icon_written

Истории на пациенти

Това са истински истории, изпратени от пациенти, които споделят с какъв здравословен проблем са се сблъскали и как Шуслеровите соли и хомеопатията са им помогнали в лечението.

Как Шуслеровите соли помогнаха на бебе с атопичен дерматит
Историята на Надежда Филипова

Здравейте, моята история е свързана с атопичния дерматит при бебетата. Моето се роди през февруари 2017 г. и след 3 месеца установих, че кожата ѝ се зачервява, лющи и след хиляди мазила и помади – не минава. След посещение при кожен лекар тя потвърди, че детето е с атопичен дерматит. От там се започна едно лудо закупуване на медицинска козметика, която струва доста, а резултат нямаше. Проблемът се замаскираше временно и така до утрешния ден, в който се будиш със страх. Тогава случайно във фейсбук попаднах на страницата на Шуслерови соли, изпратих запитване на лично съобщение и си закупих комбинацията от Шуслерова сол №2, №3 и №8. След като имаше видим резултат още след първия месец прием, реших да се доверя и на Дентокинд, Имунокинд и Инфлуназал. До момента нямам разочарование от даден продукт, само мога да благодаря за прекрасните хомеопатични продукти, които се грижат за здравето на децата ни и всички нас.

spodeleni-1
spodeleni-2

“Шуслеровите соли помогнаха на моята дъщеря за алергиите”
Историята на Теодора Димитрова

Аз използвах шуслерови соли за моята дъщеря! Тя имаше много алергии и излизаха големи екземи по кожата на ръцете! Започнахме едно дълго лечение при хомеопат Желева от Добрич! Първото, което ни назначи като лечение е Шуслерова сол №10, за да ѝ изчисти всички токсини от организма. Вече мога спокойно да кажа, че се преборихме с обривите! Дъщеря ми е спокойна – и физически, и психически. Вече имам всичките соли в къщи и силно ги препоръчвам. Ако ви боли глава, “топлата седмица” върши чудесна работа – имам предвид Шуслерова сол № 7: 5-10 хапчета, разтворени в топла вода. Използвайте ги, вместо всички останали медикаменти в конвенционалната медицина!

Реминерализация на организма
Историята на Виктория Крумова от София

Здравейте, Казвам се Виктория и с приятеля ми Петър от години насам се уповаваме на алтернативни методи за лечение. От близо две години създадохме собствен сайт, в който споделяме нашите истории и опит и искаме да вдъхновим повече хора да успеят да излязат от коловоза, в който, по един или друг начин, всички ние биваме вкарани. Да вдъхнем надежда и увереност в хората, че понякога нещата изглеждат невъзможни, но това е само докато не се случат. Ние избрахме да продължим живота си в Бългрия, защото обожаваме страната ни…

spodeleni-3
spodeleni-4

Шуслерова сол № 10 спира кърмата при необходимост
Историята на Дияна Няголова от Добрич

Моята история със солите не е само една. Но запознаването ми с тях беше преди 6 години. Тогава не бяха така широко разпространени. В нашия град можеше да се намерят само в хомеопатичната аптека. През лятото на 2011 година преживях спонтанен аборт в края на петия месец. Няколко дни след това ми слезе кърма. Тогава, случайно или не, една съседка ми каза, че прочела някъде комбинацията за отслабване (тя има проблеми с килограмите) да не се приема от кърмачки защото номер 10 спира кърмата. И аз опитах, но само 2-3 дни и спрях защото вече не усещах напрежение и болки.

Комбинация от Шуслерови соли №2, №4, №7 и №8 помага за поява на кърма
Историята на Диляна Ботева от София

Преди една година се появи моето най-чакано съкровище, и разбира се аз бях убедена, че ще мога да му дам най-съкровеното – майчиното мляко. Уви, не винаги се случва, така както ни се иска. Започнах да чета, с какво да си помогна, за да имам кърма за моето ангелче. Така започнах с Шуслерови соли №2, №4, №7 и №8. Бях убедена, че те ще ми помогнат и така вече имаме 1 година щастливо кърмене. Вярвам в резултата от Шуслеровите соли, затова се погрижих за най-свидното ми с комбинация преди и след имунизации, и винаги са в помощ на семейството ми.

spodeleni-5
spodeleni-6

Шуслерова сол №7 помага за отбиване
Историята на Силвия Динева от София

Здравейте, искам да споделя опита, който имам с Шуслеровите соли. Бяха ми препоръчани от една позната, която за пореден път ме видя с вирус. Първоначално бях доста скептично настроена и не се обърнах към тях, но след като за пореден път грипа ме повтори в рамките на 1 месец веднага започнах с Шуслерова сол №3 и за 3-4 дни бях като нова. Бях изключително впечатлена и това ме накара да го ползвам и при сина ми. Още, когато беше на 2 месеца и започнаха ваксините ги използвахме по схема – номер №2, №3 и №4, преди и след ваксинация. За мое щастие не е имал никакви реакции, с изключение на една – при първата ваксина вечерта вдигна 38,0 градуса температура, но отново със солите я свалих за 15 мин. Последния опит беше съвсем скоро, пак свързан с детето, което вече е на година и 3 месеца. Дойде ред за отбиване и реших да го направя с помощта на солите. Посъветвах се с човек от страницата и тя ми препоръча сол №7. Още първата нощ мина без всякакви трудности. При всяко събуждане му давах по една таблетка, след това вода и той спокоен заспиваше, без плач или раздразнение. Това е от мен! Надявам се занапред да имам още какво да споделя 🙂

Най-здравото дете в класа
Историята на Софка Шопова от Свиленград

Здравейте, имам деца на 13 г. и на 3г. И двете ги лекувам с хомеопатия. В нашия град няма хомеопат и, когато не мога да посетя хомеопатката се доверявам на личния лекар, което после отчитам като грешка. Голямото ми дете е в 7 клас, до сега антибиотици не е пил и никога не е отсъствал от училище по болест. Началната му учителка го „обяви” за най-здравото дете в класа. Думите ѝ бяха „за двадесет и пет години стаж, това е първия такъв случай, за 4 години да не отсъства нито веднъж”. Сега и тя се лекува с хомеопатия и внучето водят :). Нямам конкретна история, просто знам, че благодарение на д-р Господинова децата ми са лекувани по точния начин. Когато се обадих на хомеопатката да заведем малкото дете за първи път при нея и ѝ казах: „Аз съм майката на Ивайло от Свиленград, сигурно не ни помните, ние от седем – осем години не сме идвали. Благодарение на вас той не е боледувал и не се е налагало.” И тя знаете ли какво ми отговори?: „Нали това е целта на хомеопатията, да се лекува правилно от малък, за да е здрав като стане голям” Още веднъж казвам, нямам история, имам (зная) правилния начин на лечение и точния доктор! И още нещо в допълнение….започнах да лекувам децата си така, не защото разбирам от соли и хомеопатия, а защото виждах, че им помагат.

spodeleni-7
spodeleni-15

Помощ при травма на меки тъкани и пукнато ребро
Историята на Светла Пенкова от Плевен

В моето семейство използваме хомеопатични монопрепарати, Шуслерови соли, хранителен режим, продуктите на АкваСорс и други природни средства. Неотдавна моя близка беше с травма на меки тъкани и пукнато ребро. Отказа обичайните обезболяващи средства. Направих комбинация от Шуслерова сол №1 (Калциум флуоратум), Шуслерова сол №2 (Калциум фосфорикум), Шуслерова сол №3 (Ферум фосфорикум), Шуслерова сол №11 (Силицеа) за 10 седмици, Първите 15 дни приемаше Шуслерова сол № 7 по 10 таблетки вечер. Към Шуслеровите соли добавих монопрепарати Арника, Симфитум и Белис перенис в разреждане Д6 за 8 седмици. Още през втората седмица болките намаляха, а движения и дишане – по-възможни. За около 30-40 дни изчезнаха почти всички оплаквания, а рентгеновите изследвания показаха здраво ребро. Преди няколко години на майка ми ѝ поставиха диагноза остеопороза. Тя отказа да пие алопатичните лекарства. Направих комбинация от Калциум флуоратум (Шуслерова сол №1), Калциум фосфорикум (Шуслерова сол №2) и Силицеа (Шуслерова сол №11). Добавих и Арника и Рута в ниски разреждания. Първите 15 дни вечер приемаше по 10 таблетки от „гореща 7-ца” (Магнезиум фосфорикум). Шуслерови соли

№1 и №2 приемаше в продължение на 1 година по 3-4 таблетки дневно без прекъсване, Шуслерова сол №11 с малки прекъсвания на 2-3 месеца. В края на първата година имаше значително подобрение в клинични, лабораторни и рентгенови показатели, а също и повишена костна плътност. Всяка година пие по 4 месеца Шуслерови соли №1, №2, №11.

„Използвах само хомеопатия, Шуслерови соли, био добавки и днес се чувствам УНИКАЛНО”
Историята на Петя Георгиева от Бургас

Здравейте, моята история е доста дълга, но ще се постарая да я предам в няколко изречения. Винаги съм била болнаво дете, отглеждано с много грижи и забрани (бъбречно-каменна болест, диагноза на 2 г.) Трудно спортувах, но винаги съм вярвала, че това може да се промени. С времето доста информация попадна при мен. Истинското ми пробуждане започна преди 9 месеца. Когато родих дъщеря си и 9 месеца по-късно се осъзнах в Онкологията, чакайки да ми вземат биопсия…Толкова бях объркала посоката в живота си….Тук историята се развива много бързо и в моя полза. Разбрах колко ми се живее и взех нещата в свои ръце. Използвах само хомеопатия, Шуслерови соли, био добавки и днес се чувствам УНИКАЛНО. Преодолявам с лекота всяко предизвикателство. Така отглеждам и дъщеря си..Така лекувам и пациентите си (магистър кинезитерапевт съм с доста шарен опит). В момента поддържаме здрав дух и тяло с практики и цялостната реминерализация на солите от №1 до №12. Имам и много интересни истории с мои пациенти и приятели, които с радост ще разкажа.

spodeleni-13
spodeleni-16

Шуслерови соли №3, №6, №7 за повишаване на имунитета
Историята на Павлета Максимова от Дебелец

Здравейте, приятели, ще ви разкажа за моя опит с Шуслерови соли и хомеопатия. Синът ми, който е на 1 г. и 8 месеца, боледуваше всеки месец, лепваше вируси, имаше слаба имунна система, давах му разни витамини, но без ефект. В аптеката в града, в който живея (малък е и имаме 2 аптеки, от които в едната не работят с хомеопатия и ходя в другата, защото те работят и се отзовават с поръчки и т.н.) Фармацевтката ми предложи да пробвам със Шуслеровите соли №3, №6, №7, имало добри отзиви за тях, и ги почнахме, и съм много доволна, наистина има ефект. Синът ми не се разболява, така както преди. Благодаря ви! Радвам се, че ви има!

„Солите са неизменна част от живота ни и не бих ги заменила за нищо на света”
Историята на Кремена Симеонова от Балчик

Здравейте! Имаме дъщеричка на 6 години. На 3-годишна възраст, след тежка вирусна пневмония и множество изпити антибиотици, се запознах с една майка на момиченце, която лекува детето си само и единствено с хомеопатия. Записахме се при лекар хомеопат, който пък ни въведе в лечението с Шуслерови соли. И така от 3 години се доверяваме на солите на д-р Шуслер, както и на останалите хомеопатични препарати, като при настинка приемаме само и единствено Шуслерови соли  №3 и №4 и всичко отшумява за 2-3 дни. Ако в детската градина има болни дечица, превантивно ѝ давам Шуслерова сол №3 и така не боледуваме от нищо друго освен от леки настинки. Солите са неизменна част от живота ни и не бих ги заменила за нищо на света. Надявам се повече майки да осъзнаят, че антибиотиците не помагат, а напротив. Шуслеровите соли не лекуват. Те помагат на организма да е силен и не позволяват на тялото да боледува.

spodeleni-8
spodeleni-11

Шуслерови соли №2, №5 и №7 помагат за раздразнителност и безпокойство при децата
Историята на Теодора Стоянова от Пловдив

Здравейте, през месец март 2017г. решихме да махнем бибата на средната ни дъщеричка, която тогава беше на 2 годинки и половина. Не сме я махнали насила, напротив след много разговори тя реши сама да си я хвърли в коша, и повече не я потърси. Няколко дни след това започнаха проблемите. Нощите бяха кошмарни. Започна да се събужда с писъци, да се изпъва на дъга в леглото, да не иска никой, да ни удря, да пищи все едно я колят. С много усилия и поне 30 мин. рев някакси нещата утихваха и след няколко часа всичко се повтаряше. Така седмици наред продължихме, но като започна и през деня да изпада в такива пристъпи на нервност и да става раздразнителна реших, че е време да я заведа на хомеопат. Тя ни изписа капки за 10 дни и като ги свърша да продължа с Шуслерова сол №7 по 4 таблетки вечер преди лягане. Досега никога не бях давала Шуслерови соли, затова реших първо да прочета за тях. Така започнах да следвам групата във фейсбук и да си пиша с тях. Те ми казаха да добавя към №7 и номерата 2 и 5 по 3-4 таблетки на ден за 2-3 месеца. Реших да им се доверя и ето, че три месеца по-късно няма и следа от кошмарните нощи. Вече повече от два месеца дъщеря ми не се е събуждала с писъци или рев. От последния месец даже не се е налагало да ходи някой при нея през нощта. Сега е много по-спокойна и не е раздразнителна през деня. Много рядко се тръшка за нещо, но все пак е на три годинки и за мен е в рамките на допустимото да се инати, че не става на нейното. Изключително съм радостна, че солите дадоха резултат и моята дъщеричка има спокоен и пълноценен сън. Благодаря от сърце!

Шуслерови соли № 3, №5 и №2 помагат при желязодефицитна анемия
Историята на Мария Дървеникова от Троян

Здравейте! Искам да опиша на мен как ми помогнаха солите при установена желязодефицитна анемия преди месец и половина. Първоначалният преглед беше при кардиолог, тъй като имах оплаквания със сърцето, но слава Богу се оказа, че с него нямам проблеми – докторът заподозря за анемия, пуснаха ми необходимите изследвания и факт-тя беше потвърдена! Веднага ми беше изписано желязо таблетки, но личният доктор ми каза да бъда търпелива, защото надали за месец ще има ефект – същото бях прочела и аз, че в повечето случаи пиеш желязо, а то не се усвоява от организма. Веднага реших, че ще пиша на Шуслерови соли във фейсбук, бяха така любезни да ми отговорят и на мига си закупих комбинацията от №3, №5 и №2 и започнах да ги приемам. На 17-ти юли, след като беше минал месец и малко, отидох отново да ми направят изследвания и на следващия ден, като си ги получих, останах приятно изненадана-всичките ми показатели са вдигнати и изцяло в норми! Закупих си големите опаковки от 400 табл. и не възнамерявам да ги спирам! Благодаря Ви!

spodeleni-10
spodeleni-28

Шуслерова сол №3 за болка във венците
Историята на Божана Петрова от Козлодуй/София

Здравейте, моята история за здраве е свързана с Шуслерова сол №3 (Ферум Фосфорикум). Беше есента на 2014 г. и близнаците ми, тогава на 1г. и 6 месеца, бяха болни-хрема и възпалено гърло. Тогава моята сестра фармацевт ми препоръча да ползвам Шуслерова сол №3. Давах им по три хапчета на ден. На втория ден установих, че има значително подобрение. В същото време, за пореден път аз започнах да страдам от чувствителни венци – имах венечни джобове и неведнъж бях посещавала лазерни процедури, включително бях пила и антибиотик, но с неуспех в лечението. Не можех да отида по това време на зъболекар, докато не се оправят малките, и реших и аз да взимам Шуслерови соли №3 за общо укрепване на имунната система. Взимах между 5 и 10 таблетки за деня, като ги оставях да се разтопят под езика. На втория ден болката във венците беше изчезнала напълно. Продължих с лечението няколко дни. От тогава насам са ме заболявали още веднъж, но след проведена терапия със сол №3, повече проблеми не съм имала. Незаменими за укрепване на имунитета при децата. Зимата не се разболяха нито веднъж, посещаваха редовно детска градина. За профилактика я използвам с комбинация с Цинабсин и Инфлуцид.

Шуслерова сол № 10 за отбиване
Историята на Стефка Димова от Бургас

Първата ми  „среща” с Шуслерови соли беше на една лекция за бременни за ползването им през периода на ваксиниране на бебенцата. Вече 1г. и 4м. давам комбинациите и бебка не е имала проблем. Преди месец успешно отбих детенце, като приемах един месец Шуслерова сол №10, 5 таблетки сутрин и вечер. Като се има в предвид, че гърдите ми ставаха на буци и единствено от сученето се облекчаваха, отбиването се проточи 1месец, но и аз исках всичко плавно да се случи. Благодарение на Шуслерови соли нямам проблем с гърдите.

spodeleni-30
spodeleni-32

Соли №3, №6, №7 за бронхоспазми
Историята на Златомира Джамбазова от Стара Загора

Здравейте, причината, поради която започнах да се интересувам от използването на Шуслеровите соли бе здравословното състояние на малкия ми син. Когато беше 8 месечно бебе направи много силен бронхоспазъм. Няма да изпадам в подробности относно „адекватното” лечение, което бе приложено тогава. Само ще вметна, че майчинският ми инстинкт и появяването на д-р Пейчева в живота ни спаси бебчо. Дълго време имахме съмнение за астма. Оказа се, че неговите спазми са в резултат на алергична реакция към определени вируси. Пробвахме да подсилим имунната система с различни видове имуномодулатори, но той продължаваше да боледува по 2-3 пъти на месец, като поне веднъж в месеца правеше спазми. Тогава започнах да търся и други начини за укрепване. Така попаднах на Шуслеровите соли. Започнах да прилагам комбинацията на соли №3, №6, №7, които давах доста продължителен период от време. Резултатът е, че от 1г. и 6 месеца детето ми не е правило спазми и е боледувал само веднъж.

„За мен солите са ежедневие, дори начин на живот”
Историята на Десислава Иванова от Варна

Здравейте! Аз нямам вълнуваща история, с която да ви впечатля. За мен солите са ежедневие, дори начин на живот. Използвала съм ги всичко, доволна съм, както аз, така и цялото ми семейство. Те са магията за моето дете, нещо да го заболи – съм ѝ казала – „соли на мига си вземи”.

Бързото действие на Шуслерова сол №10
Историята на Димитрина Китанова от Варна

Здравейте! Искам да споделя с вас впечатлението си от бързото действие на Шуслерова сол №10! Аз съм на 26 г., кърмачка, имах силна лактация, поради незнайни причини кърмата ми стана зеленикава и трябваше да я спра. За спиране на кърма пих сол №10, 15 дена по 10 хапчета, още на втория ден кърмата ми драстично намаля!

При поликистозни яйчници - Шуслерови соли №1, №2 и №4
Историята на Петя Милева от Пазарджик

Здравейте, интересувам се от Шуслерови соли от една година. Третото ни дете беше на една годинка, когато направи алергия от антибиотик и в последствие много тежка херпангина, тогава започнах да чета. Основната бе поставена още в родилното, когато към подаръците имаше и брошура на Немския хомеопатичен съюз. Оттогава постепенно започнах при вируси и настинки да комбинирам Шуслерова сол №3 с Инфлуцид и Тонзилотрен, а при хрема добавям Шуслерова сол №4 с Цинабсин. Много съм доволна. Аз съм с поликистозни яйчници и взимам Шуслерови соли №1, №2 и №4. Горещо ги препоръчвам на всички.

spodeleni-33
spodeleni-25

„Кожата ми наистина се промени. Дори стана по-красива от преди да ми стане суха. За ноктите да не говорим - усещането да си жена с маникюр е страхотно. Благодаря, че ви има”
Историята на Кремена Данчева от София

Имах проблеми с кожата и ноктите ми. Чупеха ми се, кожата ми беше много суха. Изпробвах различни методи, като дори приемах и лекарства. Бях се отказала в борбата, докато не споделих на една колежка и тя не ми каза за Шуслеровите соли. Даде ми една книга да прочета и останах изненадана. Реших да опитам комбинацията Шуслерова сол №1 (Калциум флуоратум D12), Шуслерова сол №2 (Калциум фосфорикум D6), Шуслерова сол №11 (Силицеа D12). Сол №1 приемах сутрин, сол №2 на обяд и сол №11 вечер. Разтворях по 3 таблетки от всяка сол в чаша гореща вода до пълното им разтваряне. Така полученият разтвор изпивах, докато все още е топъл. Това го направих в продължение на три месеца. Останах изненадана от ефекта. Кожата ми наистина се промени. Дори стана по-красива от преди да ми стане суха. За ноктите да не говорим – усещането да си жена с маникюр е страхотно. Благодаря, че Ви има.

„Действат, стига да знаем как да ги използваме“
Историята на Емилия Тодорова от Бургас

Здравейте! Ще ви разкажа една история за съвместното лечение на дете с Шуслерови соли и хомеопатия. Дано сме полезни на много майки с подобни проблеми, тъй като знам какво е да се намираш в задънена улица и да не знаеш как да процедираш. Детето ми, което сега е на 7 годинки, от две- годишно при най-малката настинка или наченки за болест стигахме до отит. Проблемът с отитите при деца е доста сериозен поради физиологията на тази възраст. В ситуации на отит винаги стигахме до антибиотик. Нямахме друг изход, тъй като следваха високи температури, запушване на евстахиевата тръба, гноен отит. Минахме през парацентези, вадене на трета сливица и т.н.

spodeleni-17
spodeleni-12

„Не сме отсъствали от градина за сериозни заболявания, грип и настинки сме изкарвали без антибиотици“
Историята на Нина Николова от София

Здравейте! Имам две деца на 5 г. и на 3 г. Миналата година за първи път разбрах и ползвах солите за децата. От септември до февруари непрекъснато сме със Шуслерови соли №3, №6, №7 за имунната система и съм очарована от действията. Не сме отсъствали от градина за сериозни заболявания, грип и настинки сме изкарвали без антибиотици. При нужда включвам и сол №4 за болки в гърлото, при нужда и №5 и №8. Имам всички номера у дома и разчитам първо на тях и после в комбинация с нещо хомеопатично ако се наложи. Сега от седмица започнах и аз комбинация за подут корем и регулиране функцията на червата. Ще кажа за резултата след време, защото солите действат с натрупване и трябва време за ефект. Ще посетя събитието на 04.10 в зала 6 на НДК за повече информация, освен че чета и се информирам, искам да зная повече. Благодаря от сърце 🙂

„След седмица просто се почувствах по-добре и по-жизнена“
Историята на Мина Йончева от Карлово

Бях преди 2 години на море и нещо бях настинала и също така и имах проблем с кожата на лицето и се запознах с една жена, която ми сподели, че използва соли! И ми каза, че е много полезно и няма да имам вече нужда от лекарства и отидохме в аптеката и фармацевтът ми препоръча тези соли и наистина като започнах да ги приемам, не веднага, но след седмица просто се почувствах по-добре и по-жизнена, и досега си взимам от време на време! Ползвала съм от всички номера!

spodeleni-22
spodeleni-31

Комбинация от Шуслерови соли №2, №3, №5 и №8 за анемия
Историята на Шенай Хаджиовлу от Русе

Здравейте, за солите научих преди около 4 години от личния ни лекар. От начало бях скептично настроена, защото лекарката ми беше казала, че при нужда мога да давам на всеки час по една сол на детето ми, което ме накара да се замисля и дори притесня. Как на всеки час, си казах, за 8 часа 8 таблетки например. И тогава намерих из нета доста информация, която ме успокои и реших да се доверя, за което не съжалявам. От тогава лекувам децата си само със солите, при хрема и настинка давам №3, малкия ми син досега не е пил антибиотик благодарение на солите, стопират всичко на време. За умственото и костно развитие ползваме сол №2. За себе си ползвам комбинацията от №2, №3, №5, №8, понеже страдам от анемия. Изключително съм доволна и се радвам, че ги открих.

Шуслерови соли №7 и №8 за регулиране на кръвното налягане
Историята на Миглена Горнишка от Кнежа

Здравейте! Аз с радост бих могла да споделя, че открих хомеопатията и Шуслеровите соли. Малката ми дъщеря беше на месеци, когато получи обриви по кожата – атопичен дерматит и до 7-годишна възраст я лекувахме с конвенционална медицина, която не помагаше, дори нещата се задълбочаваха. Тъй като бях стигнала до „задънена улица” и не знаех какво да правя, реших да чета, да се интересувам и да проучвам лечението с хомеопатията. След дълго четене и проучване, аз реших да потърся класически доктор – хомеопат.

spodeleni-34
spodeleni-14

№1, №4 и №12 за проблеми с целулит
Историята на Кремена Хаджииванова от София

Имам син на 4 години и след чести боледувания и изписвания на антибиотици реших да потърся друга алтернатива на лечение. Попитах личната ни лекарка и тя ми предложи да опитаме с Шуслерови соли. Вкъщи прочетох и повече за тях и комбинацията, която опитахме при следващата хрема беше Инфлуцид и Шуслерови соли №3, №6 и №7. Инфлуцидът го приемаше първия ден през два часа, след това една седмица по три таблетки на ден. Продължихме терапия от по две таблетки за 3 месеца. Шуслеровите соли приемахме първите три дни по една таблетка през три часа. След като симптомите отшумяха продължихме със солите по 3 таблетки дневно за 4 месеца. В момента аз приемам солите №1, №4 и №12 за проблеми с целулит. Приемам ги по две седмици по три таблетки дневно от всяка сол. Личната лекарка каза да ги пия 3-4 месеца.

„В наличност винаги имам торбичка с продукти от първа необходимост, сред които Инфлуцид, Цинабсин, Ринитал, защото в много случаи хремата е алергична“
Историята на Анна Лукова от Раковски

Здравейте! Моят опит с хомеопатията започна още 2013-2014г. Дотогава на 2-годишната ми дъщеря наред с антибиотиците, сиропите, които ѝ изписваха, заради предполагаемите усложнения при леко зачервено гърло или хрема, успоредно добавяха и Цинабсин или Тонзилотрен, според нуждата. Това много ме озадачи, защото уж се отнасяха подигравателно като чуеха за хомеопатията, изписаха такива продукти за всеки случай. Веднъж след поредната кашлица, която продължи около 2 месеца и изпити 2 широкоспектърни антибиотика, 3 сиропа за кашлица и куп други лекарства, без никакво подобрение, при посещение при лекар УНГ, вдигна ръце и каза че повече нищо не може да изпише без да се изследва носът за наличието на бактерии. Пробата се оказа положителна и с определени капки за нос, хремата мина и кашлицата се оправи. От агресивното лечение на личния лекар детето получи 2 последователни месеца гнойна ангина, която започнах да лекувам с билки, компрес с извара, мед, сода, витамин С и имуностимуланти. Поради липса на възможност да посетя хомеопат, започнах да чета форумите на д-р Михайлов. Впоследствие започнах да чета и друга литература и да продължавам да обогатявам асортимента на хомеопатичните препарати, които прилагам. От този период насам, около 3 години, дъщеря ми е само на продукти, някои билкови продукти и средства от народната медицина. Вече дори Нурофен за болка не и давам. В наличност винаги имам торбичка с продукти от първа необходимост, сред които Инфлуцид, Цинабсин, Ринитал, защото в много случаи хремата е алергична. Използвам и други марки продукти, като постепенно и на мен и съпругът ми започнах да прилагам от тях. Шуслеровите соли ползвам сравнително отскоро и още ефектът е слаб, но като прочетох за тях установих че покриват 80-90% от нужните ми продукти. С №1, №4, №9 и №11 се погрижих за уморените си крака и разширени вени и съпътстващите ги проблеми.

spodeleni-23
spodeleni-21

Шуслерови соли при бременност и кърмене
Историята на Ирина Михайлова от Асеновград

Запознах се с Шуслеровите соли по време на бремеността си, когато гинекологът ми изписа Шуслерови соли №1, №2, №3, №5, №7, №8, №11 в различни комбинации от солите, спрямо триместъра, като ги пих по време на цялата бременност, както и при самото раждане. Имах прекрасна бременност и естествено раждане, а благодарение на сол №1 нямам нито една стрия, и родих без епизотомия. Солите ми бяха от голяма помощ и при проблемите с кърменето, които срещнах в началото – запушвания, мастит, преди да се регулира процеса. Смятам да ги ползвам отново, когато дойде време да отбия сина си. Обръщам се към тях и при други състояния, които биха се повлияли добре от тях, както и когато си правим обща минерализация на тялото.

Комбинацията от Шуслерови соли №4, №6 и №10 лекуват витилиго по лицето
Историята на Благойка Петкова от Варна

Здравейте! Реших и аз да споделя своята история за лечение с Шуслерови соли, защото може да бъде полезна на много хора със същия проблем. Преди 10г. синът ми получи витилиго по лицето. След диагностицирането започнахме лечение с предписаните медикаменти, после опитахме и всичко от народната медицина, но без резултат. Накрая опитахме с комбинацията от Шуслерови соли №4, №6 и №10, и след първия месец вече има видим резултат. Всеки, който се е сблъсквал с този проблем знае колко трудно е лечението на това заболяване, даже се смята за нелечимо. Опитайте, резултатът е много добър. Откакто открихме солите ги използваме в семейството и при други проблеми: настинка, хрема, възпалителни заболявания (№3, №4, №6), закрит гноен процес (№12) и др.

spodeleni-18
spodeleni-26

Шуслерови соли при чести настинки и слаба имунна система
Историята на Йоана Колева от Варна

Ето и моята история. За Шуслеровите соли научих от близка моя приятелка, която от доста време близо 2 години лекува настинки, слаба имунна система и проблем с нервите само с комбинация от соли и капки Бах. За съжаление моят проблем се оказа именно проблем с нервите, който вече не беше само психически, но и физически, в момента съм все още в процес на лечение, което се състои в прием на соли №2, №5, и №7 по 5 на ден в същия ред на прием половин час преди храна ги смуча под езика и прием на комбинация от капките на Бах. За мое огромно щастие се лекувам бавно, но успешно физическите ми кризи намаляха и са с по-кратки, от 48 часа силна болка в мускулите, стомашно неразположение и пълна неспособност да стана от леглото, до около 8 часа по поносими от гореспоменатите симптоми, лечението ми ще продължи до пълното ми справяне с проблема. Надявам се да съм била изчерпателна и полезна.

Шуслерови соли за здравословен и щастлив живот
Виктория Михайлова от Благоевград

Здравейте, малко късно изпращам своята история предвид това, че отдавна съм осъзнала положителното въздействие на Шуслерови соли върху живота ми, но…по-добре късно отколкото никога! Ще започна писмото си до вас така: Всеки човек има в живота си момент, в който сякаш всичко покрай него излиза извън релси. Аз съм човек, който анализира и да си задава въпроси за всяко нещо, което му се случва – дали заради зодията (зодия Дева), дали заради трудностите, които съм преживяла в детството си.

spodeleni-20
spodeleni-9

Шуслерови соли № 2 и № 11 при косопад
Историята на Ивелина Колева от София

Колко от вас са си тръгвали от кабинета на лекаря с неясна диагноза или са се чувствали отчаяни, че традиционната медицина не е помогнала на състоянието им? И аз като всеки в това число виках неволята, докато тя най-сетне ме срещна с хомеопатията. Моят проблем вследствие на първата ми бременност и раждане беше силен косопад, който продължи месеци наред, а аз обикалях в порочен кръг лекари и аптеки като отчаяно опитно зайче и докато инвестицията ми набъбваше, косата ми прогресивно намаляваше. Трудно ми е да се върна към кошмара, който изпитвах всяка сутрин докато сресвах косата си, а огледалото отразяваше неумолимо отчаянието ми и ниското ми самочувствие. А после дойде втората ми бременност, раждането, и денят, в който всичко това беше на път да се повтори. Тогава си казах, че този път ще потърся другаде и ще чета алтернативни мнения, и така намерих спасението за косата си в Шуслеровите соли. Сутрин започнах да вземам по две таблетки от сол №2 (калциум фосфорикум), а вечер по две таблетки от сол №11 (силицея), в края на първия месец забелязах новата коса, а втория месец се сресвах без да изпадам в ужас от броя на космите по четката. Ликувах от радост, бях се подготвила за поредната тежка и дълга борба, но този път успях да си спестя тежкия и продължителен стрес, благодарение на това, че се доверих на този метод, и той проработи като истинско чудо. Днес съм гласувала на хомеопатията своето доверие и при лечението на децата си, които са с малка разлика и боледуват поне по два пъти в месеца. Инфлуцидът и Цинабсинът са ми пръв съюзник при борбата с вирусите и тежката хрема, а имунокиндът, който открих незаслужено късно, чак тази зима, ги държи в добро състояние откакто го приемат, малките приятелчета хапчетата са първото нещо, което се слага в уста сутрин, и последното вечер, а аз съм по-спокойна, че имам верен съюзник в борбата за по-добро здраве.

Шуслерова сол №3 за имунната система
Историята на Цеца Нешева от Плевен

Здравейте, благодаря, че ви има! Оперирана съм от рак на гърдата с последвалите химио и хормонотерапии и усложненията: диафрагмална херния, гастроезофагеален рефлукс, гастрит, диуденит, анемия, спондилоза, остеопения, дискови хернии и протрузии на шийните прешлени-дегенеративни изменения…Бях в силен стрес и болки твърде дълго, страхът и ужасът само при мисълта за тази диагноза и чутото по телевизията от д-р М. Папазова силно ме амбицираха, заинтригувана и обсебена от мисълта, че Шуслерова сол може да е моят СПАСИТЕЛ за стопирането на лошите процеси си взех Шуслерова сол №3 за имунната система… макар твърде скромната ми инвалидна пенсия (тогава 106 лв) едва да ми стига за храна и консумативи-вода, ток… (аз съм несемейна и не ме вземат на работа с тази диагноза в моя град_! И така замених Малтофер Фол с Шуслерова сол №3. За мен е истинско щастие, че след приема на Шуслерова сол №3 се чувствам по-силна, по-издръжлива, не така изтощена безпричинно, по-концентрирана мисловно, не толкова забравяща. Хемоглобинът ми се подобри и най-вече контролните прегледи, които осъществявам всяка година са много добри. А каква по-голяма радост от това, че съм  и съм отгоре на земята благодарение на вашия изключителен продукт. И съм спокойна… Много съм впечатлена и от изказването на д-р М.Папазова, че чрез комбинация от някои Шуслерови соли мога да се освободя от излишните ми 14 кг., които натоварват ставите ми болезнено … 🙁 Най-голямата ми мечта е да успея да си закупя тези три Шуслерови соли, с които да възвърна предишните си килограми… Благодаря, че ви има – вас и вашите чудодейни Шуслерови соли! Желая здраве на вас и всички българи!

spodeleni-24

„Имайте повече доверие на хомеопатите”
Историята на Илияна Стойчева от София

Здравейте! Преди 1 год. имах сериозни проблеми..здравословни. Имах колежка, която се лекуваше с Шуслерови соли и тя ми каза, че е доволна и от години вече се е доверила на нейният лекар-хомеопат. Дори и малкото бебче на дъщеря ѝ го водят при лекар хомеопат. Изчетох доста в интернет докато се реша да отида и аз на преглед при хомеопат и да се доверя на нетрадиционната медицина. Повече от 6 м. се лекувах и сега наистина се чувствам добре. Колкото и да отричат това лечение аз съм доволна! Моят съвет е: имайте повече доверие на хомеопатите!…бъдете здрави!

„При симптоми на някой вирус - Шуслерови соли №10 и №3”
Петя Илчева от Хасково

Невероятно е, но е изпробвано от цялото ми семейство и всичките ми приятели и техните познати, всички, които знаем тази комбинация от Шуслерови соли не се страхуваме от грип и разни там вируси. В момент, когато се почувстваме със симптоми на някой вирус взимаме аварийната спирачка за грипа от Шуслерови соли, която е 30 хапчета от №10 и десет хапчета от Шуслерови соли №3. Те се разтварят заедно с малко топла вода и се изпиват, уникално ефикасна комбинация. Знам я от две години и от тогава никой от нас не се е разболявал сериозно.

Шуслерови соли №2, №5, №7 помагат за безсъние при деца
Историята на Наталия Иванова от София

Здравейте, историята ми е за сън. Детето ми е на година и 9 м. не спи от раждането си. Много от вас ще кажат, че бебетата нямат още регулиран сън, че се събуждат, за да се хранят и какво изобщо искам от детето. Но само, който не е спал в продължение на година и половина може да ме разбере. Няма нощен, няма дневен сън, няма сън в количката навън. Детето ми не спеше никъде. Ако заспеше, след точно 20 мин. се е събудил. И така на 20 мин, на 20 мин. Въпреки че имам помощ в лицето на майка ми, безсънието и за двете ни беше перманентно. От безсъние се полудява. В древни времена, е имало наказание – безсъние. Аз съм изключително работлив човек, вол, кон, не сядам. Но когато мозъкът е починал. Давахме на детето ми хомеопатия от класически хомеопат, Дормикинд, Дентокинд, къпане месеци наред с хвойна, чай от маточина – всичко уж с успокояващ ефект, но без реален ефект. Не си спомням откъде разбрах за солите. Нямах никаква надежда да се подобри съня на детето ми, но толкова неща бях опитала, че още едно… От сайта на солите ми казаха комбинация от 3 соли с № 2, №5, №7 и да чакам ефект до 5 дни. Ефект до 5 дни нямаше и аз пак се отчаях. Но…на 10 ден детето просто започна да спи. И то така, че реших, че е болен. Чудех се защо не се събужда и ходех да видя дали диша. Това е…след 1.7 година най-накрая спим. Пак имаме лоши нощи, но този ад, който беше, приключи.

spodeleni-27
spodeleni-19

Шуслерови соли № 5, №9 и №10 при киста на яйчниците
Историята на Катя Дачева от Пловдив

Здравейте! За първи път попаднах на статия за Шуслеровите соли в едно списание през 2013 г. Тя ме заинтригува с препоръките, които даваше за жените след 50-те години. Точно тогава след гинекологичен преглед установиха, че имам киста на яйчника. Не ми беше назначено лечение, но ми препоръчаха да наблюдавам периодично растежа на кистата. В този момент реших да опитам със солите. В продължение на 2 месеца приемах по 5 таблетки от Шуслерови соли № 5, №9 и №10. През лятото, преди да отида на почивка в санаториум, си направих преглед при гинеколог. С изненада лекарката възкликна: „Имате яйчници като по учебник. Няма и следа от кистата”. Споделих ѝ какво лечение съм приложила. Чувствах се много добре и смятам скоро отново да повторя лечението.

Шуслерови соли за цялото семейство
Историята на Анита Стоянова от Севлиево

Здравейте, Аз съм Анита Стоянова от град Севлиево. Моята история започна преди 14 години, когато се роди първата ми дъщеря Кристиана. Тя беше здраво и щастливо дете докато не навърши 1 година и не тръгна на детска градина. Тогава започнаха първите боледувания, които в началото бяха слаби, но на 2 години направи пневмония. Започна антибиотик, а след това и инжекции, които продължиха 10 дни. Тогава хомеопатията не беше така разпространена и естественото лечение беше предимно с конвенционални методи. След 4 месеца тя направи тежка ангина, която отново протече по същия начин с антибиотик и инжекции. Никога няма да забравя ужаса на детето, което започваше да плаче всеки път щом наближавахме с колата болницата. И после му стискахме крачето да не мърда, за да мине по- безболезнено инжекцията. Това беше голям стрес за всички, след който разбрах, че нещо трябва да се промени.

spodeleni-29
spodeleni-20

„Децата растяха здрави и силни благодарение на Шуслеровите соли и хомеопатията”
Историята на Таня Пасева от Русе

Здравейте, искам да ви запозная с моята история. Имам 2 прекрасни момиченца близначки, на 6 годинки. До 3 годинки не са ходили на ясла, а се гледахме вкъщи. Растяха здрави и силни благодарение на Шуслеровите соли и хомеопатията. Личната ни лекарка, която не е педиатър, има диплома за хомеопат и благодарение на нейните напътствия растяхме здрави. Станахме на 4 год. и тръгнахме на градина, там започнаха проблемите. Почнахме да получаваме астматични пристъпи, и почнахме лечение с кортикостероиди. Донякъде помагаха, но никога не се отказах от Шуслеровите соли и хомеопатичните препарати, винаги, когато можех замествах с тях. Ипеката ми беше Вентолина, а Шуслерова сол №4. Сиропите дори си поръчах от Германия и цялата серия Шуслерови соли в чанта. Така надраснахме тази астма и сега все по-рядко посягаме към лекарства, но наложи ли се – хомеопатията е винаги с мен, дори и при лека настинка или вирус.

Шуслерова сол №8 при хрема
Историята на Ирина Ризова от Търговище

За Шуслеровите соли научих от телевизионно предаване. Направи ми впечатление препоръката за лекуване на хрема с Шуслерова сол №8, като се вземат през час по една или две таблетки, разтворени в малко вода. Общият прием е 5-6 таблетки и неразположението отшумява. Често боледувам от настинки и вируси. Към това предразполага и средата, в която работя. Като учител общувам с много ученици. Вирусните заболявания в училище бързо се разпространяват. Ефектът от лечението с Шуслерови соли наистина е много бърз и без странични ефекти – няма увреждане на носната лигавица, подобно на капките. Отпушват носа и хремата направо спира без да се стига до сгъстяване на секрета. Това лечение прилагам и на внучето си, което е на 4 години. На когото съм го препоръчала, винаги е оставал много доволен. Проучвам и другите комбинации и вярвам в лечебния им ефект. Те могат да променят изцяло отношението ни към лекарствата, чиято химия често уврежда много повече, отколкото да лекува.

spodeleni-21
spodeleni-22

„От непрекъснато болнаво дете се превърна в най-посещаващото градина и училище дете”
Историята на Илияна Апостолова от София

Здравейте, на 42 години съм и майка на три деца на 19, 11 и 4 год. Моята първа среща с хомеопатията беше през 1998 г., тогава големият ми син беше на 1,8 месеца. До този момент той беше на антибиотици и противоалергични сиропи. Докторите казваха, че няма да се оправи и когато порасне няма да може да тича, да ходи по дискотеки, задимени места и тем подобни, защото правеше астматични пристъпи, а също така казваха, че ще стане и по-зле. Тогава открихме и нашият доктор, който и до ден днешен винаги ни помага. Казва се Атанас Михайлов и сме изключително доволни, че ни насочиха към него. От лекар в поликлиника, той беше избрал да напусне и да помага на хората с хомеопатия и билки, за което сме му много благодарни. Тогава за първи път изпробвахме хомеопатията и нещата се промениха на 100%.

Комбинация от соли №2 - калциев фосфат, №4 - калиев хлорид, №7 - магнезиев фосфат и №8 - натриев хлорид при ниско тегло за бебе
Историята на Цветелина Димитрова от гр.Перник

Здравейте, бях бременна, когато разбрах за Шуслерови соли от една лекция в училище за бременни. Там ни раздадоха книжки за солите по време на бременност и майчинство („12 тайни за прекрасна бременност и щастливо майчинство”). Когато родих, по време на първата консултация, педиатърката каза, че бебето ми е наддало на долна граница и вероятно кърмата не му стига. Много се притесних, исках само да го кърмя, не исках да го дохранвам с адаптирано мляко. Сетих се за книжката и я потърсих, открих тази комбинация от соли №2 – калциев фосфат, №4 – калиев хлорид, №7 – магнезиев фосфат и №8 – натриев хлорид (за успешното кърмене) и започнах да ги пия всеки ден. На следващата консултация се оказа, че малчо е вече 6,950 кг.

spodeleni-23
spodeleni-24

Шуслерова сол №6 за тежка хрема и бронхиална астма
Историята на Галина Фотева от Стара Загора

Здравейте! Досега само бях чувала за Шуслерови соли, но никога не ги бях употребявала. Имам две дечица – на 6 г. и половина и на 8 месеца. На малкият сега му никнат зъбки и се появи много силна хрема, която от седмици не можех да овладея! Заведох го при неговата лекарка, която съответно ми препоръча за неговото състояние Шуслерови соли- №6 (калиев сулфат), тъй като имал зачервено гърло и много тежка хрема. Препоръча ми ги, понеже е мъничък и са безвредни! И така, тъй като съм ползвала хомеопатия и съм позитивно настроена спрямо нея, ги купих. Давах му ги по три на ден с водичка. След няколко дена хремата бързо започна да намалява и съответно и кашлицата предизвикана от нея почна да отшумява. Не бях ги прилагала преди, но след резултата останах много доволна. Синът ми е малък и се стремя да му давам колкото може по-безвредни медикаменти и именно затова се доверих на тях! И наистина се доказаха. Прочетох в интернет, че стават и за астма също. А баткото е с бронхиална астма и редовно страда от настинки и хрема! Повечето пъти гледам да му давам хомеопатия, защото употребява много други лекарства и сега започнах да му давам от Шуслерова сол №6 (калиев сулфат) и на него. Вярвам, че и на него ще му помогне след по-дълго приемане и ще се докаже още един път пред мен като един невероятен продукт! Доволна съм за времето, през което ги давах на бебчо и затова им се доверявам напълно и занапред ще ги използвам, най-вече за баткото!

Шуслерови соли №3, №6, и №7 за имунитет през зимата
Историята на Донка Иванова от Раднево

Здравейте! Разбрах за солите от една мама и реших да ги давам. Посъветвах се с вас и ми казахте да давам №3, №6, и №7 за имунитет през зимата. Много съм доволна, имаме бебе на 4 месеца, на което давам солите, да чукна на дърво, изобщо не се е разболявала. Докато кака ѝ, на която не давах, беше цяла зима все болна. Ще започна да давам и на нея. Много ви благодаря за съветите. Продуктите и вие сте чудесни! БЛАГОДАРЯ ВИ!

№1 и №2 по 2 таблетки от сол на ден заедно с Дентокинд по 6 таблетки при растящи зъбки
Историята на Елеонора Петрова от Варна

Здравейте, от доста време чета вашите истории и най накрая се реших да пиша. Моята история е кратка. Имам син на 9 месеца, първото ни зъбче изби на 5 месеца и 10 дни, давах му Камилия, имаше доста добър ефект, почти не разбрах като излезе и второто, но вече горе беше проблем, (щяха да излязат три наведнъж) от моя приятелка която ползва Шуслерови соли от доста време ми каза да пробвам, писах до сайта и в рамките на минути ми отговориха №1 и №2 по 2 таблетки от сол на ден заедно с Дентокинд по 6 таблетки, така изби и третото. Ако не бяха солите, не знам какво щях да правя, забравих да спомена, че преди да почна да ги давам той се събуждаше с рев и в продължение на час не мога да го успокоя, така по два пъти на вечер. Много ви благодаря.

Шуслерови соли №1 и №2 сутрин и №11 вечер при болка в коляното
Историята на Нуршен Ахмед от Харманли

Здравейте, казвам се Нуршен и съм на 35г., омъжена с 2 деца – Мелисса, на 10г. и Мерт на 14 г. През лятото на 2015 г. дъщеря ми се оплакваше от болка в коляното, но аз не ѝ обърнах внимание, смятах че много я претоварвам с тренировките (тенис на корт и лека атлетика), преустановихме тренировките за известно кратко време. След като се поуспокоиха нещата почнахме тренировките, но този път тя започна да се оплаква от болки в петите. Реших да ѝ дам още малко почивка (1 седмица) преди състезанието по лека атлетика на 3 октомври 2015г. Отидохме на състезание с болки в петите, справи се с трудност в серията 1 ва – класира се за финал, но заради адските болки, които изпитваше, изостана (тя се отказа) и беше на 4-то място. Така, заради тези болки в петите, стъпваше на криво, не искаше да върви (ходи), но и на следващия ден отидохме на турнир по тенис и там едва издържахме до 3-то място. И така, тогава решихме да ходим на лекар, специалист по детски болести, която беше и хомеопат, която има и завършена докторантура по Шуслерови соли в Германия. Тя се казва д-р Грозева от Хасково (ходим при нея от 10 години). Лекарката прегледа дъщеря ми и каза, че това е нормално за деца на нейната възраст и, че почти всички деца се оплакват от това, че е от бързия растеж и изписа хомеопатично лекарство – Арника Монтана 15 CH и Арнигел за мазане, след което продължихме с Шуслерови соли №1 и №2 сутрин и №11 вечер (3 месеца) и всичко отшумя сега нямаме болки и сме много доволни от резултатите. Затова и, когато някой от семейството се разболее, сме на хомеопатия и на Шуслерови соли. Забравихме за антибиотиците със страничните действия. Нашият лекар съм я препоръчала и на всички мои познати и приятели, да отидат на лекар хомеопат и да ползват лекарствата (хомеопатия и Шуслерови соли) вместо антибиотици, и те са много доволни. Благодаря на д-р Грозева, която се занимава с това и, че я има хомеопатията:)

spodeleni-25
spodeleni-26

Шуслерови соли №6, №9 и №10 при Тиреоидит на Хашимото
Историята на Диляна Иванова от Русе

Страдам от Тиреоидит на Хашимото. През есента на 2012 г. ми се влоши много здравословното състояние. Получих синдром на раздразнено дебело черво и се започна ходене по мъките, т.е. по доктори. Гастроентерологът ми изписа Neksium, от който ходех като зомби. Паралелно с това ходих и при ортопед, защото се бях сковала от шипове. Той ми постави някаква инжекция, от която имах чувството че ще умра-няма да обяснявам как съм се чувствала и, след което изхвърлих всички лекарства в боклука и отидох при хомеопат. Започнах лечението с мастни капки, Шуслерови соли №6, №9 и №10, и хомеопатични капки, но не си спомням кои са. Докато пиех капките и солите имах страхотна енергия, имах чувството, че ще полетя. Солите пих 1.5 година и ми се оправиха киселините-преди това каквото хапнех и получавах киселини, които стигаха до гърлото. Синът ми също го лекувах с хомеопатия по повод сенна хрема. Той пи Шуслерови соли №2 и №8. С № 8 сме лекували кашлица. От 2012 г. се лекувам само с хомеопатия. След последния курс на лечение си направих изследване на антителата. Не можех да повярвам, че това са моите резултати-при референтни стойности на МАТ 35 IUml моя беше 31,2 IUml. В момента се чувствам много добре благодарение на хомеопатията и ще продължавам и занапред.

Шуслерови соли №3, №4, №6 и №9 спират бялото течение
Историята на Валя Муртова от Варна

Здравейте, искам да споделя с вас моята втора история за здраве. Този път е за мен. От повече от година и половина имах гинекологичен проблем-течение, което беше упорито. Посетих гинеколог, беше ми направена цитонамазка и други изследвания и ми беше назначена терапия за 1 месец. След приключване на терапията течението отново се появи. Реших да посетя друг гинеколог, той ми назначи друга, хормонална терапия. След 1 месец резултатът беше същия, отново течение и болки ниско в коремната област. Тогава реших да опитам с Шуслерови соли, писах на страницата и ми препоръчаха Шуслерови соли №3, №4, №6 и №9 по 5 от всяка на ден поне за 2 месеца. И сега трябва да споделя, че след 1 месец след като ги приемам нямам нито течение, нито болки. Ще ги приемам поне 1 месец още. Споделям това с всички вас, не заради награда или за аплодисменти. Просто това е самата истина. Апелът ми към всички, които имат проблеми е да не губят време, а да опитат да решат здравословните си проблеми с тези соли. За мен те са невероятни, защото ми помогнаха да се излекувам от нещо, за което вече не знаех какво да правя, а може би трябваше да започна от там, където свърших, не трябваше да губя време, а да почна със солите. Пожелавам здраве на всички през Новата година и се грижете за вашето здраве и здравето на вашите близки.

spodeleni-27
spodeleni-28

Шуслерови соли №2, №3, №4, №6 за повишаване на имунитета
Историята на Десислава Александрова от Велико Търново

Майка съм на две деца и в интерес на истината се замислих за алтернативна медицина, едва когато се роди първото ми дете. Наложи се да го дам на ясла по-рано и, както всички знаят, се започна един омагьосан кръг от здрав- болен, здрав-болен. Бях много против непрекъснатото изписване на антибиотик за всичко, но понеже вдигаше много висока температура се презастраховаха винаги. При нас проблемът винаги беше зачервеното гърло и висока температура. Минаха два месеца, откакто бяхме на ясла и реших след много четене да пробвам с хомеопатия, резултатът не закъсня. Той спря да боледува. Смених си и педиатърката и потърсих лекар, който се бе насочил към лекуването само с хомеопатични средства и така разбрах и за Шуслеровите соли. После се роди и дъщеря ми и мога само да съм много благодарна, че ги има и солите, и новите хомеопатични продукти на фирма DHU. Най-често използвам соли №2, №3, №4, №6. Най-страшната болест, както казва тя са „саполите”, със солите проблема се решава веднага. А синът ми не е боледувал от две години, което е достатъчно доказателство за ефекта на солите!

„Благодаря на моите приятели хомеопати и целият екип на Шуслерови соли за прекрасния сайт и препоръките, които дават за много проблеми!”
Историята на Даниела Ненчева от Сливен

Искам да разкажа моята история, която е за моята вяра в хомеопатията от много години. От три години Шуслеровите соли са мой голям приятел. Та, да започна с моята история. В далечната 1997 година, в навечерието на Коледа, моята котка, както спеше при мен следобедния си сън, се стресна от нещо и започна да се хвърля върху мен и раздра двете ми ръце и издраска лицето ми. Естествено, като всяко дете на фармацевт, веднага отидох до спешното, за ми поставят ваксина против тетанус и ми обинтоваха двете ръце от рамото до пръстите. Естествено, предписаха антибиотик, който трябваше да пия.

spodeleni-29

„Препоръчвам горещо на всички”
Историята на Минка Минчева от Карлово

Не си спомням точно номера на солта, но малкия беше на 1 годинка и доста време имаше хрема и не минава и не минава. Отидохме за пореден път на лекар и той тогава каза: „ще идете в аптеката и ще питате за солите на…абе един германец беше…” и ние се чудим какво става, тя се смее :))) И така се запознахме с тези страхотни соли. Препоръчвам горещо на всички.

Шуслерови соли №5, №7, №3, №6 за високо кръвно налягане
Историята на Павлинка Петрова от гр.Мездра

Здравейте! Преди около 4 години попаднах в болница с високо кръвно и сърце излязло от ритъм. До този момент не бях имала проблеми, но…на всеки може да се случи. От болницата ми изписаха шепа лекарства, които не ми помагаха особено. Започнах да търся информация и изчетох почти всичко за Шуслерови соли. Все още в аптеките (поне в провинцията) ги нямаше и си ги поръчах. Ползвала съм №5, №7, №3, №6, а и сега ползвам понякога някои от тях. Препоръчвала съм ги на много приятели, съседи, колеги. 01.01.2016 г.

П.Петрова

Шуслерова сол №4 помага при цистит
Историята на Николета Петкова от София

Здравейте, искам да споделя успешния си опит с лечение на цистит със сол №4. Имам цистит повече от 10 години, превърнал се е в хроничен и почти всеки месец пиех антибиотик. Вече имах наблюдения върху действието на солите върху кожата ми – №1 и №11 и №6 срещу тъмни петна и опитах със сол №4 – ефектът е мигновен, още при първите симптоми приемам солта и не се стига до цистит реално. Препоръчвам сол №4 за целта горещо! Поздрави

spodeleni-30

2 таблетки сол №4 сутрин и 2 таблетки сол №8 вечер помагат за високо кръвно налягане
Историята на Антоанета Каръмчева от София

Дълго време се лутах какво да предприема срещу високото ми кръвно. Цял живот съм била с много ниско кръвно, но заедно с менопаузата то рязко започна да се вдига. Категорично отказах веднага да започна да приемам химически медикаменти въпреки напора от страна на моите близки. Исках преди това да изчерпя всякакви други начини да се справя с проблема. Пробвах билкови комбинации, бабини рецепти и какво ли не, което четях в интернет. Пих чай от хрян, направих и курса с варени яйца киснати в оцет. И двете рецепти ми помогнаха, но имаха временен ефект. След това случайно се поинтересувах дали с Шуслерови соли мога да получа добър ефект и намерих комбинацията в един сайт. Веднага отидох до аптеката и си купих сол №4 и №8 и ги пия до ден днешен. Бях спряла приема за около един месец, но се почувствах зле и започнах отново да пия комбинацията. Пия по 2 таблетки сол №4 сутрин и 2 таблетки сол №8 вечер. Кръвното ми вече е в норма и най-важното – не пия никакви лекарства, които имат много странични ефекти. Отскоро успоредно с лечението на високото кръвно започнах да приемам и комбинацията за щитовидна жлеза – соли №5, №7 и №9 и също имам много добри резултати. Препоръчвам на всички да се лекуват със солите – те са абсолютно безвредни и лечението с тях е гарантирано, защото действат на клетъчно ниво.

„Препоръчвам ги на всичките си познати”
Историята на Марияна Спасова от София

Майка ми беше болна от рак и трябваше да се влива химиотерапия, Казаха и да приема калций с Витамин D. Купих възможно най-добрия, а личната ми лекарка каза да и давам Шуслерови соли №1, №2 и №11. След седмица калцият беше в нормални граници. След време реших да спра Шуслеровите соли и да си оставя само таблетките, калцият отново падна под нормата и лекарят започна да ми се кара защо не давам калций, а аз давах всеки ден. Замислих се какво съм спряла да давам и се сетих за Шуслерови соли. Само за няколко дни калция влезе в норма. Когато някой го заболи зъб или има подуване на венец давам, или аз самата вземам Шуслерова сол №2 и се оправям след час. В момента всички  номера от 1 до 12 са до мен и ги използвам всичките целогодишно и се чувствам чудесно. Препоръчвам ги на всичките си познати.

Шуслерови соли №8 и №11 помагат за вагинални гъбички
Историята на Гергана Пенева от Бургас

Здравейте и от мен, Гергана от Бургас. Ето я и моята история. От години имам проблем с вагинални гъбички, ту се появяваха, ту изчезваха и последно по време на бременността и година след това се чувствах страхотно. До момента, в който един ден настинах толкова много и след три дена се появиха отново моите прекрасни гъбички. От много чудене и лекарства, които пробвах през последните три месеца, и то нямам много избор, защото кърмя, реших на своя глава да пробвам Шуслерови соли и от много четене и ровене в интернет стигнах до решението на моят проблем и това са Шуслерови соли №8 и №11, приемам ги вече месец и половина и изследванията за сега са супер. Благодарна съм, че ги има.

„Дъщеря ми не е пила антибиотици благодарение на Шуслеровите соли”
Историята на Галя Гачева от Плевен

Дъщеря ми боледуваше много, постоянно пиеше антибиотици, през 2 седмици страдаше от гърло и висока температура 39,4, винаги това ѝ е. В един момент си казах „край” и започнах да ѝ давам Шуслерови соли №3, №5, №6, №12 и на втория ден ѝ нямаше нищо страшно и съм доволна от тях от 2 г. Дъщеря ми не е пила антибиотици благодарение на Шуслеровите соли.

spodeleni-32
spodeleni-31

„Цариците на солите”
Историята на Мариела Александрова от Ихтиман

Здравейте, приятели! Ето и моята история за здраве. Срещнах се с Шуслеровите соли преди повече от 4 години, когато търсех нежно решение за появилите се кариеси на моят 2-годишен син. Започнах да използвам препоръчана ми от вас комбинация (сол №1 и №2 по 3 таблетки дневно) и бях направо изyмена от факта, че няколко седмици след това започнаха да му растат здрави и гладки нокти, което се оказа благоприятен „страничен ефект“. 🙂 Аз започнах да приемам комбинация за напрежение и тревожност- №2, №3, №5 и №7 (отново препоръчана от вас). Неочакваният „страничен ефект“ от нея се оказа хемоглобин 140, като максимума, който съм постигала след лечение с медикаменти е 100. От тогава имах възможността многократно да се уверя в действието на солите, и безрезервно им се доверявам. И така до ден днешен, след още една бременност, кърмене, множество „градински” вируси, прекарана сърдечна операция на моето второ детенце, солите са ми верни помощници в много тревожни моменти. Поддържам наличност от всички соли, като никога не оставам без първите три соли -№1, №2 и №3, които аз с любов наричам „цариците на солите”. Благодаря ви за усилията, които полагате за популяризирането на този метод за лечение и за съветите, които така отзивчиво давате. Бъдете здрави, желая на всички светли празници и щастлива Нова година 🙂

Шуслерови соли при атопичен дерматит и детоксикация на организма
Историята на Теодора Чобанова от Русе

Здравейте, синът ми е на 13 години, беше бебе, когато се появиха обриви по лицето-оказа се атопичен дерматит. Вече повече от 12 години „изпробвахме” всички възможни мазила, с които разполага традиционната медицина-без никакъв резултат. С напредване на възрастта обривите стават все повече и по-болезнени и сърбящи. За хомеопатията и Шуслеровите соли в тази насока разбрах от докторката, която в момента се е отдала изцяло на сина ми. Казвам „отдала”, защото процесът е много трудоемък и ангажиращ (не съм и предполагала). Започнахме преди около месец и половина и за този кратък период вече се забелязват първите резултати, което ни обнадеждава да продължим. В момента с Шуслерови соли (всички номера) провеждаме детоксикираща програма, съпътствана и от лека диета. Паралелно с това приема и хомеопатични монопрепарати, с които се опитваме да преодолеем сърбежа и обривите, както и общото състояние на нервната система в следствие на сърбежа по цялото тяло. Хомеопатия използвам и за засилване на имунната система от три-четири години.

Поздрави,

Теодора Чобанова

spodeleni-33
spodeleni-34

„Шуслеровите соли помагат на организма много по-леко да премине една болест”
Историята на Ирина Иванова от Варна

Аз се запознах с Шуслеровите соли само преди две години. Слушах беседата на немския натуропат Ангелика Волфскийл по едно телевизионно предаване. Всичко казано от нея много ме впечатли и тъкмо се чудех как да разбера повече за лечението с Шуслерови соли, когато разбрах, че ще изнася лекция във Варна. Отидох, слушах, купих си книгата на графиня Волфскийл, прочетох я няколко пъти, не ми стигна информацията, купих си и книгата за доктор Шуслер. Там е описано още по-добре всичко за Шуслеровите соли и тяхното действие на всички нива в организма. И започнах да се лекувам, защото моите хронични болести бяха доста: синузит, дихателни пътища, ринит, уши, венци, кожни алергии, хроничен запек, чести ангини и много слаба имунна система. Използвах комбинации от всичките соли, само се съобразявах кое ми е най-належащо за лечение. Всички соли помагат, стига да ги подберем правилно. Сега пия по малко, но редовно, за да си поддържам тялото във форма, защото с напредването на годините се обаждат най-различни болежки. Но има няколко соли, които човек е хубаво да приема с години, те са по бавно действащи соли, но вечно необходими, за мен това са Шуслерови соли №1, №2, №11, просто ги редувайте. Замислете се всички за използването на солите, ние не можем да се снабдим с тях по естествен начин поради времето, в което живеем. Шуслеровите соли помагат на организма много по-леко да премине една болест. Това лято бях оперирана и възстановяването ми беше много бързо в сравнение с останалите, на третия ден си бях вкъщи, а операцията беше отстраняване на матката. Така че, преди да си купите цигари, помислете, че с тези средства можете да си купите здраве.

Пожелавам на всички да са добри и здрави!!!

„Искам да благодаря, че Шуслеровите соли съществуват и помагат за имунитета и здравето на човека”
Историята на Михаела Попова от Пловдив

Здравейте,

Искам да благодаря, че Шуслеровите соли съществуват и помагат за имунитета и здравето на човека. Ще бъда кратка. Отдавна се интересувам от хомеопатия, защото съм я изпробвала не само при проблеми с моето здраве, но и със здравето на децата ми. Искам да споделя резултати от лечението с Шуслерова сол №6 и №3. Смених работата си и съответно това е било стрес за моя организъм и той съответно отреагира с проблем. На гърба по хода на нерва се появи обрив. Малък, но болезнен. „Херпес зостер” – не беше трудно да го разпозная, защото мой близък имаше същия проблем и много дълго и упорито го лекува. Консултирах се с лекар и той потвърди диагнозата. Знаех и имах информация за Шуслеровите соли. Отидох и си закупих от аптеката Шуслерови соли №6 и №3. В началото ги приемах в по-големи количества разтворени в минерална вода, след което намалих броят им. Изпих по две опаковки от по-малката опаковка и проблемът изчезна. Дори не му позволих да се разпространи и да ми създаде проблеми. Шуслеровите соли трябва да се започнат веднага с възникване на проблема, да бъдат вземани съобразно възникналия проблем, необходимо е винаги да се вземат солите за стимулиране на имунната система. Аз съм много доволна и вярвам, че те помагат. Важното е да се приемат продължително време без да се отказваме.

spodeleni-35
spodeleni-36

„Шуслерова сол №5 - вълшебна е за нерви”
Историята на Красимира Милева от Елена

Вече не помня точно от кога ползвам солите, но те са винаги с мен:из България, в Европа, в Америка. Получих възпаление на лицевия нерв с остри, нетърпими и продължителни болки. Многото хомеопатични лекарства от хомеопати, иглотерапията и др. средства, които прилагах, получавах краткотраен резултат. От дъщеря ми чух за солите (тя дава на децата си), разрових се и вече не мога без №5 – вълшебна е за нерви. Имам и остеопороза, проблеми с черния дроб, чести главоболия, болки в кръста (дискова херния). И затова използвам почти всички соли. И откакто ги ползвам се чувствам много добре. Само сол №3 я ползвам отделно и не винаги. А другите ги слагам в шише с минерална вода и си ги пия през деня на няколко пъти. За мен това е пътят на доброто лечение без химия.

Шуслерови соли при пулпит
Историята на Беатриче Дечева от Русе

Медицинска сестра съм и чух за Шуслеровите соли преди няколко години от колежки, които работеха в аптеки и са давали на децата си при простудни и вирусни заболявания с много добър ефект. От няколко месеца имам проблем с лявото ухо, болки и заглъхване след прекарана вирусна инфекция вероятно. Според офталмолога, при който ходих, проблемът не бил в ухото и тръгнах да търся зъболекари и невролози. В кабинета на д-р Ковачева зъболекарката видях диплома за изкаран курс по хомеопатия с Шуслерови соли. Започнах лечение на пулпит, който се е образувал под една стара пломба и болките в ухото станаха тъпи, но постоянни. Проявих интерес към солите, доверих се на съвета на д-р Ковачева и започнах да вземам сол №3 и №8 по схема. От начало в по големи дози-10 дена, после поддържащо. На третия ден почувствах облекчение на болките и най-важното, което не ми се е случвало отдавна, намаляха секретите от носа ми.

spodeleni-37
spodeleni-39

Шуслерова сол №6 при леки проблеми с вестибуларния апарат за подобряване на кръвообращението и Шуслерова сол №9 при язва
Историята на Цветанка Копринкова от Пловдив

За Шуслеровите соли знам от 2008-2009 година, когато забременях с първото си дете. Попаднаха ми малки книжки с информация, която си дадох сметка, че ще ми е необходима за в бъдеще…Такава съм, мисля два хода напред. Към днешна дата имам две деца на 6 години и 3,9 години. Без да преувеличавам, но откакто им давам Шуслерови соли №3 и №6 боледуванията са сведени до мах 3 годишно, от които само 1 за годината е по-сериозно. Аз приемам Шуслерова сол №6 (леки проблеми с вестибуларния апарат за подобряване на кръвообращението там) и №9 (имам язва, приемам за регулиране на киселинния баланс и поддържане на нормално рН на организма). Моят съпруг след тежък грип януари 2015 г. получи проблем със сърцето. Разбира се, никой доктор не го доказа, че има пряка връзка, но се оказа, че въпросното заболяване е оказало твърде много негативно влияние върху неговата съединителна тъкан. От репортажа на тази тема по БТВ в предаването „Преди обед” ми се изясни картината. Сега приемам Шуслерова сол №1. Приемам и от хомеопатията на гранули по препоръка на лекар и като цяло съм много доволна от този вид лечение. Скоро попаднах на статия, че във Великобритания ще забранят този тип лечение, тъй като липсвали доказателства от ползата му. Това ще е много лошо да се случи.

Шуслерови соли №3, №6, №7 за
повишаване на имунитета
Историята на Боряна Георгиева
от Стара Загора

За Шуслерови соли научих от педиатърката на детето, използвала съм доста от тях. Сега последно №3, №6, №7 по схема за повишаване на имунитета. Изключително доволна съм.

Шуслерова сол №3 за добра концентрация
Историята на Силвия Маркова от село Кривина, област Русе

Имах проблем с концентрацията, не можех да се съсредоточа и именно за този проблем ми помогна Шуслерова сол №3.

Историята на Диляна Овчарова от Бургас

От Шуслеровите соли съм много доволна, моя приятелка много ги използва, повечето информация за тях от нея научих. От две години зимно време ме болят ушите и получих отит, започнах с Шуслеровите соли №3, №4 и №6 по 2 таблетки от сол на ден, също и Цинабсин по 6 таблетки на ден. Вече втори месец ги пия като терапия, много добре се чувствам. Постоянно чета за тях, има и комбинация и за отслабване, мисля и нея да приложа, страхотни са, добре ми действат…

spodeleni-42

Използвам Шуслеровите соли редовно и съм много доволна
Историята на Иванка Попова от Пловдив

Имах тежко чревно разстройство. Взех 5 таблетки от Шуслерова сол №8 и всичко мина за половин ден. Детето ми също имаше разстройство, което е на 3г. На него му давах Ентерол, спазвахме диети, но 3 дни нямаше видимо подобрение. Дадох му 5 таблетки от Шуслерова сол №8 и край на проблемите. Използвам Шуслеровите соли редовно и съм много доволна.

Историята на Анна Дечева от Карнобат

Здравейте, ние у дома използваме Шуслерови соли №3 и №4. С тях винаги лекувам дъщеря си на година и три месеца.

Очаквайте още истории!