Жена се маже с мехлем

Как да прилагаш Шуслеровите мехлеми?

Част 1

Ползите от тях са многобройни – както в борбата с бръчките и целулита, така и в случаи на наранявания, при мускулни или менструални болки, при спешна нужда да намалиш обиколката на талията или да се отървеш (най-накрая!) от градинския сопол на детето…

12-те Шуслерови мехлеми могат да станат най-добрите ти помагачи в ежедневието – ето как да ги използваш.

Борба с бръчки

Съюзникът в борбата срещу бръчките

Шуслеров мехлем №1 калциев флуорид изглажда бръчките и белезите, уплътнява отпуснатите тъкани и подобрява техния тонус и еластичност.

Ако го използваш редовно, предотвратяваш появата на нежелани бръчици, а тъканите в областта на бузите, брадичката, шията и деколтето стават видимо по-стегнати. Приложението на мехлем №1 прави кожата по-свежа и здрава, по-млада и тонизирана.

Мехлемът се препоръчва също при вроговявания на кожата, мазоли, псориазис, разширени вени, хемороиди. За бъдещите майки е полезен превантивно срещу появата на стрии, както и за отпуснатата коремна стена след раждането. Върху лице, шия и деколте се нанася с леко потупкване 1-2 пъти дневно. Проблемни участъци на кожата може да се третират няколко пъти дневно, при остри оплаквания и на всеки час.

Закрилникът на твоето дете

Шуслеров мехлем №2 калциев фосфат е чудесен помощник в детска и ученическа възраст при болки на растежа или при училищно главоболие при децата след психическо натоварване. Плоскостъпието е друг проблем, който обичайно се открива още в ранното детство. Мехлем №2 може да е полезен със своя укрепващ ефект както при плоскостъпие, така и при слаби ставни връзки. При поява на анемия – не само в детството, но и във всяка възраст, мехлемът се втрива между плешките ежедневно.

Твоята лична Бърза помощ

Шуслеров мехлем №3 железен фосфат е чудесен медикамент за всяка домашна аптечка със своите многобройни приложения – при повишена температура или хрема, при наличие на болка в мускули и крайници, както и при ставни възпаления.

Облекчава болката и стопира възпалителните процеси при травми, порезни рани и изгаряния първа степен (както и слънчево изгаряне); облекчава и при ухапвания/ ужилвания от насекоми. При преумора на очите от работа пред екран можеш да намажеш клепачите си – 1-2 пъти дневно, и ще усетиш незабавно облекчение (буквално ще ти просветне!)

За жените, които страдат от нарушения на кръвооросяването (студени ръце и крака), е добре да ги разтриват ежедневно с мехлем №3 за подобрено кръвообращение. При хрема мехлемът се нанася около носа и в началото на ноздрите. А при температура – в областта на гърдите и гърба между плешките.

Жена кърми бебе

Чистачът на досадната хрема

Шуслеров мехлем №4 калиев хлорид е решението за по-бързо изчистване на хремата с белезникави, слузести секрети, както и при напредване на възпалението, което води до синузит. В тези ситуации няколко пъти дневно мехлемът се нанася в началото на ноздрите, около носа и в областта на синусите. Тежките хреми понякога протичат и с поява на конюнктивит – мехлемът се нанася около клепачите.

Мехлем №4 е незаменима подкрепа на жените, които кърмят – при болезнени, възпалени участъци на гърдите за бързо овладяване на нежелани проблеми като мастит.

Ставни възпаления като тендовагинит, бурсит, „тенис лакът” също се повлияват ефективно, като мехлемът се нанася няколко пъти дневно, а при остри оплаквания и на всеки час до настъпване на подобрение.

Приятел в трудни моменти

Шуслеров мехлем №5 калиев фосфат е незаменим помощник в моменти на силно безпокойство, на страх (включително и в детска възраст), когато човек се нуждае от силна подкрепа и успокоение, за да възвърне състоянието си на баланс. В тези ситуации мехлемът се втрива неколкократно с лек масаж в областта на слънчевия сплит, на гръдната кост и от вътрешната страна на коленете (т. нар. „зони на страха“). Това помага пристъпът на паника, страх и т.н. да трае по-кратко и да премине по-леко.

При мускулна преумора и слабост, трудно зарастващи рани, подсичане, абсцеси (нанася се само около раната) мехлем №5 предпазва от усложнения и ускорява регенерацията на кожата.

Помощникът при хронични възпаления

Шуслеров мехлем №6 калиев сулфатза лечение на хроничните гнойни възпаления на кожата с жълтеникаво излющване и сърбеж, както и за екземи и невродермити (втрива се в засегнатата зона 2-4 пъти дневно). При чести оплаквания от синузит, а също и при хронична хрема с жълто-зелени гнойни секрети, мехлемът се нанася в областта на ноздрите и синусите. При старчески петна или тен на петна след излагане на слънце – нанася се 2-3 пъти дневно върху засегнатите зони за изравняване на тена.

И не на последно място по важност – мехлем №6 може да се прилага за укрепване на черния дроб, като се прави детоксикиращ компрес. Нанася се с втриване в зоната на черния дроб (отпред и отзад на тялото), покрива се с горещ мокър компрес, тялото се увива отгоре със суха кърпа и компресът престоява 30-60 мин.

 

Следва продължение