Най-важното за Шуслерови соли

Най-важното
за Шуслерови соли

Ние ще ти разкажем най-добре! Питаш приятели и познати за Шуслеровите соли? Не знаеш какво представляват те, как действат? Събрали сме на едно място най-важната информация, която ще ти даде отговор на най-важния въпрос - защо да им се довериш! По-надолу ще откриеш най-често задаваните въпроси, измежду които може да намериш това, което търсиш. Ако не е така, винаги можеш да се свържеш с нас чрез Messenger формата в долната част на страницата.

Най-важното
за шуслерови соли

Най-важното
за шуслерови соли

Най-важното
за шуслерови соли

Най-важното
за шуслерови соли

Най-важното
за шуслерови соли

Най-важното
за шуслерови соли

icon-1

Защо Шуслерови соли?

Шуслеровите соли стават все по-необходими за всеки човек, поради няколко важни причини.

Минерален дефицит

Храната, която консумираме е лишена от витамини и минерали, тъй като е промишлено отглеждана, торена и обработвана с химикали. Тоест, дори да се храним здравословно, не винаги можем да си набавим нужното от храната.

Минерали
Човешка клетка

Усвояване на минералите

Възможността за усвояне на минералите при съвременния човек е чувствитено понижена. Усвояваме не повече от 20% от хранителните добавки. Тъй като клетките ни ни често са блокирани и затлачени от токсини. Само Шуслеровата сол е в състояние да премине през клетъчната мембрана на стресираната клетка и да възстанови равновесието в нея. Това се дължи на факта, че тя е в естествената концентрация за тялото и е силно разредена. Друг проблем е, че все повече хора имат проблеми с храносмилането, което също пречи на усвояването на ценните вещества от храната.

Стрес

Стресът променя биохимичните процеси в тялото и в клетките не настъпва нужния обмен на минерали, защото те започват да работят в авариен режим. В резултат минералите не циркулират свободно в клетката и в междуклетъчното пространство. Това води да редица проблеми и заболявания.

Млада жена, с главоболие, в офис
Калций

Разпределение на минералите

Тялото не разпределя правилно минералите и те на са в точните депа. Например калцият не е в костите и зъбите, а се отделя в бъбреците, което може да доведе до образуване на камъни.
Целта на Шуслеровата сол е да повиши усвояването от храната, да разпредели минералите на точните места и да възстанови равновесието в клетките. По този начин тялото е в баланс, нормално протичат физиологичните процеси, имаме много енергия.