Кои Шуслерови соли са необходими за бъдещата майка и нейното бебе? Открий полезни съвети за всеки месец в нашия “Календар на бременността”.

Шуслерови соли за бременни

Бъди подготвена още от първия момент, когато на теста видиш || черти.
Научи повече за комбинациите, които ще ти помогнат да минеш по-лесно през тези 9 месеца.

Гадене и повръщане

Решение

Прием

Гаденето и повръщането са едни от най-честите оплаквания в началото на бременността и не бива да се подценяват. В противен случай може да се стигне до обезводняване на организма. Препоръчителен прием: Шуслерова сол №2 сутрин по 5 табл., сол №8 на обяд по 5 табл. и сол №7 вечер по 5 табл. Лечението продължава до отминаване на оплакванията.

Стрии, целулит, хемороиди

Решение

Шуслерова сол №1 11

Прием

Друг често срещан проблем през бременността е появата на стрии и/или целулит, и/или хемороиди. Това се дължи на слабост на съединителната тъкан и липса на еластичност. За да се предпазите, започнете прием на Шуслерови соли №1 и №11 още от първите месеци на бременността. Приемът е по 5 таблетки от двете соли на ден, №1 сутрин и №11 вечер. Заедно с това нанасяйте още от третия месец Шуслерови мехлеми №1 и №11 – в областта на корема, седалището и бедрата.

Желязодефицитна анемия

Решение

Прием

Препоръчва се комбинация от няколко Шуслерови соли, като всяка една от тях се приема по 5 табл. дневно както следва: сол №5 сутрин, №2 на обяд и №3 вечер. 

В случай че Вашият акушер-гинеколог е изписал железен препарат, задължително го приемайте 15 минути след сол №3. Това повишава усвояването му и Ви гарантира достигането му до клетките.

Засилване на имунната система

Решение

Комбинация от соли 3, 6, 7 и Инфлуцид

Прием

По време на бременността приемът на медикаменти е силно ограничен. Всяка бъдеща майка може да подпомогне естествените си защитни сили и да избегне риска от боледуване с комбинация от Шуслерови соли: сутрин се вземат 3 таблетки от сол №3, на обяд се приемат 3 таблетки от сол №6, а вечер – 3 таблетки от сол №7. Комбинацията за имунитет се приема поне 4 седмици, особено ако наближава грипният сезон. Към тях имате нужда от Инфлуцид – 3 пъти по таблетка на ден.

Преждевременни контракции

Решение

Прием

При поява на контракции, а също и при спазми, крампи в мускулите, се разтварят 10 таблетки Шуслерова сол №7 в чаша гореща вода и течността се пие бавно, на малки глътки. 

В случай че Вашият акушер-гинеколог е изписал магнезиев препарат, задължително го приемайте 15 минути след сол №7. Това повишава усвояването му и Ви гарантира достигането му до клетките. В противен случай усвоявате едва 20% от него.

Подготовка за раждането

Решение

Шуслерова сол №2 3 5 7

Прием

Изключително важно е да се даде допълнително енергия на организма, за да се справи с физическото и психическо изтощение по време на родилния процес. За целта в 500 мл вода се разтварят по 5 таблетки от Шуслерови соли №2, №3, №5 и №7. Течността се пие на малки глътки, на части през деня, 2 седмици преди раждането и при възможност по време на самото раждане.

Киселини

Решение

Шуслерова сол №8 9

Прием

Комбинацията от Шуслерова сол №8 и №9 е подходяща за лечение на киселини и проблеми на стомашно-чревния тракт. Приемат се по 5 таблетки дневно от всяка сол до настъпване на подобрение.

Подуване на крайниците

Решение

Прием

По принцип при подуване на крайниците и запек се приемат Шуслерова сол №8 и Шуслерова сол №10 по 5 таблетки дневно от всяка сол до настъпване на подобрение. Сол №8 предпазва от излишно задържане на вода и отоци, а №10 има меко диуретично действие и подпомага цялостната детоксикация на организма.

Бъдещите майки обаче трябва да използват само Шуслерова сол №8. Шуслерова сол №10 не се препоръчва по време на бременност и кърмене. Нея ще можете да приемате, когато решите напълно безопасно да спрете кърмата и да отбиете бебето.

Възстановяване след раждане

Решение

Шуслерова сол №1 2 5 7

Прием

За по-бързо възстановяване след раждане се препоръчва прием на Шуслерови соли №1, №2, №5 и №7. Приемат се: сутрин, сол №5 и №1 по 3 таблетки, на обяд – сол №2 по 3 таблетки, вечер – сол №7, по 3 таблетки. За регенериране на перинеума след раждане комбинацията се приема 40 дни. Тъканите се възстановяват по-бързо, а като допълнителни плюсове се избягва следродилната депресия.

Кърмене

Решение

Шуслерова сол №2 4 7 8

Прием

Комбинацията от Шуслерови соли за кърмене е добре да започнете още от първите дни след раждането. №2 калциев фосфат помага за образуване на млякото, №4 калиев хлорид се грижи за функционирането на жлезите с външна секреция (каквито са млечните жлези), №7 магнезиев фосфат отпуска и релаксира тялото, премахва стреса, №8 натриев хлорид разпределя течностите в тялото, така че да има достатъчно за производството на кърма.
Приемайте ги поне 3 месеца, по 5 таблетки от всяка сол на ден, разтворени в 500 мл вода, от която да пиете през целия ден, на малки глътки, 15 минути преди хранене.