Момичета на пикник

Открий коя е твоята най-важна Шуслерова сол

За всеки период от живота на жената има една водеща нужда от минерални потребности на организма. И в зависимост от това има подходящи Шуслерови соли, които да ти помогнат да си в добро здраве, да се чувстваш добре, да си пълна с енергия и да се радваш на емоционален баланс и спокойствие.

Открий кои са точните решения за теб според това какви са ежедневните ти грижи и най-честите ти здравословни оплаквания.

Ако през лятото си прекалила с излагането на слънце

Шоколадовият тен ти помага да изглеждаш по-добре и с по-строен силует – спор няма! Кожата ти обаче няма да ти прости тази суета и есента ще дойде в пакет с нови бръчици и загрубели, дехидратирани участъци.
слънчево изгаряне

Решения с Шуслерови соли:

Ако кожата е зачервена, усеща се гореща и болезнена – незабавно използвай Шуслеров мехлем №3 за бърза регенерация и предотвратяване на дълготрайни увреждания. Нанеси го на тънък слой върху зачервените участъци 2-3 или повече пъти през деня.

Ако кожата е изрината поради изява на слънчева алергия или фототоксична реакцияотново използвай Шуслеров мехлем №3, с нанасяне 3 пъти дневно и прием на сол №3, три пъти дневно по две таблетки, за бързо овладяване на възпалението.

За красива кожа без бръчки (като допълнителен бонус красива коса и нокти) – започни есента с Шуслеровата програма за красота: прием на соли – №1 сутрин, №2 – на обяд, №8 – следобед и №11 – вечер, по 5 табл. от всяка сол дненво. Външно нанасяй на лицето мехлеми №1 и №11. Спазвай програмата за 2 месеца и сложи край на сухата, сбръчкана кожа, косопада и чупливите нокти!

Ако не успяваш да се храниш здравословно

Нездравословният начин на хранене с чест прием на полуфабрикати, мазнини, сладки храни и др. изтощава организма ни, подкиселява тъканите, води до недостиг на енергия, руши имунитета. В резултат не се чувстваме добре и боледуваме по-често.

Решения с Шуслерови соли:

За бързо регулиране на алкално-киселинното равновесие в тялото, за разграждане и изчистване на натрупани мазнини, ненужни вещества и за подпомагане на отделянето на киселини ще ти помогнат Шуслерови соли №9 и №10. Сол №10 – сутрин, по 5 табл., сол №9 – вечер, по 5 табл. ще алкализират организма, ще ускорят разграждането на мазнини и въглехидрати, извеждането на отпадните вещества и регулират метаболизма.

Ако си почитател на вегетерианското или веганско хранене

Днес то е изключително модерно, но невинаги това, че се храниш без месо, означава че живееш по-здравословно. Проблемът е, че ако съставяш вегетарианското си меню неправилно, рискуваш в организма да настъпят сериозни липси и проблеми при усвояването на хранителни вещества (предимно на витамин В12, витамин D, желязо, калций и белтъчини).

Решения с Шуслерови соли:

Тъй като организмът не може да усвоява желязото толкова добре от растителните продукти, например бобовите храни, то Шуслерови соли №2 и №3 ще ти помогнат да решиш този проблем. Приемай през деня по 5 табл. от всяка сол, а вечер можеш да нанасяш Шуслеров мехлем №2 на гърба между плешките.

Ако си перфекционист в работата си и кариерата е важен фактор в твоя живот

Денонощни работни ангажименти, никакво движение, абсолютно изтощение… Свободно време? Кому е нужно това, след като работата ти е твоята страст!

Критичната фаза обаче е, когато влезеш в състояние на бърнаут и се появят безсъние, депресия, здравословни проблеми…

Решения с Шуслерови соли:

За повече енергия и добра работна концентрация – сутрин се приема Шуслерова сол №3, №5 – до обяд, №8 – вечер, по 5 табл. от всяка сол дневно. Ще ти помогнат да се заредиш с повече енергия и ще стимулират мозъка, концентрацията и паметта.

Срещу симптомите на преумора и бърнаут – сол №5 срещу депресия, страхове и нервозност и №7 – за регулация на стреса и безсънието. Сол №5 се приема сутрин, по 5 табл., а №7 – вечер като „Гореща 7”, с 10 табл, разтворени в чаша топла вода. Приемай тази комбинация за поне 2-3 месеца, а при необходимост и за по-дълъг период от време.

Ако спортуваш активно и имаш нужда от енергия и релаксация на тялото

Фитнесът мобилизира имунната система и разтоварва стреса. Тук обаче има едно голямо НО: само когато е в разумни граници! Ако прекалиш с натоварването или спортуваш хаотично (ту щурмуваш залите, ту бездействаш със седмици), неминуемо ще се сблъскаш с болката…

Решения с Шуслерови соли:

Срещу мускулна треска, мускулни спазми и крампи – в деня на тренировката приемай сол №7 (3×2 таблетки). След тренировката при наличие на болка или пробождания – на всеки 5-10 мин. по 1 табл. сол №7. Комбинирай с масаж на мускулите с Шуслеров мехлем №7.

Ако си бременна и искаш да се погрижиш за себе си и за бебето

9-те месеца са изключително предизвикателство за тялото на бъдещата майка! Организмът непрекъснато трябва да компенсира загубите на минерални вещества и често последствията са дълготрайни щети по твоите зъби и кожа. В същото време хормоните ти бушуват, измъчват те хиляди въпроси и страхове…
бременна жена

Решения с Шуслерови соли:

  • За да се предпазиш от поява на стрии, целулит и хемороиди – от самото начало на бременността, сутрин, приемай по 5 табл. от Шуслерова сол №1 и нанасяй Шуслеров мехлем №1 в областта на корема, седалището и бедрата. А вечер намажи същите места с мехлем №11 и изпий 5 табл. от сол №11. Тази комбинация е незаменима за здрави и еластични тъкани.
  • За да има достатъчно калций за здрави зъби и кости (и за теб, и за бебето) – най-важна е Шуслерова сол №2, с прием по 3-5 табл. дневно. Тя е отговорна за правилното усвояване и разпределение на калция в тялото и има общоукрепващо действие върху тялото и нервите.
  • За да си спокойна, релаксирана и без болки и крампи – нуждаеш се от Шуслерова сол №7, която е незаменима за пълноценното и качествено усвояване на магнезия в тялото. Тя ще ти осигури пълноценен сън, релаксация, когато ти е нужна, ще ти помогне за овладяването на стреса и е бързо решение на болезнените крампи в мускулите на краката, причинени от дефицит на ценния минерал. Mожеш да вземаш ежедневно по 3-5 таблетки от сол №7. А при главоболие, контракции, безсъние – да разтвориш 10 табл. сол №7 в чаша топла вода и да изпиеш течността бавно, на малки глътки. Освен под формата на таблетки, вече можеш да я използваш и като крем: при крампи, схващане на прасеца или на врата, при болки от разтягане, включително болки в таза в напреднала бременност – проблемното място се масажира нежно с мехлем №7 няколко пъти дневно.
  • А на финала на бременността – подготви се за раждането с коктейл Шуслерови соли №2, №3, №5 и №7, които ще дадат допълнителна енергия на организма, за да се справи максимално добре с това изключително предизвикателство. В 500 мл вода разтвори по 5 таблетки от всяка сол и 2-3 седмици преди очакваната дата на раждане (и при възможност в самия ден) изпивай в течение на деня коктейла със соли.