Останете приятели със слънцето

Вижте как можете да си помогнете при разширени вени, пигменти петна и слънчево изгаряне с Шуслерови соли.

Срещу поява на
разширени вени

Решение

Прием

По 5 таблетки от всяка сол на ден в продължение на 1 година.

№1 и №11 са бавно набавящи се соли, затова е важно да се приемат поне 6 месеца.

Еластичността е характеристика, важна не само за кожата, но и за всеки орган. За нея отговаря  Шуслерова сол №1. Шуслерова сол №4 подпомага кръвообращението и поддържа нормалната гъстота на кръвта. По този начин не се упражнява допълнителен натиск върху отпуснатите венозни стени.

Болезнени и
разширени вени

Решение

Прием

По 10 глобули 4 пъти на ден от Арника D6 и Хамамелис D6. Шуслеров мехлем №1 се нанася върху болезнените места с лек масаж поне 3 пъти на ден до отшумяване на симптомите.

При тенденция за поява на болезнени разширени вени и оток от топлото време задължително трябва да се приемат Шуслерови соли №1, №4, №11 поне една година по 5 таблетки от всяка сол на ден.

Разширени вени
при бременност

Решение

Прием

По 5 таблетки от всяка сол на ден от началото до края на бременността. Шуслерови соли №1 и №11 са ключови за еластичността на тъканите, затова всяка бременна жена се нуждае от тях. От една страна заради нарастването на коремчето и риска от стрии, от друга за поддържане еластичността на родовите пътища.

Цистит

Решение

Прием

Първите дни по таблетка на час от всяка Шуслерова сол. 3 пъти по 30-40 капки Солидагорен в 200 мл вода през първия ден, после по 20 капки 3 пъти на ден до отшумяване на симптомите. По 10 глобули Кантарис D6 – 4 пъти на ден до отшумяване на симптомите. След отминаване на острите симптоми веднъж дневно между 15.00-17.00 часа за 1 месец по 10 капки от Солидагорен. Бъбреците са най-активни в този интервал от време и е важно да се поемат много течности и точните лекарства за тях.

Слънчева алергия

Решение

Прием

По 10 глобули Хиперикум D30 на всеки час до облекчаване на симптомите. Мазане с Шуслеров мехлем №3 – 3 пъти на ден. Една доза мехлем е приблизително от 1 до 3 см лентичка от тубичката, нанася се с масажни движения или леко потупване.
Някои видове лекарства правят кожата по-чувствителна към слънцето, затова е добре да се избягват при излагане на лъчите му. Това са: нестероидни противовъзпалителни средства, някои диуретици, антибиотици и медикаменти, които понижават кръвната захар, статини.

Слънчево изгаряне

Решение

Прием

По 10 глобули Беладона D6  и Апис D30 на всеки час. Шуслеров мехлем №3  се нанася 4 пъти на ден. Комбинацията се ползва до успокояване на червените изгаряния по кожата. Ефектът е видим след един или два дни.

Пигментни петна

Решение

Прием

След поява на пигментни петна по 5 таблетки от всяка сол на ден в продължение на 3-6 месеца.

За предпазване от пигментни петна по 3 таблетки от всяка сол на ден поне 1 месец преди интензивно излагане на слънце.

Шуслерова сол №6 подобрява функционирането на клетките, произвеждащи пигмента меланин. Сол №4 отговаря за доброто хранене на кожата и здравината на колагеновите влакна. Шуслерова сол №10 активизира изхвърлянето на вредни вещества от кожата.

Внимание: Сол №10 не трябва да се приема по време на кърмене, тъй като спира кърмата!