Лесно приложение на хомеопатията 

Знаеш, че хомеопатията може да ти помогне да решиш множество здравословни проблеми и че е най-щадящата терапия за тялото. Но защо, като страдаш от грип, хрема или алергия например, посягаш към познатите лекарства, които отдавна не ти помагат или го правят само временно?

Не знаеш точно кои хомеопатични медикаменти да приемеш и как – често именно това е причината. Ще разрешим този проблем и ще ти дадем кратки и точни напътствия за едни от най-често срещаните здравословни неразположения. 

Готови комбинации
Шуслерови соли

В няколко секции можеш да откриеш решение на различни здравословни проблеми: висока температура, главоболие, вагинални гъбички, разстройство, атопичен дерматит и много други. 

Ще откриеш и съвети как да подсилиш организма или да направиш нужната детоксикация. За да има желания резултат, е необходимо да се спазват правилните дозировки, които ще откриеш описани до всеки проблем.

Шуслерова сол №1 и 12

За
деца

Деца на плажа

В този раздел ще откриете отговори на често задавани въпроси от родителите. Как да засилим имунитета на детето? Как да го подготвим за ваксина или за пътуване с кола? Как да лекуваме летен грип с разстройство, слънчево изгаряне, травми, ухапване от насекоми или висока температура при дете

Настинка
и хрема

Млада жена с настинка и грип

Има Шуслерови комбинации, подходящи при хрема и висока температура. Можеш да помогнеш на тялото си при първи симптоми на грип с подходящата терапия, но има решение дори и да се е стигнало до остро състояние. Хроничните проблеми като хрема и синузит също се лекуват по различен начин. 

За
бременни

Бременна жена

Шуслеровата терапия е напълно безопасна, както за майката, така и за плода. Подходяща е при: гадене и повръщане, стрии, целулит, хемороиди, желязодефицитна анемия, киселини, подуване на крайниците, преждевременни контракции. Виж и комбинациите, подходящи за кърмене и подготовка за раждане

Календар - бременност по седмици

Бременна жена с букет

 “Календар на бременността” е най-полезният съветник по време на вълнуващите 9 месеца. Изготвен е със съдействието на акушер-гинеколог и съдържа ценни съвети за здравето на майката и бебето. Дава отговори на често срещани въпроси – какво се случва в тялото при бременност по седмици, какви промени настъпват, какви са необходимите прегледи, режим на хранене и минерални Шуслерови соли?

Електронна книга за бременноста

Eлектронна книга за бременни-2023

Искаш да знаеш кои Шуслерови соли могат да са ти полезни по време на бременността, при възстановяването след раждането и при кърменето? Можеш да откриеш тази полезна информация, удобно събрана под формата на електронна книга.

Женско
здраве

Красиво момиче

Ти ще надвиеш здравословните проблеми, не те теб! Шуслеровите соли са решение за всичко, което те тревожи: главоболие и мигрена, вагинални гъбички, целулит, менструална болка, проблеми с кожата, ноктите и косата. Ще откриеш и подходящи комбинации за отслабване и детоксикация.

Стомашно-чревни
проблеми

Момиче, което държи илюстрация на стомах

Независимо дали става въпрос за временен проблем като лятно разстройство или хроничен проблем като парене, стомашни киселини, пропускливи и раздразнени черва, газове или тежест в стомаха след хранене, хомеопатията може да помогне. Открий правилните комбинации Шуслерови соли.

Дихателна
система

Младо момиче, което е на поляна с цветя

Имаш хрема? Или те мъчи кашлица, болки в гърлото, гнойна ангина или бели налепи по сливиците? Открий кои Шуслерови соли ще ти помогнат да се справиш с проблема. Налични са и комбинации, които помагат при астма, независимо дали става въпрос за хронично състояние или остър пристъп.

Мъжко
здраве

Млад мъж. който е облечен официално

Има теми, които притесняват мъжете като например потентността, заболяванията на простатата и косопада. В тези случаи успешно може да повлияе Шуслерова терапия. В подходяща комбинация солите могат да помогнат и при други често срещани проблеми като криза на средната възраст, депресия, стрес.

Сърдечно-съдови заболявания

Доктор, който държи декоративно сърце в ръцете си

Течностите в организма, налягането, коли чеството кислород в кръвта, състоянието на кръвоносните съдове – това са част от факторите, отговорни за доброто състояние на сърцето и кръвоносните съдове. Шуслеровите соли помагат да ги поддържаш в добро състояние. Виж кои са комбинациите при анемия, ниско кръвно, високо кръвно при стрес.

Кожни
проблеми

Жена със сърбеж в областта на ръката

Минералният дефицит често води до проблеми като атопичен дерматит, себореен дерматит, стрии, кожна алергия, пигментация и др. Виж подходящите комбинации Шуслерови соли, които могат да помогнат да решиш тези проблеми и как действаш превантивно преди тяхната поява чрез детоксикация за здрава кожа.

Профилактика
през есента

Есенен пейзаж

Преди хремата и температурата да станат ежедневие, можеш да направиш имунопрофилактика с Шуслерови соли преди зимния сезон. Те ще ти помогнат и за преодоляването на следваканционния синдром. Те са в помощ и на учениците и студентите като увеличават концентрацията и намаляват стреса при изпит

При летни
неразположения

Момиче на басейн

Не тръгвай на почивка без правилните комбинации Шуслерови соли в случай на слънчева алергия, слънчево изгаряне, пигментни петна, цистит. Можеш да ги използваш превантивно срещу поява на разширени вени, както и при моментни болезнени състояния или поява на този проблем по време на бременност.

За
спортисти

Момиче, което плува в басейн

Хомеопатията е чудесен начин да повлияеш на тялото си, когато спортуваш активно. Шуслеровите соли могат да помогнат за оптимална тренировка и при спазми на прасците, проблеми на ставите и сухожилията, напрегната мускулатура на гърба и раменете, мускулна треска, мускулни спазми и крампи.

Имаш още въпроси
за Шуслеровите соли?

Търсене

Ако не намираш нужната информация, можеш да използваш полето за търсене по ключова дума. При необходимост от още подробности, използвай формата в долния десен ъгъл за директна връзка с нас в Messenger. Очакваме твоите въпроси! Ще се радваме да сме полезни!

Лечение с хомеопатия - полезни статии

  • През зимата най-често има оплаквания от грип, хрема и висока температура.
  • Пролетта пък е сезон, през който често се появява главоболие заради пролетната умора или алергия.
  • Летните вируси от своя страна са причина за разстройство и вагинални гъбички.
  • Есента е най-подходящото време за детоксикация преди сезона на настинките.

Прочети какви са другите актуални сезонни проблеми, за които можеш да използваш Шуслерови соли или други хомеопатични средства.