Шуслерова програма за протекция при ваксиниране срещу COVID-19
Как можем да използваме по най-добрия начин възможностите на Шуслеровите соли за ваксиниране без риск и тревога.
Програмата помага за създаването на добър имунен отговор, за подкрепа на синтеза на антитела и като превенция на нежелани странични ефекти при ваксиниране.
Създадена е въз основа на опита на немската натуропатична школа и се препоръчва от графиня Ангелика Волфскийл, немски натуропат и Шуслеров терапевт.
Програмата включва следните соли на д-р Шуслер:
За период от една седмица преди поставяне на ваксината
Шуслерова сол №4 – 5 табл. сутрин
Шуслерова сол №11 – 5 табл. вечер
В деня на поставяне на ваксината
Шуслерова сол №5 и сол №9 се редуват през 2 ч., с по 5 табл. от всяка.
За три седмици след поставяне на ваксината
Шуслерова сол №5 – 5 табл. сутрин
Шуслерова сол №9 – 5 табл. вечер
Защо да приемаме тези соли на д-р Шуслер
Шуслерова сол №4 калиев хлорид подготвя клетките на организма за синтезирането на нужните антитела. Тя е особено важна при възрастни пациенти – за подобряване на реологичните свойства на кръвта (предпазва от сгъстяване на кръвта и тромбози).
Шуслерова сол №11 силицея подготвя организма за повишена активност на фагоцитите и изчиства налични тлеещи възпаления, ако има такива.
Шуслерова сол №5 калиев фосфат балансира процесите на клетъчен разпад, особено при възрастни пациенти, и предпазва от постваксинални фебрилни реакции в деня на ваксинация. А впоследствие защитава от евентуална поява на неврологични усложнения.
Шуслерова сол №9 натриев фосфат предпазва от бактериални суперинфекции и от повишаване на риска от автоимунни процеси, като намалява киселинността на организма и подобрява имунния отговор.
Графиня Ангелика Волфскийл е един от най-популярните немски натуропати и Шуслерови терапевти, вицепрезидент на Немски биохимичен съюз. Вече 30 години успешно помага на своите пациенти с щадящи организма природни методи. Автор на книги по Шуслерова терапия, две от които са преведени и издадени в България – „Шуслерови соли за деца” и „Хранене и Шуслерови соли според биоритмите”.