icon_video

Видео истории

Вижте интересните истории на хора, които е трябвало да се справят с различни здравословни проблеми. В техните разкази ще научите за техния опит с хомеопатията, Шуслеровите соли или комбинацията от двете.

Историята на Сийка от Пловдив
Шуслерови соли при нервно напрежение и стрес

По-голямата част от живота на Сийка преминава в болести. Бракът ѝ се оказва неуспешен и започват нервно напрежение и панически атаки. Назначено ѝ е лечение с тежки антидепресанти. Описва болките в ставите като „да гориш жив отвътре”. Тя събира сили и решава да спре лекарствата като се обръща към Шуслеровата терапия и други хомеопатични средства. Хомеопат препоръчва Шуслерови соли сутрин и вечер. Днес Сийка нарича себе си здрава и казва, че „с търпение и вяра” всичко е възможно.

Историята на Петя Георгиева
„За година и половина и двете цъфтяхме”

Още на 25 години Петя се бори за живота си, чакайки резултати от биопсия след съмнение за рак на шийката на матката. Животът ѝ се развива изпълнен с трудности. Озовава се сама, с дете на няколко месеца и фалиращ бизнес. Работила е на няколко места едновременно, но винаги е отделяла време за медитация и книги. Обръща се към алтернативно лечение, когато на 2-годишна възраст дъщеря ѝ страда от психическо разтройство и косопад. Запознава се със Шуслеров терапевт от Царево и промените настъпват: „за година и половина и двете цъфтяхме”. Новият начин на живот и новата Петя – „приемаща, търпелива, последователна” привличат и голямата любов в живота ѝ. Днес Петя е кинезитарепевт и има сили и енергия, с които да помага за възстановяването и на хората около нея.

Историята на д-р Димитър Янев
Той се грижи за своите пациенти, като разчита на природата

Д-р Янев се занимава с билки още от дете, а по-късно се насочва към медицината. Чувства се щастлив като лекар, обича своята професия. Според него „всеки може да стане лекар, но не всеки може да стане лечител”, защото, за да бъдеш лечител трябва „да го носиш в сърцето си”. Започва да лекува своите пациенти с хомеопатия, когато Шуслеровите соли му дават стабилна основа за това. Гледайте какво е обяснението на д-р Янев за това какво правят Шуслеровите соли с нашия организъм и как да разпознаем оригиналните Шуслерови соли.

Историята на Силвия Динева
Шуслерова сол при всяка лека хрема

В омагьосан кръг на настинките попада Силвия Динева, която обича работата си и дори, когато е болна не остава вкъщи да се лекува. След препоръка от приятел тя започва да приема Шуслерова сол, която дава и на своя син при всяка лека хрема.

Историята на педиатъра д-р Марио Янакиев
Шуслерови соли при имунизации

Д-р Марио Янакиев работи като педиатър в болницата в гр. Хасково. Той е хомеопат и Шуслеров терапевт. Негови пациенти са деца от цялата страна, а скайп консултации дава на хора от целия свят. В периодите за имунизации той предписва Шуслерови соли против алергични реакции, а след ваксина – монопрепарат, който защитава организма от ваксина. Самият той води здравословен начин на живот, приема Шуслерова сол и спортува три пъти в седмицата. Гледайте историята, за да разберете рецептата за успешен мъж и успешно семейство.

Историята на Атанас Андреев
Комбинация от Шуслерови соли за спортисти

Гледайте разказа на Атанас, който преминава през пътя на изцелението с помощта на природни средства. Той е треньор по танци и тялото му е подложено на голямо физическо натоварване. Негова ученичка го запознава с Шуслеровите соли. Той приема спортната комбинация Шуслерови соли. Добавя и допълнителна сол за нормализиране на мускулната треска.

Историята на Искра Атанасова от Русе
Благодарение на хомеопатията, тя е позитивна и щастлива

Гледайте историята на Искра, която днес има шивашко ателие и работи много. В миналото е била състезател и треньор по гребане, но прекъсва, заради здравословното си състояние. Искра претърпява тежка операция и преминава през много трудности. Нейният ден в ателието започва с Шуслерови соли, защото пътят към щастието ѝ преминава през здравето. Вижте какво казват приятелите ѝ за начина, по който Искра гледа на света.

Историята на Десислава Балевска от Смолян
Шуслерови соли за ингвинална херния

Десислава е религиозна. Тя вярва в доброто и борбата за щастлив живот. Вярва също и в природата, ароматерапията, хомеопатията и Шуслеровите соли. Преди години се установява, че едното ѝ дете има ингвинална херния. Казано ѝ е, че трябва да бъде отстранена оперативно. Тогава майката решава, че е твърде рано за детето да бъде подложено на това и решава да потърси алтернативен начин за решение на проблема и така попада на Шуслеровите соли. Десислава споделя, че за един месец проблемът се е решил. Днес води децата на лекар само за специфични прегледи. За леки настинки, гърло, температура, кашлица и хрема се справя сама вкъщи с природни средства. Вижте и рецептата за лосион за красиво лице, който Десислава приготвя сама.

Историята на Жасмина Лазарова от Трявна
Шуслерови соли при детска астма

Синът на Жасмина получава тежка кашлица. Тя започва да го лекува с домашно приготвени лекове и те дават резултат. Оказва се, че резултатът е само леко облекчение на кашлицата, защото тя е симптом на по-сериозно заболяване – детска астма. Жасмина се отправя към пулмолог, който изписва подходящите лекарства и детето се подобрява. За да бъде завършено лечението, обаче, пулмологът препоръчва и терапия с Шуслерови соли. Гледайте, за да разберете кои са солите подходящи при това заболяване и защо е важно лечението да започне навреме.

История №4 - Радосвета Вълчева от Плевен
Шуслерови соли против стрес

Адвокат и майка на две деца, за Радосвета е трудно да постига баланс между личния и професионалния живот. Често тя намира спокойствието разхождайки се из града, но това не е достатъчно. Преди време отдадената майка и професионалист се сблъсква със здравословни проблеми. Започва да губи самоконтрол, търпимост и страда от неспокоен сън. Приятелка ѝ разказва за комбинацията от Шуслерови соли против стрес. Днес нервността ѝ е изчезнала и сънят ѝ е спокоен. Вижте с кои соли е променила възприемането на напрегнатото си ежедневие.

Историята на Мария Спиридонова от Кърджали
Шуслерова терапия при анемия

С прекрасен съпруг и три деца, животът изправя Мария пред редица предизвикателства. Откриват анемия по тракийско потекло и на трите ѝ деца. Хомеопат препоръчва прием на Шуслерова сол. След един-два месеца се наблюдава голямо подобрение, а след една година анемията вече не съществува. Когато изглежда, че всичко е отминало, тогава и трите деца започват да боледуват. Две от тях се справят с помощта на хомеопатия, но едното не успява и приема силни дози антибиотици. Детето се влошава и се установява, че има пневмония. Семейството премества детето в Александровска болница, където състоянието му се подобрява чрез инхалации и рехабилитация. Днес децата растат здрави и щастливи и не отсъстват от училище.

Историята на Деница Атанасова от Варна
Шуслерова терапия като съпровождащо лечение

Когато Деница е само на 19 години се установява, че има киста на яйчника. Заради операцията се налага да прекъсне образованието си и да промени нормалното си ежедневие. Започва да се храни здравословно, преоткрива много билки и „бабешки методи” за лечение. След операцията губи много кръв и енергия. Започва да приема Шуслерова сол, която освен, че повдига имунитета, дава и енергия. Навременната реакция с оперативна намеса и съпровождащо лечение с природни средства и Шуслерова терапия дават вяра и надежда на Деница занапред. Днес се занимава със сладкарство благодарение, на което успява да не изпадне в депресия в периода на възстановяването си. Има желание да вдъхновява хората около себе си.

Историята на Мариела Александрова от Ихтиман
Шуслерови соли за здрави зъби

Гледайте историята за семейството, което намира лечението в природата. Синът на Мариела е на 3 годинки, когато се появяват кариеси по неговите зъбки. Тогава за пръв път тя се запознава с Шуслеровите соли. Търси съвет във Фейсбук страницата на солите и започва да дава на детето Шуслерови соли. С голяма изненада се оказва, че на детето растат гладки и здрави нокти и зъбите не се разрушават повече. По-късно шест месечната ѝ дъщеря претърпява тежка сърдечна операция. В този период тя е кърмила и Шуслеровите соли са ѝ били в голяма помощ. Преди и след операцията детето е приемало хомеопатични препарати и соли, благодарение, на които възстановяването е било бързо.

Историята на Антоанета Кръмчева от София
История за това как намираш правилния начин за лечение

Гледайте защо никога не е късно да преследваш мечтите си. Антоанета от студентка има здравословни проблеми. Търсейки помощ, се оказва, че има няколко заболявания и последват няколко операции. След всяка следваща операция Антоанета се чувства все по-зле. Тогава намира утеха и надежда в хомеопатията. Дъщеря ѝ, която е на 17 години, никога не е приемала конвенционални лечебни средства. Антоанета разчита на Шуслерова комбинация от соли и не пие нищо друго. Според нея, всеки човек, когато се разболее, трябва да си каже, че е здрав и само тялото е болно. Важно е възприятието на ситуациите и силата да намериш правилния начин за лечение.

Историята на Нуршен Ахмед от Харманли
Шуслерови соли за болки при спорт

Това, което Нуршен прави най-добре е да се грижи за семейството си. Децата на Нуршен спортуват много и се хранят здравословно. Дъщеря ѝ се отказва на финала на първенството по лека атлетика единствено заради болка в петите. Тогава ортопед изписва хомеопатични лекарства и Шуслерови соли. Тя приема солите в продължение на 3 месеца сутрин и вечер, след което болката спира. Вижте коя комбинация е за подкрепа на растящия детски организъм при особено интензивно натоварване.

Историята на Цветелина Димитрова от Перник
Лечението с хомеопатия

Гледайте разказът на една майка, която е доброволец към БЧК и обича да помага на хората. Започва да вярва в хомеопатията, когато гинеколог ѝ казва, че има начален стадий на рак. Цвети се справя с този проблем благодарение на алтернативни начини за лечение. След раждането на сина ѝ, се оказва, че той не наддава килограми достатъчно и тогава Цвети се доверява на Шуслеровите соли за повишаване на кърмата. С тяхна помощ, детето наддава дори повече от връстниците си.