Шуслерови соли за безпроблемна ваканция

Спокойната почивка е резултат от добрата
подготовка за нея. 
Семейство Иванови пътуват без
притеснения. Вижте защо.

Туристическа
диария

Решение

Шуслерова сол №3 8

Прием

По 1 таблетка от всяка Шуслерова сол на всеки час. Окубака D6 се приема на всеки час по 10 глобули. Продуктите се усвояват още в устната кухина, затова са ефикасни дори при повръщане. Преминава се към лек хранителен режим с много течности. След отминаване на симптомите Шуслеровите соли и Окубака D6 се приемат по 3 пъти на ден още 1 седмица.

Профилактика: по 10 глобули Окубака D6 – 3 пъти на ден, 1 седмица преди пътуването.

Пропускливи и
раздразнени черва

Решение

Шуслерова сол № 2 4 9 10

Прием

По 5 таблетки на ден от всяка Шуслерова сол, в продължение на 2-3 месеца. Тази комбинация регенерира лигавицата на стомаха след възпаление (комбинация от Шуслерови соли №2 и №4) и възстановява нормалното pH на стомаха (комбинация от Шуслерови соли №9 и №10). Високата киселинност дразни лигавицата на червата и създава условия за възпаление и заболявания. Гастритол се приема по 10 капки 3 пъти на ден през първата седмица, през втората седмица – по 20 капки 3 пъти на ден, през третата – по 30 капки 3 пъти на ден. Капките се приемат 15 минути преди хранене. 

Газове и тежест в
стомаха след хранене

Решение

Шуслерова сол №7 10

Прием

По 5 таблетки на ден от всяка Шуслерова сол в продължение на 2-3 месеца. Гастритол се приема по 10 капки 3 пъти на ден през първата седмица, през втората седмица – по 20 капки 3 пъти на ден, през третата – по 30 капки 3 пъти на ден. Капките се приемат 15 минути преди хранене. Тази схема на прием на Гастритол се повтаря поне 1-2 месеца или до отшумяване на симптомите. 

Парене и
стомашни киселини

Решение

Прием

Мехлемът се нанася 2-3 пъти на ден в областта на стомаха с леки масажни движения по часовниковата стрелка. При остри симптоми се добавят 4-5 таблетки на ден от Шуслерова сол №7 и Шуслерова сол №8.  

Вирусна диария
с температура и повръщане

Решение

Шуслерова сол №3 5 8

Прием

За деца: на всеки час по 1 таблетка от Шуслеровите соли и по 5 глобули от Окубака през първите часове. Продуктите се усвояват още в устната кухина затова са ефикасни дори при повръщане. Преминава се към лек хранителен режим с много течности. След отминаване на симптомите приемът продължава 3 пъти дневно с по 1 таблетка от всяка сол и по 5 глобули от Окубака – поне още една седмица.

За възрастни: на всеки 30 минути по 1 таблетка от всяка Шуслерова сол и по 10 глобули от Окубака на всеки час през първия ден на инфекцията. След подобрение приемът продължава 3 пъти дневно с по 2 таблетка от всяка сол и по 5 глобули от Окубака – поне още една седмица.