболие вследствие на заболяването.

При температура

Решение

Шуслерова сол №3-5-8 мехлем 3

Прием

При температура под 38.5℃ се приема Шуслерова сол №3: по 1 таблетка през 5-10 минути до подобрение. При температура над 38.5℃ се приемат по 1 таблетка от Шуслерови соли №3, №5 и №8 като се редуват през 5-10 минути до подобрение. Шуслерова сол №3 спира възпалителния процес в начална фаза, пречи на размножаването на бактерии и вируси и подпомага защитната реакция на имунната система. Шуслерова сол №5 действа енергизиращо на организма и дава сили на тялото за по-бързо възстановяване. Шуслерова сол №8 предпазва от дехидратация. В допълнение Шуслеров мехлем №3 се нанася няколко пъти дневно  в областта на гърба (плешките) и гърдите. След настъпване на подобрение се продължава с еднократен прием на 5 таблетки дневно от всяка сол до пълно възстановяване.

При хрема

Решение

Шуслерова сол №8-3 мехлем 8

Прием

При хрема с бистър, воднист секрет се приемат по 1 таблетка от Шуслерова сол №3 и Шуслерова сол №8 като се редуват на 15-30 минути. Шуслерова сол №3 овладява острия възпалителен процес на лигавиците, а Шуслерова сол №8 регулира водния баланс в организма. При подобрение се продължава с прием на 5 таблетки дневно от всяка сол до пълно отзвучаване на симптомите. Успоредно се прилага и Шуслеров мехлем №8, който се намазва няколко пъти дневно от двете страни на носа и в началото на ноздрите. Освен за хремата, той помага и за по-бързото възстановяване на възпалената и разранена кожа на и около носа.

Остри състояния
на грип

Решение

Шуслерова сол №3 5 8 инфлуцид

Прием

При остро състояние на грип се приема Инфлуцид, който задейства оздравителните сили на тялото, регулира повишената температура, облекчава главоболието, кашлицата и възпалението в гърлото. Приемът е по 1 таблетка на всеки час, до 12 таблетки дневно (за възрастни), а за деца (под 12 години) – по 1 таблетка на всеки 2 часа, до 8 таблетки дневно. След подобрение приемът е 3 пъти по 1 таблетка дневно за още 10-14 дни, за да се избегне повторна поява на инфекцията. За температура може да се допълни комбинацията от Шуслерови соли №3, №5, №8, описана в секция “Температура”.

Хронична хрема
и синузит

Решение

Шуслерова сол №3-4-6 цинабсин

Прием

Цинабсин спира възпалителния процес, намалява отока на носната лигавица, облекчава носовото дишане, премахва характерното при хрема и синузит главоболие и укрепва имунната система. При остро състояние възрастни приемат по 1 таблетка на всеки час, а деца под 12 години – на всеки 2 часа. След подобрение се приема 3 пъти по 1 таблетка за още 1 седмица, за да се избегне повторна поява на инфекция. В допълнение приемът на Шуслерова сол №3 и №4 овладява хремата с гъст, белезникав секрет. Ако състоянието е хронично и секретът е жълто-зелен, към тях се добавя

Шуслерова сол №6. Солите се редуват през 15 минути, като се приема по 1 таблетка до настъпване на подобрение. След това се пият веднъж дневно по 5 таблетки от всяка сол до пълно отзвучаване на оплакванията.

Имунитет

Решение

Шуслерова сол №3 6 7

Прием

Шуслерова сол №3, №6 и №7 е мощна и утвърдена в практиката комбинация за силен имунитет. Железният фосфат (Шуслерова сол №3) подпомага процеса на насищане на тъканите с кислород. По този начин организмът има достатъчно енергия да се справя по-бързо и ефективно с атаките на вирусите и микробите. Калиевият сулфат (Шуслерова сол №6) засилва защитните функции на лигавиците и подпомага прочистващите процеси в тялото, а Магнезиевият фосфат (Шуслерова сол №7) помага за отпускането на тялото, от което то има нужда, за да функционира балансирано.
🔵 Шуслерова сол №3 – по 3 табл. сутрин
🔵 Шуслерова сол №6 – по 3 табл. на обяд
🔵 Шуслерова сол №7 – по 3 табл. вечер
👶 За деца: същата схема, но по 2 табл. в продължение на 1 месец.