Атопичен дерматит

Решение

Шуслерова сол №2 3 8 мехлем 8

Прием

Препоръчват се Шуслерови соли №2, №3 и №8 за премахване на обривите – по 3 до 5 таблетки на ден от всяка сол. Шуслерова сол №2 намалява алергичната реакция, която често е в основата на проблема, №3 регулира обмяната на желязото и подобрява кислородното насищане на тъканите, а №8 дълбоко хидратира и регенерира кожата. Допълнително се включва мазане с Шуслеров мехлем №8 – 2-3 пъти на ден, за да се преодолее раздразнението и сухотата на атопичната кожа.

Приемът е поне 3 месеца и се комбинира с подходяща диета – без тестени и млечни продукти. При остри симптоми тази комбинация се използва на всеки час по таблетка поне 8 пъти на ден.

 

Внимание! Същите соли се приемат и при сенна хрема заедно с Ринитал.

Себореен дерматит

Решение

Прием

При себореен дерматит е необходим прием на Шуслерови соли №6, №9, №7, №11 по 5 таблетки от всяка сол в продължение на поне 3 месеца. Шуслерова сол №6 подпомага регенерацията на кожата, №9 регулира отделянето на себум, №7 успокоява сърбежите, а №11 е основна съставна част на съединителната тъкан и прави кожата здрава. 

Необходимо е и спазване на диета – менюто не трябва да включва глутен и млечни продукти. Допуска се консумация само на кисело мляко, чисто с лактобацили. Трябва да се пие и повече вода.  

Детокс за
здрава кожа

Решение

Прием

Кожата често е засегната при натрупването на токсини в тялото. Затова пролетта е подходяща за цялостен детокс, който да направи кожата свежа, по-светла и жизнена. Той се прави с Шуслерови соли №6, №8, №9, №10по 4 таблетки от всяка сол, които се разтварят в 500 мл вода и се пие през целия ден за период от 2 седмици. Шуслерова сол №6 пречиства черния дроб, №10 чисти токсини и шлаки от всички органи, №8 подпомага процесите на пречистване, а №9 регулира алкално-киселинното равновесие в тялото.

Към тях се прибавя прием на много вода, алкална храна – плодове и зеленчуци и прием на витамин С, който помага на токсините да се отделят от черния дроб.

Пигментация
на кожата

Решение

Прием

Препоръчва се прием на Шуслерови соли №4, №6, №10 – по 4 таблетки от всяка сол на ден за период от поне 2-3 месеца. Шуслерова сол №4 изгражда съединителната тъкан, защото участва в синтеза на основните протеини колаген, еластин, фибрин, №6 е основна сол за всички кожни заболявания, а №10 действа противовъзпалително и подпомага изчистването на  клетките.

Стрии

Решение

Прием

За намаляване размера и заличаване на стрии се приемат Шуслерови соли №1, №2, №11 – по 5 таблетки от всяка сол на ден за период от поне 5-6 месеца. Шуслерова сол №1 дава здравина и еластичност на кожата, №2 подобрява регенерацията на кожата и образуването на нови здрави клетки, №11 е основна съставна част на съединителната тъкан и помага на синтеза на колаген, а колкото по-високо е съдържанието на солта, толкова по-млада и със здрава структура е тъканта.

 

Към приема на таблетките се прибавя и мазане с Шуслеров мехлем №1 и №11, като се смесват, нанасят се сутрин и вечер, на проблемните места.

Кожна алергия

Решение

Прием

Основната сол при всички алергични реакции на кожата е №6 калиев сулфат. Добре е да се комбинира с Шуслерови соли №2 и №10. №6 има силен детокс ефект и в комбинация с №10 буквално изхвърлят токсините и шлаките навън от тялото и вече чистите клетки са много по-устойчиви на алергични възпаления. №2 намалява чувствителността към алергените, които представляват чужди белтъци, към които тялото реагира бурно при проблеми на имунната система. Приемът е по таблетка от всяка сол 3 пъти на ден. 

Задължително приемът на солите се комбинира с подходяща диета, намаляване на глутен, тестени, млечни и мазни храни и напълно ограничаване на захарта. Необходимо е да се приема много вода. Също така, не трябва да забравяте, че негативизмът засилва киселинността в тялото и забавя метаболизма – задържат се повече токсини и кожата трудно се изчиства от тях. Затова е необходимо повече позитивно мислене.