Двойка на брега на морето

Лято без летни неразположения с Шуслерови соли

Когато Господ е създавал най-прекрасния от всички годишни сезони – лятото, със сигурност не е планирал да ни го съсипе… Затова и в типичните за жегите летни неразположения определено съзираме някаква дяволска намеса! Но и най-пъкленият дяволски план може да бъде осуетен и да си прекараме райска лятна ваканция – ето как.

Сценарий №1

Крака, без раширени вени, на младо момиче

Лято, отпуска, най-после можеш да поспиш до късно… Отваряш очи и – о, ужас! – торбичките под тях са с размера на понички. Поглеждаш надолу – уви, глезените ти и днес няма да бъдат увенчани с онези секси сандали с каишки и високи токчета. Дотук с плановете за красиво лято… Скриваш се зад огромни черни слънчеви очила и пола като палатка и примирено се гмурваш в жегата навън.

Развръзка: Дотук с жертвите и с примирението! Явно задържаш течности и в горещото време положението се влошава още повече. Много важно е да спазваш диета с редуциране на солта, която „задържа” водата в организма и да не натоварваш бъбреците с прием на много течности вечер. Прекаляването с цигари и алкохол също си проличава сутрин по подпухналите клепачи, така че внимавай с тях. Как да си помогнеш?

Очите като понички чудесно се повлияват от терапия с Шуслеров мехлем №10 – нанася се с леко потупване сутрин и вечер в кръг около клепачите. Отеклите болезнени крака с разширени вени (или с тенденция към поява на такива) се нуждаят от терапия с Шуслерови соли №1, №4, №11 – по 3-5 таблетки от всяка сол на ден. За красиви крака ще ти помогне и Шуслеров мехлем №1 – нанасяй го с масажни движения и с леко потупване върху болезнените места, 2-3 пъти дневно. И вече можеш да се наслаждаваш на лятото с всичките му красиви екстри!

Сценарий №2

Лято, дълги разходки по плажа, купони с танци до зори и… виене на свят и тотално изтощение заради ниското кръвно в жегите. Положението е: иска ти се да се летиш, а едва се влачиш… Не си само ти – в горещите летни дни мнозина се оплакват от симптоми като световъртеж, отпадналост, прилошаване, главоболие.

Развръзка: Ето как да спасиш купона и да се отдадеш изцяло на летните забавления! Пий много течности – минимум 2 литра вода дневно. Това позволява да се повиши обемът на кръвта. За да имаш повече енергия и тонус, хапвай 4-5 пъти дневно, на малки порции. Наблягай на плодовете и зеленчуците, като ограничиш бързите въглехидрати, захарта, кафето, цигарите и алкохолът! Използвай и комбинация Шуслерови соли за регулиране на ниското кръвно – сол №5 сутрин, №3 на обяд, №8 вечер, по 3-5 табл. от всяка сол, за 1-2 седмици, до настъпване на подобрение. След което – по 1-2 табл. от всяка сол за дълъг период от време. С тази енергизираща комбинация ще имаш сили и добро настроение през всеки летен ден!

Сценарий №3

Младо момиче, което седи до басейнЛято, секси бански, безгрижно плуване в басейна, блажени дълги дни по плажовете, внезапно съсипани от… болезнен цистит. Истината е, че всяка втора жена поне веднъж в живота си страда от цистит, а в 30% от случаите се стига до рецидиви.

Развръзка: За да се излекуваш по-бързо и да се предпазиш от повторна поява на цистит, ще ти помогне немският фитопрепарат Солидагорен. Той облекчава паренето, честото уриниране и болката, овладява възпалението и помага за по-бързото елиминиране на бактериите. Комбинирай го с Шуслерови соли №3, №4 и №8. Първите дни по таблетка на час от всяка Шуслерова сол. 3 пъти по 30-40 капки Солидагорен в 200 мл вода през първия ден, после по 20 капки 3 пъти на ден до отшумяване на симптомите. След отминаване на острите симптоми, веднъж дневно между 15.00-17.00 часа за 1 месец по 10 капки от Солидагорен.

Време е отново да се върнеш към забавленията на плажа и басейна! И не забравяй да смениш мокрия бански със сухи дрехи, след като излезеш от водата.

Сценарий №4

Лято, слънце, лежиш търпеливо на плажа с твърдото решение да се сдобиеш с перфектния тен и… вместо красива кожа печелиш слънчево изгаряне! Следват пареща болка, зачервена, опъната кожа и мрачни мисли как (отново) успя да се докараш дотук…

Развръзката: Най-добрата бърза помощ в този случай е Шуслеров мехлем №3, който облекчава и бързо подобрява състоянието на кожата при слънчево изгаряне. Нанасяй го няколко пъти дневно – колкото по-тежко е положението, толкова по-често. Разтвори и 10 таблетки от Шуслерова сол №3 в малка бутилка вода и отпивай от нея през целия ден (за 2 -3 дни до настъпване на подобрение). Ефектът е видим още на следващия ден, но „пази сянката” за известно време, защото последствията от непремереното излагане на слънце, както знаеш, са много сериозни!

Сценарий №5

Лято, купони с приятели, изобилие от специалитети, десерти, напитки… Така де, ако през ваканцията не му отпуснем края, как ще разберем, че сме си почивали? Уви, цената на наздравиците и похапването без ограничения е тежка – храносмилателни проблеми и махмурлук, които изглежда, че ще сложат край на веселбата…

Развръзката: Не оставяй приятелите ти да те чакат на масата! Хомеопатичното лекарство за първа помощ при преяждане и махмурлук е Нукс вомика D6 – при остри състояния 4 пъти дневно по 10 глобули. Към него добави Шуслерова сол №10, по 1 табл. на всеки час до настъпване на подобрение. Любителите на доброто похапване често се оплакват от киселини. Можеш да си ги спестиш с помощта на Шуслерова сол №9 – по 5 табл. сутрин, за 3-4 седмици.

Лятото е в разгара си! Наслаждавай се на заслужената си почивка без здравословни аварии!