6 ключа към здраве и добра форма през есента и зимата

Независимо дали искаш да подсилиш имунната си система, да намалиш риска от опасните вируси или да се радваш на повече енергия и емоционална стабилност, тези утвърдени в практиката комбинации на оригиналните Шуслерови соли са ефективно решение на твоите проблеми.

1. За стабилен имунитет

Картинката на кашлящите в хор деца, бащата с термометър и компрес на челото и изтощената майка, която се лута между всички тях в опит да им помогне, не е само телевизионна реклама на лекарства, а обичайна част от живота на много семейства през есента и зимата.

Правилното функциониране на имунната система може да се наруши от множество фактори: хроничен стрес, проблеми със съня, непълноценно хранене, замърсена околна среда, чест прием на медикаменти и др. За да укрепим имунитета и да си спестим честите боледувания през есенно-зимния период, ще ни помогне комбинацията Шуслерови соли на DHU, която увеличава устойчивостта на организма към болести и инфекции и е подходяща за цялото семейство.

Комбинацията включва: Шуслерова сол №3 железен фосфат (сутрин, по 3 табл.), сол №6 калиев сулфат (на обед, 3 табл.) и сол №7 магнезиев фосфат (вечер, 3 табл.) За децата дозировката е по 2 табл. от всяка сол дневно. Приемът на солите за период от 4-6 седмици активизира имунния отговор. Сол №3 подготвя организма за по-бърз и адекватен имунен отговор при възникване на вирусна или бактериална инфекция. Сол №6 укрепва лигавиците на носоглътката, които ни защитават при контакт с вируси и бактерии. А сол №7 редуцира стреса и оказва влияние и върху производството на енергия. При епидемична обстановка тази комбинация соли могат да се приемат за дълъг период от време (2-3 месеца).

жена се държи са стомаха

2. За здравето на стомашно-чревния тракт

80% от клетките на имунната система са разположени именно по чревната лигавица и всеки нелекуван проблем в тази област има сериозни последици за здравето ни. Не трябва да се забравя също, че прекомерният прием на лекарства като антибиотици, обезболяващи, антихистамини директно разрушват чревната лигавица и защитните й механизми. Така че в днешно време синдромът на пропускливите черва се оказва широко разпространен, а много хора дори не подозират, че страдат от него. Той води не само до различни храносмилателни оплаквания (като газове, подуване на корема и спазми), но и до натрупване на токсини в тялото. Организмът не може да получи и усвои нужните му витамини и минерали, а с времето може да се отключат и автоимунни, ревматични или кожни заболявания.

Шуслеровите соли, които регенерират лигавицата на червата са: сол №2 калциев фосфат за възстановяване на клетъчните мембрани на чревните клетки, сол №4 калиев хлорид – основна сол на лигавиците, №9 натриев фосфат, за да се регулира алкално-киселинното равновесие и №10 натриев сулфат, която помага на перисталтиката и детокса. Приемът е по 5 табл. от всяка сол на ден за няколко месеца.

3. Срещу есенната депресия

Именно есента е сезонът, който често води до появата на депресивни настроения. Ако забелязваш някой от следните симптоми: постоянна сънливост или обратното – мъчително безсъние; намалена работоспособност; изтощение; непрекъснато усещане за глад, което те подтиква към преяждане (най-често вечер); повишен прием на кафе и алкохол; раздразнителност, лесна обидчивост, повишена агресия, важно е възможно най-бързо да се погрижиш за емоционалното си състояние. Комбинация Шуслерови соли на DHU помага именно срещу състояния на стрес и депресия: това са соли №2, №5 и №7, по 3 табл. от всяка сол дневно. Стабилизират психиката и нервите, подкрепят емоционалното равновесие и концентрацията, подобряват съня. Препоръчват се при повишена тревожност и страхове, депресивни състояния, излагане на хроничен стрес, панически атаки, физическо и умствено изтощение и др..

4. При косопад – през есента или след COVID-инфекция

Косопадът може да е обусловен както от климатичните промени във външната среда, така и от нашето физическо и емоционално състояние. Много причини могат да провокират появата на косопад, но от началото на COVID-пандемията това оплакване засяга голяма част от преболедувалите коварната инфекция.

Следната терапия с оригиналните Шуслерови соли помага за бързото преодоляване на проблема, въздействайки на клетъчното ниво: сол №2 (5 табл. сутрин), сол №5 (5 табл. на обед), сол №11 (5 табл. вечер).

Сол №2 е основно средство за изграждането и постоянното обновяване на клетки в организма. Заедно със сол №5 те активизират процесите на регенерация в тялото. Сол №11 е базова за здравината на косъма и стимулирането на растежа на здрава коса. Препоръчително е към приема на таблетките да добавиш и маска с Шуслеров мехлем №2 – веднъж седмично мехлемът се нанася в корените на косата, разреден с малко вода. Престоява минимум 30 мин. и се измива с подходящ шампоан.

5. За детоксикация

Все по-късите дни и дългите студени вечери, комбинирани с изобилието от празници неусетно ни подтикват към преяждане, повишена консумация на алкохол и… се сдобиваме с храносмилателни смущения и доста излишни килограми. Използвай тази Шуслерова програма за детоксикация – чудесен начин да подобриш храносмилателните процеси и да изчистиш натрупаните токсини в тялото. Включва комбинацията соли: №6 калиев сулфат, 5 таблетки сутрин; сол №10 натриев сулфат, 5 таблетки на обед; сол №9 натриев фосфат, 5 таблетки вечер. Сол №6 стимулира чернодробната функция и подобрява процесите на елиминация и детоксикация, №9 подпомага преработването на мазнините и връща алкално-киселинното равновесие в тялото, а №10 отговаря за извеждането на токсините от организма. Спазвай тази програма за 1 месец, като можеш да я правиш 2-3 пъти през годината.

6. За активно спортуващите – повече енергия и сила

При активен двигателен режим можеш да поддържаш нивата на нужните ти минерали със следната комбинация Шуслерови соли на DHU: сол №3 железен фосфат, сол №5 калиев фосфат и сол №7 магнезиев фосфат, по 3 табл. от всяка сол дневно. Тази комбинация соли стимулира кръвообращението в мускулатурата, действа енергизиращо и предотвратява мускулната треска и крампите. Именно дефицитът на магнезий причинява неприятното схващане на мускулите, от които често се оплакват активно спортуващите. Магнезият играе важна роля и за работата на сърцето. А добрият прием на желязо подпомага транспорта на кислород до клетките. Комбинацията соли 3, 5 и 7 може да се приема в течение на месеци от всеки, който има нужда от нещо подсилващо и енергизиращо.

 

Виж още: 

Как работи имунната система?

10 хитринки, които ще подготвят имунната система за есента