инфекция

Шуслерови соли за лечение при COVID-19 и други остри вирусни инфекции

Опитът на немската натуропатична школа и препоръките на графиня Ангелика Волфскийл, немски натуропат и Шуслеров терапевт, за лечението на актуалните респираторни вирусни инфекции.

Какво се случва в организма при заразяване с Covid-19? При навлизане на вируса се развива възпаление като активен отговор на организма, което служи за преодоляване на възникналата инфекция. Не при всеки човек се развиват признаци на инфекциозно заболяване, а ако се проявят, то тяхната интензивност е различна.

При всяка инфекция лечението трябва да съответства на етапа на възпаление и конкретните оплаквания. Ето какви са препоръките на графиня Ангелика Волфскийл, като Шуслеровите соли могат да се приемат и успоредно с назначеното алопатично лечение.

При всяко ОСТРО възпаление: 

Шуслерова сол №3 железен фосфат –задължителната първа помощ в началните стадии на всеки възпалителен процес, защото стимулира защитата на тялото! Винаги при симптоми на инфекция: повишена температура, хрема, кашлица, Шуслерова сол №3 стимулира имунната защита, възпрепятства размножаването на бактерии и вируси и стопира възпалителния процес още в начална фаза.

Приема се: на всеки 10 мин. по 1 табл. Шуслерова сол №3. Към нея се добавя Шуслерова сол №5 и калиев фосфат – на всеки ½ час по 1 табл.

Допълнителна терапия:

Шуслерова сол №4 калиев хлорид – при белезникави слузести секрети и/или възпалени, подути сливици – на всеки ½ час по 1 табл.

Шуслерова сол №6 калиев сулфат – при жълтеникави, гнойни секрети – на всеки ½ час по 1 табл.

 

Вирус

 

При ПОВИШАВАНЕ на ТЕМПЕРАТУРАТА:

До 38,5 С Шуслерова сол №3, по 1 табл. на всеки 5-10 мин. до подобрение.

Над 38,5 С – добавят се Шуслерови соли №5 и №8, като се редуват с по 1 табл. през 5-10 мин. до подобрение.

Към соли №3, №5 и №8 се добавя и Шуслеров мехлем №3, с който се намазват гърдите и гърба 2-3 пъти дневно.

При ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО– комбинират се Шуслерова сол №3 и Шуслерова сол №4, като се редуват на всеки ½ час по 1 табл.

При ВЪЗПАЛЕНИ СЛИВИЦИ със склонност към нагнояване – комбинират се Шуслерова сол №3 + Шуслерова сол №9, на всеки ½ час по 1 табл.

При ГЛАВОБОЛИЕ с пронизващи болки „Гореща 7″ – 10 табл. Шуслерова сол №7, разтворени в чаша топла вода, като течността се изпива бавно на малки глътки. При нужда приемът се повтаря. С Шуслеров мехлем №7 се масажират челото, слепоочията и врата зад ушите и в основата на черепа.

При КАШЛИЦА: суха, дразнеща – Шуслерова сол №3 и сол №8; влажна, с отделяне на секрети – Шуслерова сол №6; при подкашляне подобно на алергична кашлица – Шуслерова сол №2. Приемат се 3 пъти по 2 табл. дневно от всяка сол.

При ЗАТРУДНЕНО ДИШАНЕ: чест прием на Шуслерова сол №3 и сол №6 – редуват се с по 1 табл. през 30 мин. Допълнителна подкрепа с Шуслерови мехлеми №3, №4 и №6, които се редуват, като се нанасят с потупване върху гърдите и гърба (в областта на белия дроб).

При загуба на ОБОНЯНИЕ и ВКУС: Шуслерова сол №8 – 3 пъти по 3 табл. дневно.

Графиня Ангелика Волфскийл препоръчва при лечение на Covid –инфекция солите на д-р Шуслер да се използват съобразно индивидуалните симптоми. Шуслеровите соли могат да намерят широко приложение като една щадяща терапия, насочена към възстановяване на нарушения баланс на клетката, а оттам и по-бързо възстановяване на организма като цяло.

 

графиня Ангелика ВолфскийлГрафиня Ангелика Волфскийл е един от най-популярните немски натуропати и Шуслерови терапевти, вицепрезидент на Немски биохимичен съюз. Вече 30 години успешно помага на своите пациенти с щадящи организма природни методи. Автор на книги по Шуслерова терапия, две от които са преведени и издадени в България – „Шуслерови соли за деца” и „Хранене и Шуслерови соли според биоритмите”.