icon_inspiration_story

Вдъхновяващи истории

Прочетете няколко истории за хора, които притежават силата и постоянството да постигат своите цели в живота и никога не спират да мечтаят. Надяваме се те да вдъхновят и вас!

За истинската красота са нужни сърце и характер

Не всеки умее да запази баланса си и да се радва на хармония на всички нива – мисловно, емоционално и физическо. Всички тези качества обаче обединява и изразява най-пълно в своето изкуство и в живота си балерината. Представяме ви Марта Петкова, примабалерина на Софийска опера и балет, и нейният вдъхновяващ път в изкуството и на голямата сцена.

Marta_Petkova
vduhnovqvashti_istorii_sol_2

Човешкият ум има 3 ключа, които отключват всичко: знание, мисъл, въображение

Математиката за някои е досада, за други мъка и живо наказание. За трети обаче тя е истинско удоволствие и забавление. И те далеч не са сухари с липса на въображение и чувство за хумор. Те са мечтатели и откриватели. Такива са били математиците в далечното минало, такива са и днес – просто трябва да ги опознаеш.

Всички ние сме борци

Владимир Гюров е на 18 г., когато претърпява катастрофа и остава парализиран. Въпреки че се придвижва в инвалидна количка, той води по-пълноценен живот от мнозина. Работи, а в свободното си време активно спортува и помага на други хора, пострадали при инцидент, да намерят отново себе си и своето място в живота.

Vladimir_Gurov
vduhnovqvashti_istorii_sol_4

Дарбата да гледаш през очите на другите

Днес д-р Величка Терзиева помага на хора от най-различни възрасти в кабинета си в Медицински център „FiHealth”, София. Но голяма част от пациентите й са деца. Може би защото е намерила тайния ключ как да спечели детските сърца и доверието на най-малките. Натрупала е огромен професионален опит и знания през годините.

Свръхактивните хора имат силата и потенциала да променят заобикалящата ги среда

Александър Кадиев: „Един много важен съвет към хората, чието ежедневие е много натоварено, който, за съжаление, аз не мога да изпълня – да намират време за себе си и за собствените си удоволствия, да бъдат малко повече егоисти. Защото с цялото това съобразяване с близки, с работодатели, с приятели човек не може да се почувства наистина щастлив и дори да разбере себе си.”

vduhnovqvashti_istorii_sol_5
д-р Анастасия Миланова, дерматолог от София

Стресът е сред най-големите врагове на красотата: време е да кажем стоп и да се погрижим за себе си!

Представяме ви един от посланиците на Шуслерова сол №6 – д-р Анастасия Миланова, дерматолог от София, която познава прекрасно всички нейни приложения и умело използва качествата й в помощ на своите пациенти.

Фабрика за шампиони

Как днес губиш, а утре си първи? Как се възпитава психиката, така че да не се пречупва при загубите? Отговорите може да даде доказалият се треньор по плуване Панайот Паздерков, който запалва искрата на спортния хъс у младите състезатели.

vduhnovqvashti_istorii_sol_7
vduhnovqvashti_istorii_sol_8

Фабрика за шампиони

Как се лети на сърф над сцената и какво е общото между тенорите и сладоледа, разказва солистът на Софийска опера и балет, Даниел Острецов, тенор, баща, моторист и кларинетист.

Без какво не може красотата? Добро сърце, чиста душа и искрен поглед!

Как красотата се превръща във вдъхновение и светлина? Какво е общото между външния вид и силния характер? Какви са тайните за перфектна визия? За да говорим за всичко това, потърсихме Натали Вълчева – един от най-успешните български модели.

Натали Вълчева – един от най-успешните български модели
д-р Нина Еленкова-Пападопулу лекар по детска дентална медицина и класическа хомеопатия

Всеки стрес, емоционален или физически, изчерпва бързо минералите в тялото

д-р Нина Еленкова-Пападопулу, лекар по детска дентална медицина и класическа хомеопатия, вярва, че медицината трябва да разглежда човека в неговата неразривна цялост. И че лекарят трябва да използва цялото знание, с което разполагаме днес – и в областта на традиционната, и на алтернативната медицина.