Здраве от природата

Научи повече за откритията на д-р Вилхелм Шуслер и д-р Швабе, традициите в хомеопатията в Германия, наследени от Немски хомеопатичен съюз (DHU) и хомеопатичните продукти, които достигат до нас чрез Алпен Фарма Груп.

Д-р Вилхелм Шуслер - как започва всичко?

Още през XIX век немският лекар Вилхелм Хайнрих Шуслер обръща внимание на ролята на минералите за нормалното протичане на клетъчните процеси. Въпреки оскъдните по това време знания и непознаване на микроелементите д-р Шуслер се убеждава във важната роля на минералния баланс за човешкото здраве.

Вилхелм Хайнрих Шуслер е роден на 21 август 1821 г. в Германия, Олденбург. По това време техническата революция е последвана и от пробив в биологичните науки. Изследователи като Луи Пастьор, Робърт Кох, Рудолф Вирхов, Игнац Земевайс и други поставят основите на съвременната медицина. А Самюел Ханеман създава хомеопатията.

Израсналият в бедност Шуслер не може да посещава гимназия и университет, прехранва се като преподава чужди езици. Започва да следва медицина едва на 30-годишна възраст. Той няма право да следва в Германия, тъй като не е завършил гимназия и през 1852 г. се записва да учи в Париж, а в Берлин получава докторската си титла по медицина. Учи и в Прага, чийто медицински факултет е известен в областта на хомеопатията.

Д-р Шуслер се установява да практикува като лекар в град Олденбург. Първите 14 години от своята практика, използва хомеопатичните си познания, за да развие своя биохимичен лечебен метод, съчетавайки практическия опит с новите проучвания.

Шуслер изследва прахът на трупове, за да определи минералните съединения в тъканите на организма. По този начин открива например магнезиевия фосфат в нервната и мускулната тъкан. През 1872 г. започва да дава на пациентите си стрити на прах минерали и установява благоприятното им влияние. През 1874 г. той публикува „Съкратена терапия, базирана на хистологията и клетъчната патология” – труд от 16 страници, в който описва познанията си в областта на функцията и приложение на солите.

Повече от 100 г. след смъртта на д-р Шуслер, Шуслеровите соли продължават да се използват от последователите му по цял свят.

Историята на
д-р Вилхелм Шуслер и д-р Швабе

  1. Корените на уникалния опит в хомеопатията на DHU са заложени от създателя на компанията д-р Вилмар Швабе, който преди повече от 150 г. открива първата хомеопатична аптека в света. Неговата книга – Pharmacopoea Homoeopathica Polyglottica, написана през далечната 1872 г., се явява крайъгълен камък в развитието на хомеопатията: тя е първата общоприложима и призната книга за стандартизация на хомеопатичните лекарства.

  2. Малко след създаването на минералните соли от д-р Вилхелм Шуслер, д-р Швабе осъзнава силата на Шуслеровата терапия. Така в Немския хомеопатичен съюз вече над 100 години се произвеждат оригиналните Шуслерови соли. А през 1912 година започва производството и на лосиони с Шуслерови соли.

  3. И до днес DHU e собственост на фамилията Швабе, като през годините компанията се развива в сферата на хомеопатията и фитотерапията. През 1961 г. DHU се отделя като самостоятелна компания в рамките на Швабе груп, така DHU се специализира в производството на хомеопатични лекарства.

Немски хомеопатичен
съюз (DHU)

Немският хомеопатичен съюз (DHU) е най-големият производител на хомеопатични лекарства в Германия и в Европа, в световен мащаб е сред първите три хомеопатични компании. От фабриката в Карлсруе, Германия, хомеопатичните лекарства се доставят по целия свят. На потребителите се предлагат над 400 000 различни продукта.

Повече от 50 години Немският хомеопатичен съюз (DHU) е един от водещите световни производители в областта на природните лекарства, каквито са хомеопатичните медикаменти и Шуслеровите соли.

Философията на DHU интегрира вековния опит от употребата на натурални съставки и хомеопатични медикаменти с последните научни и клинични достижения на съвременната медицина.

Немският хомеопатичен съюз създава стандарт за безопасна, щадяща и ефективна грижа за здравето. Високото качество и широката продуктова гама допринасят за големия успех на продуктите на DHU, както в Германия, така и в над 40 страни по света.

Защо да изберете солите на Немския хомеопатичен съюз, които произвеждаме от 1873 г, вижте в това видео.

На посещение във фабриката на
Немския хомеопатичен съюз (DHU).

За Alpen Pharma
Нашата мисия: „В името на здравето!”

Алпен Фарма Груп е социално отговорна и етична компания, която предоставя на обществото иновативни методи за лечение и превенция на болестите. Нашата компания има за цел да подкрепя и запазва здравето и красотата, както и да подобрява качеството на живот на хората.

Алпен Фарма Груп отделя изключително внимание на сътрудничеството с медицинските и здравни институции, лекари и потребители на фармацевтични продукти, активно подкрепя научните и практически конференции и семинари, целящи разпространението на опита, както и програмите за обучение, насочени към подобряването на медицинските умения и качеството на лечение.

Алпен Фарма Груп стъпва на българския пазар през 2009 г. чрез Алпен Фарма ООД. Фирмата работи успешно в сферата на здравеопазването, националния пазар на едро, аптеки и фармацевтични вериги, а също така и с крайни потребители.

Популярността на продуктите, които фирмата представя пред лекари, фармацевти и крайни потребители, се базира на комбинация от ефективност, високо качество на лекарствените продукти, компетентност и опит на служителите на компанията.