Програма за антивирусна защита на клетките

Графиня Ангелика Волфскийл: Направете програма за антивирусна защита на клетките

Нито зимата ни беше като истинска, нито пролетта ни пролет, но за сметка на това пък вирусите ни са по-впечатляващи отвсякога. От есента като се заредиха грип след грип, вирус след вирус, а последният – направо се увенча с корона!

Шегата настрана, на никого не му е смешно в тази ситуация и сякаш краят й скоро не се вижда. И именно това усещане за безизходица, за страх, за неяснота, отваря още по-широко вратата пред вирусите. Защото подсъзнателните страхове за оцеляването не само рушат имунната защита, но и включват автоматична програма за свръхактивиране на дихателната система. А новият коронавирус напада точно нейните клетки.

Именно поради тази причина популярният немски натуропат и Шуслеров терапевт графиня Ангелика Волфскийл препоръчва разработена от нея програма, чиято цел е да намали възможните „пробойни” в защитата на клетките. Кои са те и какво знаем за начина, по който атакува новият коронавирус?

Корона вирус

Вирусът си има „посрещач”, който да му помогне да влезе

Коронавирусът прониква най-вече в клетки, които имат ACE 2 рецептори, каквито са тези на дихателната система. Самите клетки обаче създават подходящи условия на вируса да успее да влезе заради наличието на един ензим на повърхността си (цинкова металопротеаза – TMPRSS2).

Можем да си го представим образно по следния начин: за да навлезе вирусът в клетката, той има 4 белтъка, най-важен от които е т. нар. S-протеин (spike protein). Нещо като копие, с което преминава през клетъчната мембрана. Но си няма „кукички”, благодарение на които да се „захване” и да остане в клетката. Когато обаче атакуваната клетка има на повърхността си ензима TMPRSS2, се получава „разцепване” на две на „копието” (S-протеина) на вируса, благодарение на което той успява да се „закотви” в клетката и… знаем какво следва нататък.

Защо обаче някои клетки имат изведен на повърхността си повече от ензима TMPRSS2 – тоест по-податливи са „паднат” под атаката на коронавируса? Този ензим е отговорен за свързването на клетката с други клетки и освен това той редуцира натриевите канали по повърхността на клетката. Когато увеличава производството на въпросния ензим, клетката се стреми да намали проникването на натриеви йони вътре в нея, тъй като е в състояние на стрес и няма енергия да изхвърли навън излишния навлязъл натрий, а това може да доведе до разрушаването й. Ензимът, който трябва да помогне за защитата на стресираната клетка, се оказва отличен посрещач, който услужливо отваря вратата на опасния посетител и му помага да се настани удобно…

внимание

Как работи програмата за антивирусна защита

Препоръките на графиня Ангелика Волфскийл са: на първо място да се погрижим да балансираме натриевото равновесие в клетката. Така ние реално намаляваме стресовата ситуация и затваряме „вратичката” за проникване на вирусите. Можем да го постигнем с помощта на Шуслерова сол №8 натриев хлорид, която отговаря за баланса на натрий в организма.

Към нея добавяме и Шуслерова сол №2 калциев фосфат – солта за стабилизиране на клетъчната мембрана срещу всякакви вируси. Сол №2 укрепва и защитата на клетката спрямо проникване на вируси, и клетъчното ядро, за да попречи на вирусното репликиране вътре в клетката.

Третата Шуслерова сол, която неслучайно влиза в програмата за антивирусна защита, е сол №3 железен фосфат. Тя доказано активира най-бързите елементи на имунната система – това са NK-килърите и макрофагите, като увеличава тяхната енергия и сила спрямо атаката на вирусите. По този начин клетките стават по-добре подготвени за правилна реакция при среща с вируси, както и в случай на развила се вирусна инфекция.

Програмата завършва с Шуслерова сол №5 калиев фосфат, която е изключително важна в настоящата ситуция. Когато сме изложени на хроничен стрес, повишена тревожност, когато сме потиснати и се страхуваме, сол №5 (с подкрепата на сол №2) ще балансират нервната система, ще ни извадят от състоянието на летаргия (за тези, които буквално са вцепенени от страх), ще активират тонуса и вътрешното равновесие, за да излезем извън общото депресивно състояние, което в момента се наблюдава сред обществото ни.

Как се приемат солите: сол №5 сутрин, сол №3 на обед, сол №8 следобед и сол №2 вечер – по 5 табл. от всяка сол дневно, разтворени в чаша вода. Програмата се изпълнява за период от 4-8 седмици (при необходимост може и повече).

Освен че програмата ни предпазва в периоди на епидемии, тя е изключително подходяща и при пролетна умора със симптоми на отпадналост, загуба на концентрация, липса на настроение (същите се забелязват и при продължителен домашен престой под карантина!), както и за подпомагане на възстановяването след тежко боледуване. Шуслерова сол №3 насища тъканите с кислород и стимулира организма, сол №5 зарежда клетките с енергия и балансира нервната система, сол №8 хидратира и премахва усещането за изтощение, а сол №2 ускорява възстановителните процеси в тялото.

Допълнителни плюсове – за хората с алергии

Графиня Волфскийл препоръчва тази програма като едно теренно лечение за голяма устойчивост на организма срещу различните видове вируси. Но тя е особено подходяща за една определена група хора – тези с алергична предиспозиция и страдащите от сенна хрема. Именно при тях се наблюдава нарушено равновесие на минералните соли №2, №3 и №8. Тази пролет (със спазването на продължителна изолация заради карантината) болните от сенна хрема могат да направят програмата със соли №2, 3 и 8 за 6-8 седмици и да си осигурят от една страна – защита от епидемията, от друга – да запълнят минералните си дефицити и да променят реактивността на организма си, като така ще си помогнат в дългосрочен план по отношение облекчаването на алергичната изява.

Нека не забравяме, че…

Ограничението на епидемията зависи само от нас, а ние разполагаме с всички необходими ресурси за целта: достатъчно е да спазваме физическа дистанция, да слагаме кърпа пред устата си, когато кихаме и кашляме, да използваме маски при необходимост, да мием често ръцете си и да дезинфекцираме повърхностите, до които се докосваме. И да се погрижим за добрата защита на организма – с Шуслеровата антивирусна програма на графиня Волфскийл, с правилно хранене, редовен спорт и със задължителната грижа за психиката.

Бъдете здрави!