без ставни проблеми

12 причини да използваш Шуслерова сол №12 точно сега

Тежко респираторно заболяване, пореден антибиотик, оплаквания от акне или целулит… Ако през последните месеци си се сблъскал с някое от тях, време е да се запознаеш с Шуслерова сол №12 – специалистът по дренаж и детоксикация! Ето как да я използваш по най-добрия начин, особено сега – в ситуацията на пандемия.

Шуслерова сол №12

1/ Шуслерова сол №12 калциев сулфат е необходима след прекарани инфекциозни заболявания, включително COVID-19, особено ако се е наложило тежко медикаментозно лечение. Усложнено протичащите вирусни инфекции водят до отлагане на протеини в междуклетъчното пространство и до много разграждащи се клетки (т. нар. „апоптоза“ – физиологичен процес за самоунищожаване на клетката).

Ако направиш програма със сол №12 по време на периода на възстановяване, това ще донесе много ползи на организма: ще изчисти и детоксикира междуклетъчното пространство; ще предотврати опасността от рецидивиращи възпаления; ще улесни разпознаването на антигени, което ще подобри имунния отговор в бъдеще.

2/ Сол №12 е изключително важна след приема на всеки антибиотик поради ролята си да стимулира отделителните процеси и да елиминира ненужни вещества. Така се постига пълното възстановяване и изчистване на организма и се предотвратява рецидив на инфекцията.

3/ Шуслерова сол №12 е необходима и при ваксинация, тъй като ваксинирането е свързано с интоксикиране на междуклетъчното пространство, вследствие на което може да се стигне до нарушаване на вътреклетъчната функция. Тук идва на помощ сол №12, която мощно чисти и елиминира натрупаните отпадни вещества.ваксинация

4/ Шуслерова сол №12 ни предпазва от ускорено стареене като предотвратява т. нар. „краудинг“ на макромолекули в клетката („струпвания“ в клетъчното пространство, водещи до нарушаване на вътреклетъчните функции). Клетъчният краудинг влияе върху скоростта на биохимичните процеси и е една от причините за ускорено стареене на нашите тъкани.

Ако искаме да забавим процесите на стареене и за поддържане на здравето и нормално качество на живот, добре е да се прави всяка година по 1 курс със сол №12 (цялата програма виж по-долу). По този начин се грижим да запазим тъканите млади и да предотвратим появата на болестите на третата възраст.

5/ Сол №12 не случайно е наречена солта при гнойни процеси – тя е ключът към решението на проблеми като тежко акне, абсцеси, циреи и др. Една от най-важните функции на сол №12 е, че дренира в дълбочина и изхвърля гнойта от тялото, като е важно да има изходен отвор, през който да изтече течността.жена с акне

6/ Със своя секретолитичен ефект тя е ключова сол при упорити и продължителни заболявания, които са съпроводени с гъсти, слузести секрети и е важно средство за овладяване на възпаления на лигавиците. Именно затова е задължителна при гнойни синузити, фарингити, тонзилити, отити, бронхити и др.

7/ При забавен оздравителен процес, когато лечението е в застой, сол №12 може да ускори възстановяването на тялото и е добър вариант за по-дълга употреба при хронични болести, тъй като чисти в дълбочина тъканите и органите.

8/ Сол №12 е много важна за подобряване на лимфния дренаж – лимфният застой е състояние, което може да причини много сериозни здравословни проблеми. Един от първите признаци за лимфен застой е появата на отоци. Целулитът, който много жени възприемат просто като козметичен проблем, също е един от признаците на застой на лимфата.

9/ При целулит Шуслерова сол №12 изглажда целулитните изменения в дълбочина, тъй като дренира съединителната тъкан и помага срещу лимфния застой. Сол №12 спомага за елиминирането на натрупаните в съединителната тъкан шлаки и киселини и разгражда протеиновите отлагания (целулитът е формата, под която се проявяват натрупаните излишни протеини).

10/ Процесите на остаряване са свързани и с появата на ставни изменения, артрози, артрити и др. Шуслерова сол №12 е незаменима помощ на хората в напреднала възраст, които имат такива оплаквания.

11/ При остеопороза сол №12 е ключов фактор за възстановяването на костта, подпомагаща действието на соли №1, №2 и №11. Калциевият сулфат участва в изграждането на хрущялите, освен това може да се прилага и при ревматизъм и подагра, тъй като изчиства киселините от тъканите.щастлива възрастна жена

12/ Не е нужно да правим излишни разходи за посещения на санаториуми или спа-курорти с лечебна минерална вода. В ръцете си държим най-добрата възстановителна и изчистваща организма минерална сол – №12, която съдържа сулфурни йони. Сулфидните минерални води, например в Сапарева баня, са прочути от векове с лечебното си действие – доказано е, че след баня с такава минерална вода сярата се включва в хрущяла на местата, където съдържанието й е намалено при ставни заболявания. Има лечебно въздействие при редица възпалителни и дегенеративни заболявания и др. По същия начин въздейства и Шуслерова сол №12 посредством своите сулфурни йони.

Как да приемаме Шуслерова сол №12:

  • При хронични заболявания, остеопороза, артрит и др. – 2 пъти дневно по 2 табл. за дълъг период от време.
  • След прием на антибиотик – 3 пъти по 1-2 табл. дневно, за 1-2 седмици.
  • Програма против стареене, веднъж годишно – 3 х 2 табл. за 3 седмици.
  • За изчистване на гнойни процеси – 3 х 1-2 табл. за дълъг период от време.
  • При целулит – ежедневно нанасяне на Шуслеров мехлем №12 с масажни движения върху засегнатите зони – 1-2 пъти дневно. Прием на сол №12 – по 5 табл. дневно, за дълъг период от време.