Жена се радва на зимното слънце

Как да подкрепим имунната система и да запазим здравето си през зимните месеци

Препоръките на водещи български лекари и Шуслерови терапевти помогнаха на мнозина да запазят здравето си от началото на COVID-пандемията досега. Събрахме специално за вас техните изпитани в практиката терапевтични решения, които помагат за укрепване на имунитета и за бързо и ефективно овладяване на типичните за този сезон респираторни заболявания, включително коронавирусна инфекция.

Много хора преминават или ще преминат в следващите месеци през COVID-инфекция, грип или друга респираторна вирусна инфекция. Какво можем да направим, за да бъде нашата имунна система стабилна и да ни предпази при среща с вирусите?

Оригиналните Шуслерови соли на DHU могат да подобрят състоянието на организма и да подсилят имунната система при всякакви инфекции – вирусни, бактериални, гъбични, паразитни, категорични са терапевтите, включително и за превенция срещу COVID-19.

Правилното и своевременно приложение на минералните соли на д-р Шуслер може да съдейства и за бързо и цялостно овладяване на състоянието при заболяване, да предотврати усложнения, а с това и да ограничи прекомерната употреба на антибиотици и на други ефективни, но не толкова щадящи организма средства.

Мощна защита срещу вирусите

По препоръка на Шуслеровите терапевти през целия есенно-зимен период може да правим профилактика с Шуслерови соли №3, №6 и №7, които стимулират имунитета – по 3 табл. от всяка сол дневно за възрастни (по 2 табл. за деца).

Респираторните вирусни инфекции се разпространяват и навлизат в организма по въздушно-капков път през носа и гърлото. Ако се вземат мерки за защита на носната и гърлената лигавица, много лесно може да се спре разпространението на вирусите в организма и изобщо да не се стигне до разболяване. Благодарение на новите технологии на производство разполагаме и със серията Колдисепт наноСилвър спрей за нос и спрей за гърло на основата на наноколоидно сребро. Изследвания доказват, че за броени минути те унищожават попадналите вируси и бактерии в носа и гърлото – улавят ги и улесняват тяхното изчистване чрез естествените механизми на лигавиците. Така се пресича разпространението на инфекцията в организма.

Прием: спреят за нос и спреят за гърло Колдисепт наноСилвър се впръскват съответно в носа и гърлото един-два пъти дневно. Предпазват от вируси часове наред и могат да предотвратят включително и COVID-инфекция.

При първи симптоми на заболяване

При първи симптоми на респираторна инфекция – възможно е да е COVID-19, друга вирусна инфекция или комбинация от тях, най-важното е да се започне незабавно лечение – така се ограничава и може дори да се спре развитието на инфекциозния процес.

Затова е важно да се започне веднага приемът на – Шуслерова сол №3 железен фосфат – задължителната първа помощ в началните стадии на всеки възпалителен процес, която стимулира защитата на тялото!

Винаги при симптоми на инфекция: повишена температура, хрема, кашлица, втрисане, главоболие, Шуслерова сол №3 стимулира имунната защита, възпрепятства размножаването на бактерии и вируси и стопира възпалителния процес още в начална фаза. Регулира по безопасен начин повишаващата се температура. Дава на организма нужната му енергия и засилва кислородното насищане на тъканите.

Прием: на всеки 10 мин. по 1 табл. Шуслерова сол №3. След подобрение – по 3-5 табл. дневно до пълно възстановяване.

Мощен инструмент в битката с болестта е и антивирусното лекарство Инфлуцид. Клинични изследвания потвърждават, че Инфлуцид спира възпалението в организма и лекува респираторни симптоми като кашлица, висока температура, втрисане, отпадналост.

Прием: по 1 табл. на всеки час при възрастни, а за деца под 12 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа. След подобрение – 3 пъти по 1 табл. дневно за още 1 седмица.

При висока температура

Ако температурата се повиши над 38,5 °С, към описаната схема, терапевтите препоръчват и допълнителен прием на Шуслерови соли №5 и №8.

Прием: солите се редуват с по 1 табл. през 10-15 мин. до настъпване на подобрение. За бързо локално въздействие – при повишена температура може да се добави и Шуслеров мехлем №3, с който се намазват гърдите и гърба 2-3 пъти дневно.

Главоболието – чест спътник на вирусите

При главоболие с пронизващи болки, каквото може да се наблюдава както при настинка и грип, така и като често срещан симптом при COVID-инфекция, Шуслеровите терапевти препоръчват Шуслерова сол №7 под формата на т. нар. „Гореща 7”.

Прием: „Гореща 7“  – 10 табл. Шуслерова сол №7, разтворени в чаша топла вода, като течността се изпива бавно на малки глътки. При нужда приемът се повтаря. В допълнение: с Шуслеров мехлем №7 се масажират челото, слепоочията и врата зад ушите и в основата на черепа.

При затруднено дишане

При ниска сатурация, при усещане на затруднено дишане Шуслеровите терапевти препоръчват чест прием на Шуслерови соли №3 железен фосфат и №6 калиев фосфат за подпомагане преноса на кислород към клетките.

Прием: Шуслерови соли №3 и №6 се редуват с по 1 табл. през 30 мин. В допълнение- за бързо локално въздействие: нанасяне на Шуслерови мехлеми №3 и №6, които се редуват, като се нанасят с потупване върху гърдите и гърба (в областта на белия дроб).

Детокс след прием на антибиотици

Програмата за детоксикация на организма след антибиотично лечение е безопасен начин да се елиминират странични продукти и токсични остатъци в резултат на лекарствения метаболизъм, да се изчисти цялото тяло, да се подобри общото състояние и да се ускори възстановяването след боледуване. Програмата включва оригиналните Шуслерови соли на DHU:

  • Шуслерова сол №6 калиев сулфат – подсилва чернодробната функция и помага за неутрализирането и отстраняването на токсини от организма.
  • Шуслерова сол №12 калциев сулфат – приема се за пълното възстановяване след болестта и за да няма рецидив на инфекцията.

Прием: по време на лечение с антибиотик – сол №6 се приема 3 пъти по 1-2 табл. дневно. След приключване на антибиотика – сол №12 – 3 пъти по 1-2 табл. дневно за 10 дни.

При загуба на обоняние

Между 40 и 60% от преболедувалите COVID-инфекция може да загубят обоняние за кратък или по-дълъг период. Своевременните мерки са от голямо значение, тъй като съществува риск с течение на времето процесът да стане необратим. Шуслеровите терапевти препоръчват Шуслерова сол №8 натриев хлорид за по-бързото възстановяване на нормалното обоняние.

Прием: 3 пъти по 3 табл. дневно, при необходимост за дълъг период от време.

ВАЖНО: Оригиналните Шуслерови соли на DHU са подходящи за всяка възраст, включително за бременни и кърмещи жени, както и за възрастни хора с тежки, хронични заболявания. Шуслеровите соли са напълно съвместими с всеки друг вид терапия.

 

Виж още: 

10 хитринки, които ще подготвят имунната система за есента