Здрави в детската градина

3 дена вкъщи и 1 в детската градина или яслата.
Има и друг начин! Вижте как Имунокинд и
Шуслерови соли укрепват имунната система.

Засилване
на имунитета

Решение

Прием

Когато детският организъм е изложен на риск от настинка и грип, трябва да се действа поне месец по-рано. Превантивната комбинация за силен детски имунитет включва Шуслерови соли №3, №6, №7 и Имунокинд. Приемът е 3 месеца по 3 таблетки от всяко на ден.

Минерален
дефицит

Решение

Шуслерова сол №1 2 7 11

Прием

Здравето на детето зависи от минералните резерви в майчиния организъм. Често децата имат кариеси на млечните зъби, рахит, проблеми с имунитета, защото се раждат с минерални дефицити на калций, магнезий или желязо. Ако искате вашето дете да няма такива проблеми, Шуслерови соли №1, №2, №7, №11 са задължителни за вас през 9-те месеца. Ако сте пропуснали, тези соли трябва да се дават на детето ви от първия ден на живота, за да има здрави кости и зъби (№1, №2), здрава кожа (№1 и №11), първите зъбки да пробиват по-лесно (№1, №2), детето да спи спокойно и коликите да преминават по-леко (№7). Приемът е по 3 таблетки на ден от всяко сол поне 6 месеца. Разтварят се във вода и се пие бавно, на малки глътки, като разтворът се задържа по-дълго в устата, тъй като минералните соли се усвояват най-добре в устната кухина.

Подготовка
за ваксини

Решение

Шуслерова сол №2 3 4

Прием

Една седмица преди ваксина, в деня на поставяне и седмица след ваксината. 3 пъти на ден по таблетка от всякa сол. Туя D30 се дава 2 пъти на ден по 10 глобули.

Травми

Решение

Прием

На всеки 30 минути по таблетка от солите и 10 глобули от Арника в първите часове. При подобрение още поне 3 дни по 3 пъти на ден по таблетка от солите и 3 пъти по 10 глобули от Арника D6.

Ухапване
от насекоми

Решение

Шуслерова сол №3 8

Прием

На всеки 15 минути по таблетка от всяка Шуслерова сол в първите часове. При подобрение по таблетка от всяка 3-4 пъти на ден, поне 3-4 дни след ухапването. Шуслеров мехлем №8 се нанася на засегнатото място 2-3 пъти дневно.

Повръщане

Решение

Шуслерова сол № 3 8

Прием

На всеки 15 минути по таблетка от всяка в първите часове. При подобрение по таблетка от всяка 3-4 пъти на ден, поне 3-4 дни. Солите се усвояват още в устата и така лечебният им ефект не зависи от състоянието на стомаха.

Слънчево
изгаряне

Решение

Шуслерова сол №3 8

Прием

На всеки 15 минути по таблетка от солите. При подобрение по таблетка от всяка сол 3-4 пъти на ден, поне 3-4 дни. Шуслеров мехлем №3 се нанася върху зачервените участъци 2 пъти дневно.

Прилошаване
по време на път

Решение

Шуслерова сол №3-9

Прием

По 3 таблетки от всяка на ден 2-3 дни преди пътуване. При прилошаване на всеки 15 минути по таблетка от солите в първите часове. При подобрение по таблетка от всяка 3-4 пъти на ден, поне 3-4 дни.

Летни грипове
с диария

Решение

Прием

На всеки 15 минути по таблетка от солите и по 5 глобули от Окубака в първите часове. При подобрение: по таблетка от всяка сол и по 5 глобули Окубака 3-4 пъти на ден, поне 3-4 дни.

Висока температура
при дете

Малко момиче с висока температура

Решение

Шуслерова сол №3-5-8

Прием

При температура под 38.5℃ се приема под езика Шуслерова сол №3 на всеки 15 минути. При покачване на температурата над 38.5℃ се взема под езика по една таблетка от Шуслерова сол №3, №5 и №8 отново на всеки 15 минути до подобрение. Следващите дни е важно приемът да не се прекъсва и поне 3-4 дни да се взема по една таблетка от всяка сол, 3 пъти на ден. С помощта на Шуслеровите соли температурата спада бавно, по абсолютно естествен за тялото начин.