Грешките, които правим при грип и настинка

Ненавременно или грешно лечение може да доведе до нежелани последствия. Разберете какво най-често бъркаме, когато сме настинали, и как могат да помогне комбинацията от Инфлуцид и Шуслерови соли.

Кашлица

Решение

Шуслерова сол №3 7 8

Прием

При суха, дразнеща кашлица се приемат Шуслерови соли №3 и №8 по 1 табл. като се редуват на 15 мин., а Шуслерова сол №7 се приема като „Гореща 7” – по 7-10 табл. в 200 мл гореща вода: пие се бавно, на малки глътки. При дрезгав глас и подкашляне – Шуслерови соли №3 и №8. При кашлица с бели секретиШуслерови соли №3, №4 и №8. При кашлица с жълто-зелени секретиШуслерови соли №3, №6, №8 и №9. При хронична кашлица – Шуслерови соли №4, №6, №8 и №12. При последните четири комбинации се приемат по 1 табл. от всяка сол като се редуват през 15 мин. до подобряване на състоянието. След подобрение се продължава с еднократен прием на 5 табл. от всяка сол дневно до пълно възстановяване.

Хрема

Решение

Шуслерова сол №3 4 6

Прием

При хрема с бистър, воднист секрет се приемат Шуслерови соли №3 и №8, маже се Шуслеров мехлем №8. При хрема с белезникав секрет се приемат Шуслерови соли №3, №4, №8, маже се Шуслеров мехлем №4. При хрема с жълто-зеленикав секрет се приемат Шуслерови соли №3, №4, №6, маже се Шуслеров мехлем №6. При всички комбинации се редуват по 1 табл. от всяка сол на 15-30 мин. При подобрение: 3-5 табл. от всяка сол дневно до пълно отзвучаване на симптомите. При наличие на Шуслеров мехлем в комбинацията се намазват областите около носа и в самото начало на ноздрите с малко количество, 3-4 пъти дневно.

Болки
в гърлото

Решение

Шуслерова сол №3 тонзилотрен

Прием

Шуслерова сол №3 спира възпалителния процес в начална фаза, пречи на размножаването на бактерии и вируси и подпомага защитната реакция на имунната система. Приема се по по 1 табл. на всеки 30 мин. до настъпване на подобрение, след което се продължава с 3х1 табл. дневно за още 1 седмица. Тонзилотрен е комплексно хомеопатично лекарство, което бързо елиминира болката, предпазва от развитието на бактериални усложнения и повишава локалния имунитет в областта на гърлото и сливиците. При деца под 12 г.: по 1 табл. на всеки 2 часа до 6 табл. на ден. При деца над 12 г. и възрастни: по 1 табл. на всеки час до 12 табл. на ден. След настъпване на подобрение приемът продължава с 3х1 табл. дневно за още 1 седмица.

Бели налепи
по сливиците

Решение

Шуслерова сол №4 тонзилотрен

Прием

Шуслерова сол №4 помага за овладяването на прогресиращото остро възпаление. Лекува възпалените лигавици с бели налепи. Приема се по 1 табл. на 5-10 мин. до настъпване на подобрение, след което се продължава с 3х1 табл. дневно за още 1 седмица. Тонзилотрен се приема при деца под 12 г.: по 1 табл. на всеки 2 часа до 6 табл. на ден. При деца над 12 г. и възрастни: по 1 табл. на всеки час до 12 табл. на ден. След настъпване на подобрение приемът продължава с 3х1 табл. дневно за още 1 седмица.

Гнойна
ангина

Решение

Шуслерова сол №6 12 тонзилотрен

Прием

Шуслерова сол №6 е нужна за лечението на всяко продължително, хронифициращо възпаление, както и за възпалени сливици с гнойни жълтеникави налепи. Комбинира се с Шуслерова сол №12 – по 1 табл. от всяка сол през 30 мин. до настъпване на подобрение, след което се продължава с по 5 табл. дневно от всяка сол до пълно възстановяване. Клинични изследвания доказват, че хомеопатичното лекарство Тонзилотрен успешно се справя и с вирусните, и с бактериалните причинители на ангината. Приемът е: при деца под 12 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа до 6 табл. на ден. При деца над 12 г. и възрастни – по 1 табл. на всеки час до 12 табл. на ден. След настъпване на подобрение приемът продължава с 3х1 табл. дневно за още 1 седмица.

Остър пристъп
на астма

Решение

Шуслерова сол №3 7 8

Прием

Астмaта се характеризира с повтарящи се пристъпи на задух (бронхиален спазъм). Шуслерова сол №7 е основната сол – тя релаксира мускулатурата на бронхиалните съдове и така се преодоляват спазмите, причиняващи проблемите с дишането. Комбинира се с Шуслерови соли №3 и №8. При пристъп на астма се разтварят по 10 табл. от всяка сол в топла вода в отделни чаши (по 5 табл. за деца) и се отпива по глътка от течността през 5 мин., като се редуват отделните чаши. Не забравяйте, че при астма Шуслеровата терапия е само съпътстваща основното лечение.

Aстма
(извън пристъпен период)

Решение

Шуслерова сол №2 3 7 8

Прием

Шуслеровата терапия отлично допълва основното лечение на астмата. Солите с номера 2, 3, 7 и 8 се приемат по 3 табл. на ден от всяка, за продължителен период от време (3-4 месеца, при необходимост и по-дълго). Сол №3 стимулира имунната система, №2 ограничава алергичното възпаление, №8 намалява склонността към проява на алергични симптоми. Тези соли са основното Шуслерово “трио” за алергии. А сол №7 намалява тенденцията към бронхоспазъм.

Алергичен
ринит

Жена с алергичен ринит

Решение

Шуслерова сол №2 3 8

Прием

Два пъти годишно се прави курс с цел намаляване на чувствителността към алергените. Приемът е следният: по една таблетка дневно от всяка сол. При остри симптоми, приемът е на всеки час като той продължава поне месеца. Шуслерова сол №2 участва в регулацията на белтъчните структури, а алергените са чужди белтъци. Шуслерова сол №3 стопира острия възпалителен процес на лигавиците, а Шуслерова сол №8 регулира водния баланс в организма и повлиява воднистата хрема.