Анемия

Решение

Прием

Шуслерова сол № 2 се взима по 5 таблетки всяка сутрин. От Шуслерова сол №3 се разтварят по 5 таблетки във вода, която се пие постепенно през целия ден. Шуслерова сол №8 стимулира образуването на нови кръвни клетки, като нейният прием е 3 пъти дневно по 2 таблетки под езика или наведнъж по 5 таблетки, които се приемат до 16 часа. Приемът се допълва от Шуслерова сол №5, която подобрява кръвообращението и стимулира сърдечния мускул. Не забравяйте, че при сърдечно-съдови проблеми Шуслеровата терапия е само съпътстваща основното лечение.

Енергия за сърдечния мускул и антистрес

Решение

Шуслерова сол №2 5 7

Прием

Шуслерова сол №2 помага за сърдечния ритъм, контракцията на сърдечния мускул и кръвосъсирването. Шуслерова сол №7 отговаря за правилното пренасяне на импулсите в мускулите и нервите като по този начин тялото релаксира по-добре и се зарежда с необходимата енергия. Приемът се допълва от Шуслерова сол №5, която подобрява кръвообращението и стимулира сърдечния мускул. Сутрин се взима Шуслерова сол №2, на обяд – Шуслерова сол №5 и вечер – Шуслерова сол №7 по 5 таблетки. Не забравяйте, че при сърдечно-съдови проблеми Шуслеровата терапия е само съпътстваща основното лечение.

Ниско кръвно

Решение

Шуслерова сол №3 5 8

Прием

Шуслерова сол №3 спомага кръвта да се насища с повече кислород. Шуслерова сол №5 дава повече тонус и енергия на тялото, докато Шуслерова сол №8 има важна роля за разпределянето на течности в организма. Сутрин се взима Шуслерова сол №5, на обяд – Шуслерова сол №3 и вечер – Шуслерова сол №8 по 5 таблетки. Не забравяйте, че при сърдечно-съдови проблеми Шуслеровата терапия е само съпътстваща основното лечение.

Високо кръвно при стрес

Решение

Шуслерова сол №7

Прием

Шуслерова сол №7 спомага за отпускане на тъканите, включително и стените на кръвоносните съдове. Това е предпоставка за релаксация на мозъка и цялото тяло. Може да се използва и при сърцебиене. Взима се по 1 таблетка на всеки 15 минути до нормализиране на кръвното налягане. Не забравяйте, че Шуслеровата терапия е само съпътстваща основното лечение и трябва да приемате и изписаните ви от лекаря медикаменти.