Вагинални гъбички – как да излекуваш проблема, а не симптомите?

Ваканция – басейн – забранена храна на корем – вагинални гъбички – лекарства – отново вагинални гъбички след седмица. Колко познат омагьосан кръг! Познат от миналата и по-миналата година… Но не и тази! Решение има!

Вече знаеш, че лекарствата, които ти дадоха в аптеката имаха ефект, но временен т.е. успя да замаскираш симптомите. Хем похарчи предвидените за джет пари в аптеката, хем и и със симпатичното момче при джетовете не излезе. Но нали затова съдбата дава втори шанс и… нова отпуска! 

Какво трябва да промениш този път?

За да премахнеш един проблем от корен, както се казва, трябва да потърсиш по-внимателно. Затова, за да си сигурна, че става въпрос за вагинална гъбична инфекция, се увери, че са налице някои от следните симптоми: 

 • сърбеж и дразнене във влагалището и вулвата
 • усещане за парене, особено по време на полов акт или при уриниране
 • зачервяване и подуване на вулвата
 • вагинална болка 
 • вагинален обрив
 • гъст, бял вагинален секрет, приличащ на извара

Това, че около 80% от жените по света са имали поне веднъж такива симптоми не трябва да те успокоява. Сега важна е не статистиката, а решението на проблема.

Момиче, което се пече на слънце
Как да отстраниш причината?

Преди да се заемеш с лекуването на вагиналните гъбички е желателно да спреш незабавно това, което може да е причинило тяхната поява. Лесно ще отстраниш причината, стига да установиш коя е тя. Затова ти даваме няколко жокера:

 • Понякога дори едно бързо гмуркане в басейн може да ти доведе нежелани гости. Химичните молекули, които се съдържат в антисептиците, нарушават влагалищната флора, а тя е създадена естествено да предпазва от интимни гъбички.
 • Избери от бельото и банските, които имаш, по-свободните и широките, както и да са от естествена материя. Другите, особено в топлото време, не са препоръчителни. 
 • Вярваш или не, твърде вероятно е виновниците за вагиналните гъбички да са…  нездравословните храни. Мазната храна, храни съдържащи захар и глутен, както и млечни продукти могат да доведат до вагинална инфекция. За съжаление, колкото и здравословен режим да спазваш, именно по време на отпуска е най-вероятно да прекалиш с този тип забранени вкусотии. 

Как да излекуваш проблема?

Щом досегашното лечение на кандидоза помага само временно, то определено лекуваш само симптомите.  За да стигнеш до произхода на проблема, трябва да си отговориш на въпроса кое кара тялото ти да проявява именно тези симптоми. 

Отговорът може би ще те изненада…

Но той е свързан с баланса, който съществува в организма. Независимо дали водата в басейна или неправилното хранене са го предизвикали, при него настъпва неравномерно разпределение на минералите в клетките. Той трябва да бъде възстановен, за да може отново да се радваш на ваканцията и да не се притесняваш от поява на гъбички по слабините. 

Минералният баланс  можеш да върнеш с помощта на:  

 • калиум хлоратум 
 • силицея 
 • натриум сулфурикум 

Това всъщност са Шуслеровите соли – минерали под формата на таблетки. С прием на Шуслерови соли №4 (сутрин), №11 (обяд) и №9 (вечер) – по 5 таблетки дневно от всяка сол, 15 минути преди или след храна ще си набавиш необходимите минерали за възстановяване на вагиналната флора. Шуслерови соли са щадящи за организма, напълно безопасни и ефекта им е дълготраен.  

Момиче, което гледа замислено шоколад

За да ускориш лечението…

Необходимо е лишаване от храни с високо съдържание на захар, което включва и много сладки плодове като диня, грозде и банани. Млечните продукти и глутенът също трябва да се спрат. Полезно е да се приема кисело мляко, заради лактобацилите в него. За да запазиш ефекта от лечението…

За да излекуваш интимните гъбички напълно, е необходимо да проведеш Шуслеровата терапия за период от 3 месеца. Гъбичките може да изчезнат бързо, но това в никакъв случай не означава прекратяване на приема.
Когато тялото си набави необходимите минерали, ще можеш и ти спокойно да си набавиш полагащата ти се доза слънце, морски приключения и защо не и някоя вълнуваща среща!

За да се снабдите с необходимата комбинация Шуслерови соли, изберете аптека и бързо и лесно поръчайте от тук.

 

Виж още: 

Вагинални гъбички – кратък справочник

Вагинални гъбички: как се лекуват успешно по време на бременност?

Как се лекуват вагинални гъбички в две стъпки?

Вагинални гъбички – лечението им е трудно, но възможно

Когато лятото крещи: детоксикация!

6 безспорни ползи от хомеопатията

Главоболието – пренебрегнатата епидемия на 21 век