Останете приятели със слънцето

Вижте как можете да си помогнете при разширени вени, пигменти петна и слънчево изгаряне с Шуслерови соли.

Срещу поява на
разширени вени

Решение

Прием

По 5 таблетки от всяка сол на ден в продължение на 1 година.

№1 и №11 са бавно набавящи се соли, затова е важно да се приемат поне 6 месеца.

Еластичността е характеристика, важна не само за кожата, но и за всеки орган. За нея отговаря  Шуслерова сол №1. Шуслерова сол №4 подпомага кръвообращението и поддържа нормалната гъстота на кръвта. По този начин не се упражнява допълнителен натиск върху отпуснатите венозни стени.

Болезнени и
разширени вени

Решение

Прием

Шуслерова сол №1 – 3 табл. сутрин, сол №11 – по 3 табл. вечер. Арника D6 – 2 пъти дневно по 10 глобули. Шуслеров мехлем №1 се нанася върху болезнените места с лек масаж поне 3 пъти на ден до отшумяване на симптомите.
При тенденция за поява на болезнени разширени вени и отоци могат да се приемат месеци наред, дори една година, без прекъсване.

Цистит

Решение

Прием

Първите дни по таблетка на час от всяка Шуслерова сол. 3 пъти по 30-40 капки Солидагорен в 200 мл вода през първия ден, после по 20 капки 3 пъти на ден до отшумяване на симптомите. След отминаване на острите симптоми веднъж дневно между 15.00-17.00 часа за 1 месец по 10 капки от Солидагорен. Бъбреците са най-активни в този интервал от време и е важно да се поемат много течности и точните лекарства за тях.

Слънчева алергия

Решение

Прием

3 пъти дневно по 3 табл. Шуслерова сол №10 през месеците с активно излагане на слънце. Шуслеров мехлем №3 се нанася върху проблемните участъци два пъти дневно.

Някои видове лекарства правят кожата по-чувствителна към слънцето, затова е добре да се избягват при излагане на лъчите му. Това са: нестероидни противовъзпалителни средства, някои диуретици, антибиотици и медикаменти, които понижават кръвната захар, статини.

Слънчево изгаряне

Решение

Прием

При остра ситуация: по 1 табл. от всяка сол на всеки час. След подобрение по 3 табл. на ден от двете соли до пълно възстановяване. Комбинират се с Шуслеров мехлем №3 за ускорено въздействие и възстановяване, като мехлемът се нанася върху засегнатите участъци няколко пъти дневно.
Комбинацията се ползва до успокояване на червените изгаряния по кожата. Ефектът е видим след един или два дни.

Пигментни петна

Решение

Прием

Шуслерова сол №6 осигурява равномерно разпределение на меланина в кожата и здравословен красив слънчев загар. Приемът на солта през летните месеци предпазва от появата на нежелани петна и ускорено фотостареене.
3 пъти по 2 табл. дневно сол №6 – през целия период на интензивно излагане на слънце.