Момиче със стомашно разстройство

Стомашно разстройство през лятото

Няма да позволя да ми развалиш лятната отпуска!

Как да се справя с диарията по време на ваканция или на път?

Пристигаме на морето. Най-накрая!

Наетата вила е по-хубава от снимките в сайта за резервации. Хазайката е разбрана жена с модерни виждания за живота. От багажа вадя само нещата за плажа и веднага се запътваме на там.

Солена вода, разхладителни коктейли, лежерни разговори. Вечеря в шикозно ресторантче, а след това малко танци в клуб на открито. Лягаме с блаженото усещане, че се намираме в рая.

Но.. В малките часове на нощта се будя от пронизваща стомашна болка. Ужас, как можа точно на мен да ми се случи това стомашно разстройство и то в началото на отпуската. Утре явно ще дежуря в тоалетната, а не на бара с останалите…

Едно, две, три… Събуди се!

Това е само един лош кошмар, който може да не се случи, ако се подготвиш превантивно и знаеш как правилно да реагираш! Искаш ли да научиш как да се предпазиш? Нека ти разкажем.

Невидимите “разрушители” на безгрижното лято

Микроскопични бактерии или вируси, попаднали в стомаха и червата – това са главните злосторници, стоящи в основата на лятното стомашно разстройство, което може да стане хронично или да се превърне в гастроентерит, който винаги е съпроводен от най-верните си приятели в правенето на бели – повръщане, висока температура, коремни болки, къркорене на червата, мускулни спазми.

Но изненадите, подготвени от ваканционния стомашен грип не свършват дотук.
Първи братовчед на лятното разстройство е обезводняването, което е особено опасно за децата.

Как да ги избегнем?

Те са толкова микроскопични и са навсякъде…
Нека да започнем от най-важното!

Ръцете ни единствено виновни

За този “разхлабителен коктейл” от паразити трябва да “благодарим” на мръсните ръце, които се оказват най-прекият проводник на туристическата диария.

Членове на тази вярна компания са и замърсената питейна вода, неизмитата салата, недопеченото месо, ястията с бързоразвалящи се продукти като яйца или майонеза, басейните, които гъмжат от всевъзможни микроорганизми.

Спасение дебне във всяка наша клетка

Всеки, рано или късно, си намира майстора! Това важи и за ваканционно стомашно разстройство, което може да победим като подробно се информираме, а след това и подготвим за ефективна реакция, която лекува не симптома, а причината.

Звучи чудесно, нали? Нека разберем повече.

Стъпвайки върху факта, че всички болести тръгват от минерален дисбаланс на клетъчно ниво, оригиналните шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз са верен приятел във войната със стомашно-чревното разстройство, което най-често ни спохожда докато сме във ваканция.

Ето и кой ще ни помогне:

Шуслерова сол №8 е главният нападател в надиграването на летния грип, грижейки се разпределението на течностите в тялото и за възстановяване на електролитното равновесие.

Най-добрата защита е нападението!

И за да е победата категорична, в отбора трябва да добавим и още двама проверени играчи – Шуслерова сол №3 и Шуслерова сол №5.

Как действат те?

Шуслерова сол №3 подобрява насищането на тъканите с кислород, гонейки надалеч всички инфекции, а Шуслерова сол №5 има една основа цел – да зареди енергийните ни батерии в организма и да се погрижи за доброто разположение на духа.

Да обобщим: за да изтикаме разстройство на стомаха извън полето на лятото, схемата на прием на солите на доктор Шуслер е следната:

  • При остра диария: по една таблетка от всяка сол на всеки един час.
  • За профилактика: 15 дни преди ваканция:
    •  Сол №3 (Ферум фосфорикум D12) – 5 таблетки сутрин
    •  Сол №5 (Калиум фосфорикум D6) – 5 таблетки обед
    •  Сол №8 (Натриум хлоратум D6) – 5 таблетки вечер

Ако добавим и пробиотик, ще възстановим баланса в стомашно-чревния тракт още по-бързо, защото ваканция ни чака.

И нека дежурството на плажният бар започне сега!

Момичета се забавляват на плажен бар

 

Виж още:

Митове и факти за диарията при децата

Най-доброто лечение на стомашно разстройство през лятото

Факти и митове за стомашното разстройство

Разстройството – най-доброто лечение следва истинските нужди на тялото

Как бързо да спрем разстройството?

Главоболието – пренебрегнатата епидемия на 21 век

6 безспорни ползи от хомеопатията

Вагинални гъбички – как да излекуваш проблема, а не симптомите?