Красива жена, която се маже с Шуслеров крем

Шуслерови мехлеми – за всеки ден и за всеки проблем!

Кожата е важен орган в изключително много процеси: на кръвообращението, дишането, цялостната обмяна на веществата, процесите на детоксикация и много други. Чрез нея можем да осъществим едно дълбоко и позитивно въздействие върху организма. Особено подходящи за целта са Шуслеровите мехлеми, които лесно се абсорбират през епидермиса и достигат до кръвообращението и до лимфната система. След това проявяват своето действие в тялото там, където има най-много липси на съответните минерали и необходимост от регулиране на дефицитите им. За най-цялостен и бърз ефект използвайте комбинираното приложение на солите под формата на таблетки и мехлеми.

 

Шуслеров масаж – що е то?

Масажът е един от най-древните методи за лечение. Чрез директно докосване с ръце, с нежно погалване и кръгови движения се подобрява кръвооросяването и кожата се стяга. По-дълбокият натиск спомага за отпускането на мускулите. Масажът с Шуслерови мехлеми увеличава ефекта си многократно, тъй като въздейства и повлиява както кожата, така и всички органи в тялото.

Ето някои често срещани неразположения и здравословни оплаквания, които могат да се повлияят ефективно с Шуслеровите масажи:

–        При проблеми с храносмилането, подуване на корема, ако сме преяли и изпитваме дискомфорт, ако се оплакваме от киселини, газове и спазми – прилага се масаж с Шуслерови мехлеми №9 и №10. Мехлемите могат да се нанасят с редуване или едновременно, при по-остри оплаквания може и на всеки час. Мехлем №9 действа срещу киселини и подпомага мастната обмяна и разграждането на мазнините, а №10 регулира отделителните процеси и храносмилателната дейност, стимулира работата на жлъчката и панкреаса, подкрепя черния дроб и детоксикацията.

–        Масаж в областта на пъпа – според китайската медицина човешкият пъп е най-важният енергиен център – сърцето на човешката енергия. Всички функции на тялото и душата се влияят от този център. Ако енергийният поток в тази област е нарушен, се нарушават и процесите на изчистване на организма. Масажът в областта на пъпа подпомага храносмилането и помага срещу запек, но заедно с това премахва и нервността, действа регулиращо на психиката. Използват се Шуслерови мехлеми №5 и №10, които могат да се редуват или да се нанасят едновременно, 1 или 2 пъти дневно. Шуслеров мехлем №10 регулира отделителните процеси и храносмилателната дейност, а мехлем №5 повлиява нервната система и психика и подпомага енергийния метаболизъм. При засилени страхове и нервност (особено при деца) мехлем №5 е добре да се нанася допълнително и в областта на гръдната кост и от вътрешната страна на коленете.

–        При оплакване от студени ръце и крака – това е често срещан симптом сред представителките на нежния пол. Може да се регулира с приложение на Шуслеров мехлем №3, който помага при нарушения на кръвооросяването. Интензивно се масажират целите стъпала на краката, както и ръцете – дланите и пръстите, което, в допълнение, е от голяма полза за притока на енергия (отново според древната китайска медицина). По ръцете и стъпалата се намират голяма част от акупунктурните точки, които имат отношение към вътрешните органи и енергийните полета на тялото.

 

Жена нанася Шуслеров крем на краката си

 

–        При болезнени сухожилия и стави, както и при възпаления в областта на стави и сухожилия – лек масаж с Шуслеров мехлем №3, който се препоръчва при болки в мускули и крайници и ставни възпаления, както и при всякакви контузии, навяхвания, натъртвания. Облекчава болката, овладява възпалението.

–        Масажи на ушите за подобряване на концентрацията – по ушите също се намират много акупунктурни точки и чрез тях може да подпомогнете концентрацията и работоспособността си. Използвайте Шуслеров мехлем №3, който действа тонизиращо – нанесете малко количество от мехлема върху пръстите на ръцете и масажирайте лявата ушна мида, долната месеста част на ухото и регионите зад ухото. След това издърпайте ушната мида нагоре и надолу. Преминете към дясното ухо, като го масажирате по същия начин. Накрая се масажират двете уши едновременно. При необходимост процедурата може да се повтори 3-4 пъти.

–        При мускулна треска след спорт – непосредствено след спортно натоварване е добре да се приеме Шуслерова сол №7 – 3 пъти по 2 таблетки. Ако винаги разполагате с Шуслерова сол сол №7 (таблетки и мехлем) в спортния си сак, ще имате ефективно средство срещу всякакви болки и спазми. При остри оплаквания от мускулни болки или крампи, може да се смуче по 1 табл. от сол №7 на всеки 5-10 мин. до настъпване на облекчение. Едновременно с това нанесете с лек масаж Шуслеров мехлем №7 върху болезнените области.

–        При менструални болки и спазми в корема – нанася се Шуслеров мехлем №7 и болезнената област леко се масажира. В допълнение може да се постави топъл компрес отгоре, който да постои 30 мин. – 1 час, което ще засили и ускори въздействието на сол №7. При силни менструални оплаквания нанасянето на мехлема се съчетава с т. нар. „Горещата 7” – 10 таблетки от сол №7 магнезиев фосфат се разтварят в чаша гореща вода и разтворът се пие бавно, на малки глътки.

 

 

Експресна помощ за красива кожа с Шуслеровите мехлеми

  • При суха, изпръхнала, лющеща се, нацепена кожа – използвайте Шуслерови мехлеми №8 и №11. Подобряват хидратацията и връщат блясъка и красотата на кожата.
  • При мазна, лъскава кожа – прилагат се Шуслерови мехлеми №9 и №10. Мощна комбинация за изчистване на мазната кожа с комедони, акне; подпомагат регулирането на мастната обмяна.
  • При мазоли или белези (ръбцови) – третират се с Шуслеров мехлем №1, който помага при вроговявания, но и при бръчки и отпусната кожа.
  • Базисна грижа за красотата на кожата – прилага се комбинацията на мехлеми №1 и №11. Тази комбинация осъществява пълна регенерация, особено в есенно-зимния период, когато сухият въздух в затоплените помещения допълнително изсушава и уврежда епидермиса.
  • Начин на приложение: сутрин и вечер, малко количество от мехлемите се смесват върху ръката и се нанасят с леко потупване и масажиращи движения върху предварително почистената кожа на лицето и шията.